Τρεις κινήσεις για να γίνετε στιλάκι


Τρεις κινήσεις για να γίνετε στιλάκι

Ποιοι συνδυασμοί ασκήσεων στα ομαδικά προγράμματα των γυμναστηρίων οδηγούν σε επίτευξη των στόχων για όμορφη σιλουέτα και καλή υγεία.    

Ο κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετικούς στόχους και ιδιαιτερότητες και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από τον γυμναστή του. Εξάλλου, τα «μεγάλα μυαλά» του fitness το έχουν προβλέψει και έχουν δημιουργήσει προγράμματα για κάθε στόχο προπόνησης και βεβαίως για όλους. Ένας συνδυασμός αυτών μπορεί να επιτύχει ό,τι θεωρείτε ακατόρθωτο για την καλή σας υγεία και ασφαλώς για ακόμα καλύτερη εμφάνιση. 
                                                                                                                         
Τα ομαδικά προγράμματα, που προσφέρονται στις τάξεις των γυμναστηρίων, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, τις οποίες κάλλιστα μπορείτε να εκλάβετε ως τα βήματα που θα σας οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων σας:

1. Αερόβια: Στοχεύουν στην κάυση λίπους και θερμίδων, στη βελτίωση της αερόβιας ικανότητας και αντοχής, στην καλυτέρευση της φυσικής κατάστασης και ασφαλώς στη μείωση του σωματικού βάρους.
Παραδείγματα αερόβιων προγραμμάτων:  low impact aerobic, high impact aerobic, step aerobic, zumba, bokwa, rebound workout (τραμπολίνo) και χορός.
 

2. Δυναμικά: Στόχος τους είναι η μυική ενδυνάμωση και τόνωση, όπως επίσης η γράμμωση και η σύσφιξη του σώματος. Τα προγράμματα αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια αντιστάσεων, όπως, βαράκια, λάστιχα, μπάρες, μπάλες ή μόνο με το βάρος του σώματος. Αν ονειρεύεστε, λοιπόν, ένα σμιλευμένο σώμα είναι καιρός να ξεκινήσετε κάποιο δυναμικό πρόγραμμα.
Παραδείγματα δυναμικών προγραμμάτων: body sculpture, fitballs, power bars, core strength, abs and hips και TRX sunspension training.
 

3. Ορθοσωμικά: Τα προγράμματα ορθοσωμίας δύνανται να βελτιώσουν τη δύναμη και την αντοχή των μυών και να διορθώσουν αισθητά τη στάση του σώματος.
Παραδείγματα ορθοσωμικών προγραμμάτων: pilates και yoga.

Τέλος, εκτός από τις τρεις βασικές κατηγορίες προγραμμάτων ομαδικής εκγύμνασης σε πολλά γυμναστήρια προσφέρονται και οι συνδιαστικές, οι οποίες «παντρεύουν» περισσότερους από έναν προπονητικούς στόχους. Για παράδειγμα, η κυκλική προπόνηση περιλαμβάνει αερόβιες ασκήσεις, αλλά και δυναμικές. Στην περίπτωση αυτή αντλούνται οφέλη και από τις δυο κατηγορίες προγραμμάτων. Κάτι παρόμοιο επιτυγχάνεται και με το δυναμικό αερόμπικ, το οποίο δουλεύει με στόχο την αερόβια ικανότητα αλλά και την αντοχή και τη δύναμη των μυών.

ΦΑΝΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης
Bokwa Fitness Instructor,
Group και Personal Trainer,
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags άσκηση, γυμναστήριο, ΣΤΟΧΟΣ, σιλουέτα, ΑΕΡΟΒΙΑ, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2218 s (228 Queries.) // Parse time: 0.4126 s // Total time: 2.6343 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X