Χάστε κιλά χωρίς να χάσετε το μέτρο


Χάστε κιλά χωρίς να χάσετε το μέτρο

Θέλετε να χάσετε βάρος αλλά από την άλλη δε θέλετε να χάσετε το μέτρο στη διατροφή σας. Μη σας πιάνει πανικός, απλά ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.  

1. Κρατάτε ημερολόγιο
Όσο απλή να μοιάζει και όσο βαρετή και να είναι μια τέτοια τακτική έχει εγγυημένα αποτελέσματα, αρκεί να είστε συνεπείς και ειλικρινείς στην καταγραφή των διατροφικών σας συνηθειών και των κιλών σας ανά εβδομάδα. Η καταγραφή του τι τρώτε κάθε μέρα, σας βοηθάει να μην παρεκτρέπεστε και σας παρέχει πληροφορίες για το μέλλον, τις οποίες θα μελετήσετε σε δεύτερη φάση και θα δείτε τι σας αδυνατίζει, τι είναι λειτουργικό για εσάς, ποιες περιόδους έχετε την περισσότερη όρεξη και πως μπορείτε να τη μετριάσετε και να τη διαχειριστείτε εποικοδομητικά.

2. Προσωπικός γυμναστής
Μην επιμένετε πως μπορείτε να κάνετε μόνοι σας γυμναστική και να τρώτε σωστά, ειδικά αν δεν το κάνατε ποτέ μέχρι τώρα. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, χρειάζονται κάποιον να τους ελέγχει και να τους παροτρύνει προσωπικά να γυμναστούν και να τραφούν σωστά και συγκεκριμένα. Είτε είναι ένας personal trainer που θα έρχεται σπίτι σας, είτε ένα γυμναστής στο γυμναστήριο της περιοχής σας, θα είναι η καλύτερη επένδυση και το μεγαλύτερο καλό που έχετε κάνει στον εαυτό σας.

3. Γυρίστε το στη χορτοφαγία
Η συχνή κατανάλωση κρέατος δεν ωφελεί σε τίποτα παρά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, ενισχύοντας ακόμα πολλές φορές τα ήδη υπάρχοντα. Αν το βρίσκετε δύσκολο να γίνετε αποκλειστικά χορτοφάγος, τουλάχιστον μετριάστε την κρεατοφαγία σε λίγες φορές το μήνα και εστιάστε σε τροφές που σας ωφελούν με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και συμβάλλουν ενεργά στη διατήρηση των κιλών και της υγείας σας.

4. Κάντε το με παρέα
Εάν θέλετε να χάσετε κιλά και κρίνετε πως χρειάζεται να χάσει κιλά και ο σύντροφός σας, πείστε τον να ακολουθήσετε μαζί κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής και όχι μόνο θα αποκτήσετε και οι δυο καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά θα δεθείτε και περισσότερο σα ζευγάρι. Τα θετικά θα συνεχιστούν όταν θα έχετε περισσότερες επιλογές και δυνατότητες για ποικίλες δραστηριότητες, έχοντας περισσότερη διάθεση και ενέργεια για να κάνετε πράγματα και οι δυο μαζί.

5. Βάλτε πρόγραμμα
Μπορεί να ισχυρίζεστε ότι δεν έχετε χρόνο ούτε για γυμναστική, ούτε για σωστή μαγειρική και είναι πολύ πιθανό να έχετε δίκιο. Αλλά όπως βρίσκετε χρόνο για όλα τα υπόλοιπα πράγματα στη ζωή σας έτσι θα πρέπει να κάνετε και με τη φυσική σας κατάσταση και να μην περιμένετε να συμβεί μόνη της ως δια μαγείας και να ξυπνήσετε ένα πρωί έτοιμοι για το μαραθώνιο.
Κάντε ένα καλά μελετημένο πρόγραμμα, μια σφιχτή διαχείριση χρόνου και ξεκινήστε να ξυπνάτε νωρίτερα για να τρώτε ένα καλό πρωινό.

6. Κάντε προετοιμασία
Σε συνέχεια του να βάζετε πρόγραμμα στην ημέρα σας ακόμα και για τη διατροφή σας, έρχεται η προετοιμασία. Οι σωστές τροφές δεν θα εμφανιστούν από μόνες τους στο ψυγείο σας, όπως δεν εμφανίζονταν μέχρι τώρα και οι λιπαρές και ζαχαρούχες επιλογές. Προγραμματίζετε μια εβδομαδιαία επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ και επιμείνετε στη λίστα των αγορών σας και σε επιλογές που θα σας προσφέρουν υγιεινά σνακ όλη την εβδομάδα. Αν δεν προλαβαίνετε να μαγειρεύετε, τρώτε ωμά, με τον ελάχιστο χρόνο προετοιμασίες και τα μέγιστα οφέλη. Μην ξεχνάτε πως τίποτα δεν θέλει κόπο, παρά μονάχα έξυπνο τρόπο και καλή εκτέλεση.

7. Τρώτε λαχανικά και φρούτα
Το λένε όλοι, το προτείνουν οι πάντες και πρέπει επιτέλους να το εφαρμόσετε και εσείς και να αρχίσετε να τρώτε λαχανικά σε καθημερινή βάση. Στα φρούτα και τα λαχανικά θα βρείτε την ενέργεια που χρειάζεστε και με αυτά θα χάσετε τα κιλά που σας περισσεύουν και θα ανακτήσετε τη χαμένη σας νεανική ενέργεια.

Tags αδυνάτισμα, ζυγαριά, ΜΕΤΡΟ, κιλά, Διατροφή, βαρος, τροφες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 5.0332 s (250 Queries.) // Parse time: 0.4056 s // Total time: 5.4387 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X