Φάε αυτό που θες χωρίς ενοχές με αυτά τα 8 tricks


Φάε αυτό που θες χωρίς ενοχές με αυτά τα 8 tricks

Μη διστάζεις να φας αυτό που επιθυμείς! Τώρα μπορείς να το κάνεις χωρίς καμία ενοχή...ακολουθώντας 8 βασικά tricks.  

1. Πριν φας πιες νερό… για 3 λόγους. Εκτός του ότι το νερό θα σε ενυδατώσει, ταυτόχρονα θα σε φουσκώσει κι έτσι θα νιώσεις  χορτάτη πολύ γρηγορότερα.  Σημαντικό είναι επίσης να θυμάσαι πως μερικές φορές έχουμε την τάση ασυναίσθητα να μπερδεύουμε τη δίψα με τη πείνα, οπότε πριν πιάσεις το πιρούνι, πιάσε το ποτήρι, γέμισέ το νερό και… άσπρο πάτο!

2. Φάε αργά και… απολαυστικά: Μην αποσπάσαι (από τον υπολογιστή, την τηλεόραση ή το κινητό σου) την ώρα που τρως, γιατί έτσι θα καταλήξεις να φας πολύ μεγαλύτερη ποσότητα απ’ ό, τι αν έτρωγες έχοντας το νου σου στις μπουκιές σου. Τρώγε μικρότερες μπουκιές και μάσα τες καλά. Να θυμάσαι πως χρειάζεται ώρα μέχρι το στομάχι σου να δώσει σήμα στον εγκέφαλο πως έχεις χορτάσει, όποτε δώσε στο σώμα σου χρόνο να σε «ενημερώσει» έγκαιρα (πριν το δεύτερο κομμάτι παστίτσιο).

3. Spice it up:  Πιπέρια, μπαχάρια, chilly, καυτερές πιπεριές όλες οι καυτερές γεύσεις είναι σύμμαχοί σου καθώς και θα δώσουν γεύση στα φαγητά σου (ενώ εσύ σταδιακά μειώνεις το αλάτι για να αποφύγεις τη κατακράτηση υγρών) και θα βάλουν… φωτιά στο μεταβολισμό σου την ίδια στιγμή που θα μειώσουν τις λιγούρες.

4. Πρόσθεσε σπόρους chia: Οι συγκεκριμένοι σπόροι είναι μικροί, αλλά… θαυματουργοί, αφού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε  φυτικές ίνες και πρωτεΐνες ενώ έχουν ελάχιστες θερμίδες (1 κ.σ περιέχει μόνο 69 θερμίδες, 2 γρ. πρωτεΐνη και 5γρ. φυτικές ίνες). Επειδή διογκώνονται όταν έρχονται σε επαφή με υγρό, είναι ιδανικό να τους συνοδεύσεις με ένα ρόφημα (όπως smoothie), αλλά και με το γιαούρτι ή τα δημητριακά σου (είναι άγευστα άρα δεν θα σε επηρεάσουν) καθώς έτσι και θα γεμίσουν το στομάχι σου (άρα θα νιώσεις χορτάτη) και δεν θα σε επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες.

5.  Αντί για καφέ, πιες τσάι: Αν μετά το φαγητό λαχταράς μια κούπα αχνιστό καφέ, αντικατέστησε τον με πράσινο τσάι με δυόσμο . Όπως και με το 1, θα σε βοηθήσει να νιώσεις χορτάτη γρηγορότερα, όμως εκτός του ότι θα σε γεμίσει ενέργεια, χάρη στη τεΐνη,  ταυτόχρονα θα επιταχύνει το μεταβολισμό σου, βοηθώντας ώστε τα θρεπτικά συστατικά του γεύματός σου να γίνουν ενέργεια κι όχι λίπος. Ο δυόσμος μάλιστα, έχει τη δυνατότητα να καταστέλλει και τις λιγούρες αλλά και την υπερφαγία.

6. Μάσα τσίχλες χωρίς ζάχαρη: Την επόμενη φορά που έχεις λιγούρες, πριν κάνει βουτιά στη σακούλα με τα τσιπς, φάε μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη, με δυόσμο ή μέντα. Θα δώσει στο μυαλό σου την ψευδαίσθηση πως τρως, ενώ χάρη στα 2 αυτά συστατικά θα μειώσεις και το αίσθημα της πείνας.

7. Μην στερείς στον εαυτό σου φαγητά που αγαπάς:  Είναι βασικό να μη νιώθεις πως τα αγαπημένα σου φαγητά είναι απαγορευτικά, γιατί το πιθανότερο είναι πως (όπως όλα τα απαγορευμένα πράγματα στη ζωή) θα σου γίνουν έμμονη ιδέα, να τα λαχταράς ακόμη περισσότερο και να πιέζεσαι μέχρι τη στιγμή που θα κάνεις το  «μπαμ» και θα κάνεις βουτιά στη σοκολατόπιτα ή το σουφλέ της μαμάς σου. Μπορείς να φας τα πάντα αρκεί να έχεις υπ’ όψιν σου τις θερμίδες που περιέχουν και τις μερίδες που καταναλώνεις.

8.  Ολική άλεση, αγάπη μου: Αν είσαι «μακαρονού» ή «ψωμού» δε χρειάζεται να απαρνηθείς τα αγαπημένα σου φαγητά. Απλά φρόντισε να αντικαταστήσεις τα ζυμαρικά και τα αρτοσκευάσματα με άλλα ολικής άλεσης. Έτσι και θα κρατάς το μεταβολισμό σου ενεργό και θα απολαύσεις την αγαπημένη σου καρμπονάρα.

Tags φαγητο, ΕΝΟΧΕΣ, θερμίδες, μυστικά, τσαι, καφες, ΣΠΟΡΟΙ CHIA


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3935 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3350 s // Total time: 2.7285 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X