Μα τι κάνει επιτέλους ένα serum;


Μα τι κάνει επιτέλους ένα serum;

Ας δούμε μαζί γιατί ένα serum μπορεί να κάνει τη διαφορά στην καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς και, το κυριότερο, γιατί αξίζει 100% τα λεφτά του

Κρέμα ημέρας, κρέμα νύχτας, άντε και κρέμα ματιών. Γενιές και γενιές γυναικών μεγάλωσαν και… διατήρησαν την ομορφιά τους με 2, 3 το πολύ, προϊόντα περιποίησης. Ακόμα και σήμερα, πολλές από εμάς βρίσκουμε υπερβολικό να επενδύσουμε σε δραστικούς ορούς που υπόσχονται πολλά- ίσως γιατί πάντα αναρωτιόμαστε, τι το ιδιαίτερο προσφέρουν.

Οροί οι...ευρύχωροι

Οι ενυδατικές, αντιρυτιδικές ή συσφιγκτικές κρέμες, για να πραγματοποιήσουν αυτό που υπόσχονται , είναι φυσικά εμπλουτισμένες με ενεργά συστατικά. Μόνο που στις φόρμουλές τους τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν άλλα συστατικά, μη ενεργά (π.χ. γαλακτωματοποιητές, μαλακτικές ουσίες κλπ), αλλά απαραίτητα γιατί χωρίς αυτά, το τελικό προϊόν δεν μπορεί να αποκτήσει την πλούσια, κρεμώδη υφή του. Τέλος, στις περισσότερες κρέμες ημέρας, προστίθενται και αντηλιακά φίλτρα. Αυτός ο … "συνωστισμός" συστατικών δεν απαντάται στα serums-η υφή τους είναι συνήθως πολύ λεπτή - γεγονός που αφήνει χώρο για την προσθήκη περισσότερων, δραστικότερων και πιο συμπυκνωμένων ενεργών συστατικών.

Tip: Να θυμάστε ότι το serum, δεν αντικαθιστά την κρέμα ημέρας ή νύχτας. Την ενισχύει. Κι αυτό γιατί, με λιγοστές εξαιρέσεις (όταν ο ορός είναι ενυδατικός ή όταν η επιδερμίδα είναι λιπαρή) , ακριβώς λόγω της σύστασής του, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της επιδερμίδας για ενυδάτωση.

Οροί ειδικών αποστολών

Ένα από τα πλεονεκτήματα των ορών είναι ότι δρουν στοχευμένα. Τι σημαίνει αυτό; Αν για παράδειγμα οι ανάγκες της επιδερμίδας μας είναι πολλαπλές (ρυτίδες, σύσφιξη, αφυδάτωση και πανάδες), μπορούμε να συνδυάσουμε ένα δραστικό λευκαντικό serum για τον αποχρωματισμό των πανάδων, με μια κρέμα ολοκληρωμένης αντιγηραντικής δράσης που προλαμβάνει και επανορθώνει όλα τα σημάδια γήρανσης. Μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε μια 24ωρη κρέμα, αλλά δύο ορούς, με διαφορετική δράση, έναν για το πρωί και έναν για το βράδυ.

Tip: Αν τα οικονομικά σας δεν επιτρέπουν την αγορά δύο αντιρυτιδικών προϊόντων , προτιμήστε να επενδύσετε σε έναν δραστικό αντιγηραντικό ορό και να επιλέξετε μια απλή -επομένως πιο προσιτή- ενυδατική κρέμα ημέρας, εμπλουτισμένης όμως με αντιοξειδωτικά και αντηλιακά φίλτρα.

Πείτε ναι στο serum πριν να είναι πολύ αργά

Αν στο μυαλό σας το serum είναι συνώνυμο της αντιγήρανσης, κάνετε ένα μικρό λάθος. Η βιομηχανία καλλυντικών έχει να παρουσιάσει μια τεράστια γκάμα ορών με ποικίλες "αρμοδιότητες". Πολύ πριν φτάσετε σε ηλικία που θα είστε αναγκασμένες να αντιμετωπίσετε τα εγκατεστημένα σημάδια γήρανσης με ό,τι πιο δραστικό έχει να προσφέρει η κοσμητολογία, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε συνθέσεις που ενυδατώνουν, αναζωογονούν, χαρίζουν λάμψη, διορθώνουν μικροατέλειες και προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση. Επιλέξτε ορούς εμπλουτισμένους με ενυδατικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, με βιταμίνες (κυρίως C) και απολεπιστικούς παράγοντες, που θα σας απαλλάξουν από τα ενοχλητικά σημάδια του lifestyle (θαμπή, κουρασμένη και αφυδατωμένη επιδερμίδα, λεπτές γραμμές έκφρασης, πανάδες από τον ήλιο) και θα διατηρήσουν τη όψη της νεανική για περισσότερο χρόνο.

Tip: Μη φοβάστε ότι η επιδερμίδα σας θα "συνηθίσει" τα καλλυντικά -και πολύ περισσότερο τους ορούς- και μετά δεν θα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτά. Δεν την κακομαθαίνετε. Η επιπλέον βοήθεια που της προσφέρετε την βοηθά να αντεπεξέλθει καλύτερα σε ένα δύσκολο και εχθρικό περιβάλλον.

Και οι οροί θέλουν το χρόνο τους

Το γεγονός ότι οι οροί προσφέρουν ενισχυμένη δράση δεν σημαίνει ότι κάνουν θαύματα. Ούτε οι πανάδες θα σβήσουν, ούτε οι ρυτίδες θα εξαφανιστούν από την πρώτη εβδομάδα- όπως άλλωστε δεν εμφανίστηκαν μέσα σε μια νύχτα… Θα δείτε βέβαια την επιδερμίδα σας να γίνεται πιο λεία και απαλή ή να ανακτά γρήγορα τη φωτεινότητά της-οι ενυδατικοί και απολεπιστικοί παράγοντες, τα καταπραϋντικά ή τα αντιοξειδωτικά συστατικά δρουν άμεσα. Ωστόσο, μόνο με συστηματική χρήση για 6-12 εβδομάδες, ο αντιγηραντικός ορός που επιλέξατε θα μπορέσει να σας αποδείξει τη δύναμή του.

Tip: Αν δεν έχετε την πολυτέλεια της δοκιμής και απόρριψης ή των πολλαπλών επιλογών, μη χάνετε χρόνο και χρήμα με παρορμητικές αγορές. Αποφύγετε τους πειραματισμούς με νέα "θαυματουργά" ελιξίρια που υπόσχονται τα πάντα. Αναζητήστε έναν ορό με δοκιμασμένα ενεργά συστατικά (ρετινόλη, βιταμίνη C, πεπτίδια, αντιοξειδωτικά, φυτικά εκχυλίσματα) που έχουν αποδείξει την αξία τους σε βάθος χρόνου.

Tags Serum, beauty, face, προσωπο, Ομορφια, ΟΡΟΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2268 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3686 s // Total time: 2.5954 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X