Ταξίδι μαγειρικής με ένα "Κόκκινο ποδήλατο"


Ταξίδι μαγειρικής με ένα "Κόκκινο ποδήλατο"

Ο γνωστός σεφ μαγειρικής επέστρεψε στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ

O γνωστός Ελλαδίτητς σεφ και συγγραφέας βιβλίων µαγειρικής, Αλέξανδρος Παπανδρέου επέστρεψε στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ, µε µία νέα πρόταση, που σίγουρα θα αγκαλιαστεί γι' άλλη µια σεζόν, από τους τηλεθεατές. Θα γυρίζει τα όµορφα χωριουδάκια της Κύπρου µε ένα κόκκινο ποδήλατο, µε σκοπό µέσα από αυτή τη µαγική διαδροµή, να µας γνωρίσει τα µυστικά της κυπριακής κουζίνας, µεταφέροντάς µας τα τηλεοπτικά. Εµείς συναντήσαµε τον Αλέξανδρο σε ένα ταξίδι αστραπή που έκανε στην Κύπρο, όπου µας µίλησε για το «Κόκκινο ποδήλατο» που θα προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 6:00 το απόγευµα.

Ξανά στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ άλλη µία σεζόν, µε νέο τίτλο εκποµπής. Πώς νιώθεις;
Μετά από δύο επιτυχηµένες χρονιές στο στούντιο µε το 'The Cooking' ένιωσα την ανάγκη, ότι οι αγαπηµένοι µου τηλεθεατές αλλά και εγώ ο ίδιος, χρειαζόµασταν κάτι καινούργιο, κάτι ξεχωριστό. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα µαζί να ανακαλύψουµε και να γνωρίσουµε τα καλούδια της κυπριακής κουζίνας, τα προϊόντα, νόστιµες συνταγές, ερχόµενος σε επαφή µε τον κόσµο στα όµορφα χωριά της Κύπρου. Οδηγός γι' αυτό το οδοιπορικό είναι ένα κόκκινο ποδήλατο, µε το οποίο θα γυρίσω όσα περισσότερα χωριά µπορώ. Εκεί µαζί µε τους ντόπιους, θα µαγειρεύουµε τοπικές συνταγές, ενώ παράλληλα θα τους µαγειρεύω κι εγώ δικές µου συνταγές, στις οποίες θα χρησιµοποιώ τοπικά προϊόντα.

Σε τι θα διαφέρει από τις άλλες εκποµπές που έχεις κάνει;
Είναι µια εκποµπή που δεν γίνεται σε στούντιο, αλλά σε εξωτερικούς χώρους και απαιτεί έτσι αρκετές απαιτήσεις και πολλές ώρες έρευνας και γυρισµάτων. Σίγουρα µία τέτοια εκποµπή έχει αντικειµενικές δυσκολίες, τις οποίες θα προσπεράσουµε σε συνεργασία µε την οµάδα του ΣΙΓΜΑ. Είµαι σίγουρος για το άρτιο αποτέλεσµα, το οποίο θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθείτε κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6:00 το απόγευµα.

Παρέα λοιπόν µε ένα «Κόκκινο ποδήλατο», έχεις σκοπό να µας µυήσεις στα µυστικά της κυπριακής κουζίνας, τα οποία εσύ υποθέτω ότι γνωρίζεις ήδη…
Μετά από αρκετό καιρό σε αυτό το όµορφο νησί έχω ακούσει, ανακαλύψει και δοκιµάσει πολλές νοστιµιές. Πολλές από αυτές θέλω µέσα από την εκποµπή να τις µοιραστώ µε την απλή οικοκυρά που θα συναντήσω στα χωριά και άλλες τόσες τις οποίες θα «πειράξω» ώστε να πάει η κουζίνα πιο µπροστά.

Μέσα από αυτή σου την εµπειρία υπάρχει η δυνατότητα να µάθεις και παραδοσιακά εδέσµατα αλλά και φαγητά, που δεν γνώριζες µέχρι τώρα. Συµφωνείς;
Το "Κόκκινο ποδήλατο" είναι µια εµπειρία ζωής. Θα έρθω κοντά σε ανθρώπους που δεν άφησαν τα χωριά τους, για να πάνε στα µεγάλα αστικά κέντρα και είναι αυτοί που κρατούν ζωντανή την παράδοση. Είναι πολύ λογικό λοιπόν να µάθω τοπικές συνταγές, να δω από κοντά την παραγωγή αρκετών παραδοσιακών εδεσµάτων και είµαι πολύ χαρούµενος γι' αυτό, γιατί θα τα µοιραστώ µε όλη την Κύπρο.

Έχεις µία ιδιαίτερη σχέση µε τους Κύπριους τηλεθεατές που συνεχίζουν και στηρίζουν τις εκποµπές σου.
Πράγµατι οι τηλεθεατές µού δείχνουν µία ιδιαίτερη αγάπη και τους ευχαριστώ. Αυτό το καταλαβαίνω όταν περπατώ στο δρόµο και ανταποκρίνοµαι µε χαρά στο άκουσµα των µαγειρικών τους αποριών. Αυτό που κάνω το αγαπώ πολύ και θέλω τα φαγητά που φτιάχνω στην εκποµπή, να µπορούν να τα κάνουν όλοι, µένοντας χαρούµενοι από το αποτέλεσµα.

Ποιο ρόλο παίζει η κυπριακή κουζίνα στην καθηµερινότητά σου;
Όσο περνά ο καιρός και µαθαίνω την κυπριακή κουζίνα καλύτερα, τόσο τη βάζω µέσα στην καθηµερινότητά µου. Οι αναφορές µου στην Κύπρο σε ό,τι κάνω αυξάνονται κι αυτό µου δίνει χαρά.

Χρησιµοποιείς κυπριακά υλικά για τις συνταγές σου;
Φυσικά χρησιµοποιώ και τον τελευταίο καιρό όλο και πιο πολύ. Στα τελευταία µου ταξίδια προσπαθώ να έρχοµαι στην Κύπρο µε όσο λιγότερα πράγµατα για να έχω χώρο στη βαλίτσα, να πάρω καλούδια από το νησί.

Ποιο κυπριακό έδεσµα και ποιο φαγητό ξεχωρίζεις;
Μου αρέσουν πάρα πολύ οι φλαούνες όταν είναι καλά ψηµένες και µαγειρεύω συχνά αφέλια που µου αρέσουν πολύ.

Σε ένα νέο εστιατόριο, ποιο κυπριακό φαγητό θα πρότεινες να µην λείπει από το µενού του;
Πιστεύω ότι οι ραβιόλες µε χαλούµι είναι ένας τέλειος γευστικός συνδυασµός. «Πειράζοντας» και λίγο τη συνταγή, το αποτέλεσµα θα ήταν πιο φρέσκο.

Πηγή: Περιοδικό "ΟΚ!"

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 18.00 ακριβώς, από το ΣΙΓΜΑ

Tags αλεξανδρος παπανδρεου, κοκκινο παδηλατο, Τηλεοραση, ΣΙΓΜΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7047 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2595 s // Total time: 2.9642 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X