Δεν πάω γυμναστήριο…γι' αυτές τις 10 δικαιολογίες


Δεν πάω γυμναστήριο…γι

Οι top 10 δικαιολογίες που δεν στέκουν! Η πλειοψηφία της κοινωνίας μας επιμένει να μην εντάσσει τη γυμναστική στη ζωή της.  Γιατί; Οι δικαιολογίες πολλές, αλλά καμία από αυτές δεν πείθει.  Ακολουθούν οι top 10 και το πώς αντικρούονται!    

10 - Ντρέπομαι να πηγαίνω μόνος/η μου.
Απάντηση: Υπάρχουν τρεις επιλογές. Η πρώτη είναι να βρείτε παρέα. Η δεύτερη είναι η ένταξή σας σε ομαδικά προγράμματα και η τρίτη να κάνετε πέρα τις ντροπές και να κάνετε την αρχή, που είναι το ήμισυ του παντός.

9 - Νοιώθω κούραση μετά τη δουλειά
Απάντηση: Βάσει ερευνών, η άσκηση μετά τη δουλειά τονώνει και χαλαρώνει το σώμα και το πνεύμα. Αν πάλι επιμένετε, τότε δοκιμάστε πρωί πριν τη δουλειά.

8 - Δεν έχω χρόνο
Απάντηση : Ποιός είπε να γυμνάζεστε με τις ώρες; Από 45 έως και 60 λεπτά είναι υπέρ-αρκετά, φτάνει το πρόγραμμα να είναι προσαρμοσμένο για σας από ειδικό γυμναστή.

7 - Έχω πολλά προβλήματα στο κεφάλι μου
Απάντηση:  Σύμφωνα με έρευνες η σωματική αύξηση αυξάνει την παραγωγή των ενδορφινών, οι οποίες δρουν κατά της κατάθλιψης , του στρες και του άγχους και ανεβάζουν τη διάθεση. Μετά τη γυμναστική θα νιώσετε πως έχετε ξαλαφρώσει από το βάρος των προβλημάτων.

6 - Προτιμώ τον ελεύθερο μου χρόνο  να ασχολούμαι με το ίντερνετ
Απάντηση: Πάρτε το «έξυπνο» κινητό σας ή ένα τάμπλετ στο γυμναστήριο και ενώ  κάνετε, για παράδειγμα, ποδήλατο σερφάρετε στις αγαπημένες σας ιστοσελίδες.

5 -   Έχω πρόβλημα υγείας
Απάντηση: Για τα περισσότερα προβλήματα υγείας συστήνεται η σωστή, προσεκτική  και συστηματική προπόνηση με τη συνεννόηση γιατρού και γυμναστή. 

4 - Δεν έχω πού να αφήσω τα παιδιά
Απάντηση: Συντονιστείτε με το σύντροφό σας. Αν θέλει να σας έχει πλάι του με καλή διάθεση, τότε πρέπει κι εκείνος να συμβάλει. Αν πάλι δεν γίνεται, τότε απευθυνθείτε στη γιαγιά, στην αδελφή ή σε μια φίλη. Τα γυμναστήρια είναι ανοιχτά από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

3 - Μισώ τα μηχανήματα γυμναστικής
Απάντηση: Μπορείτε να μην εντάξετε τα μηχανήματα στο πρόγραμμά σας ή να τα βάλετε πολύ λίγο ή να ακολουθήσετε μόνο ομαδικό πρόγραμμα που είναι πιο ευχάριστο. Εξετάστε, επίσης, τη λύση της υδρογυμναστικής.

2 - Κάνω κοιλιακούς στο σπίτι μόνος/η μου.
Απάντηση: Προσέξτε μην την πάθετε! Η εκγύμναση πρέπει να περιλαμβάνει όλες της μυικές ομάδες. Αποφύγετε τα τυποποιημένα προγράμματα «γυμναστική για όλους». Μπορεί να σας κάνουν ζημιά.  Συμβουλευτείτε κάποιο, ώστε να γυμνάζεστε στο χώρο σας σωστά και με ασφάλεια. Πάντως, η λύση «μόνος μου» δεν κρατά πάντα για πολύ.

1 - ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ!
Απάντηση: Η πιο ειλικρινής δικαιολογία και η απάντηση είναι μια : ΜΗΝ ΠΑΤΕ! Μπορείτε να γυμναστείτε στη φύση, να κάνετε ποδηλασία ή  να  οργανώσετε με φίλους ομάδα και να παίζετε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλει ή τένις. Εάν θέλετε, τότε μπορείτε!

ΦΑΝΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης
Bokwa Fitness Instructor,
Group και Personal Trainer,
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags γυμναστήριο, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΒΑΡΕΜΑΡΑ, άσκηση, υγεια, ΩΡΑΙΟ ΣΩΜΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9979 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3655 s // Total time: 2.3634 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X