7 λόγοι για τους οποίους τα ζευγάρια τσακώνονται


7 λόγοι για τους οποίους τα ζευγάρια τσακώνονται

Για ποιους λόγους τσακώνονται τα ζευγάρια; Μάθετε και απλά προσπάθηστε να τους αποφύγετε  

Ανάγκη για προσοχή
Όλοι μας θέλουμε να αισθανόμαστε επιθυμητοί. Αν για κάποιο λόγο αισθάνεστε ότι αυτό σας λείπει, μην το κρατάτε κλειδωμένο μέσα σας. Θα βγει στην επιφάνεια και θα τραυματίσει σοβαρά τη σχέση. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι καθένας από εμάς θέλει να του δείχνει ο σύντροφός του ότι τον σκέφτεται, ότι τον προσέχει και κάθε φορά που δεν το έχουμε ξεκινούν οι καυγάδες, κάνουμε μούτρα και δημιουργούμε προβλήματα ακριβώς για να τραβήξουμε την προσοχή. Ακόμη και σκηνές ζηλοτυπίας έχουν τη ρίζα τους σε αυτό. Αν σας φαίνεται δύσκολο να μιλήσετε, οι ψυχολόγοι συστήνουν μία απλή άσκηση: Προσπαθήστε να πείτε στον σύντροφό σας τρία πράγματα που σας αρέσουν σε εκείνον και μάλιστα κάθε ημέρα. Πείτε του να σας πει κι εκείνος άλλα τρία. Η εστίαση σε αυτά που αγαπάτε ο ένας στον άλλο στρέφει τη σχέση σε θετική κατεύθυνση, αντί να δημιουργεί συγκρούσεις.

Οι συγγενείς
Το ανακάτεμα στα διαπροσωπικά ενός ζευγαριού από τους γονείς είναι η αφορμή προβλημάτων από… καταβολής κόσμου. Κατ’ αρχήν πρέπει και οι δύο να μπορούν να αντιμετωπίσουν ανοιχτά το πρόβλημα. Και αφού συμβεί αυτό, τότε αυτός που θα μιλήσει στους γονείς είναι το ίδιο το παιδί τους. Κι αυτό γιατί είναι πιο εύκολο να αποδεχτούν από εκείνο την παρατήρηση ή την προτροπή. Και από την άλλη, θυμηθείτε ότι ακόμη και αν δεν είναι οι γονείς σας για να τους αγαπάτε, είστε αναγκασμένοι να τους ανέχεστε λόγω του συντρόφου σας.

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου
Αν ο σύντροφός σας έχει πάθει εξάρτηση από την τεχνολογία, και ακόμη και σε ένα ρομαντικό δείπνο χάνετε… πίσω από την οθόνη του κινητού είναι απολύτως απαραίτητο να τεθούν κάποια όρια. Όπως αποδεικνύεται από τις στατιστικές ολοένα και περισσότεροι χωρισμοί και διαζύγια οφείλονται ακριβώς στην αλόγιστη χρήση τους! Σκεφθείτε πώς θα σας φαινόταν αν αντί να μιλάτε με τον άνθρωπο απέναντί σας, εσείς απαντούσατε σε μηνύματα, γράφατε mail και ξεκινούσατε ολόκληρη συζήτηση με πελάτη ακριβώς εκείνη την ώρα. Αν είναι δυνατόν, κλείστε το και αφήστε το στην άκρη. Αν αυτό δεν μπορεί να συμβεί, τουλάχιστον περιορίστε στο μίνιμουμ και εξηγήστε τον λόγο ζητώντας συγγνώμη.

Σεξ
Είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει χειρότερο σε μία σχέση, από το βρίσκεστε σε διαφορετικό μήκος κύματος σε ό,τι αφορά το σεξ. Το θέμα πάντοτε είναι δύσκολο και αυτό γιατί δημιουργεί εκνευρισμούς, αίσθημα απόρριψης  και πολλά άλλα. Συν ότι δεν μας είναι εύκολο να μιλήσουμε ανοιχτά γι’ αυτό. Οι ειδικοί δίνουν μία πολύ χρήσιμη συμβουλή: Μην ξεκινήσετε οποιαδήποτε συζήτηση κατηγορώντας τον άλλο, γιατί δεν θα βγει τίποτα. Είναι προτιμότερο να οπλιστείτε με χιούμορ ή με ένα παράδειγμα. Μπορεί να εκπλαγείτε από το πώς αντιμετωπίζει ή τι έχει σκεφτεί ο σύντροφός σας.

Χρόνος με τα παιδιά
Από το τι θα φάνε, μέχρι τις προπονήσεις και τα μαθήματα… ο χρόνος απασχόλησης με τα παιδιά μπορεί να είναι ατελείωτος! Πόσο μάλλον, αν ο σύντροφός σας δεν αναλαμβάνει κάποιες ευθύνες.  Αν έχετε αρχίσει να αισθάνεστε ως ο μόνος γονιός, τότε είναι η ώρα να θέσετε το πρόβλημα πριν αρχίσουν οι μουρμούρες. Οι ψυχολόγοι συμφωνούν: Καθίστε μαζί, δείτε το πρόγραμμα των παιδιών και ξεκαθαρίστε ποιος αναλαμβάνει τι. Ο προγραμματισμός και το μοίρασμα των ευθυνών είναι πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα για να τα αφήνετε στη μοίρα τους!

Χρήμα
«Ο γάμος έχει σχέση με τον έρωτα, το διαζύγιο με τα χρήματα», λένε οι ειδικοί. Είναι πολύ συχνό, ο δρόμος για το διαζύγιο ανοίγει με ατέρμονους καυγάδες για οικονομικά ζητήματα. Μάλιστα, μία έρευνα ενός αμερικανικού οικονομικού περιοδικού κατέδειξε ότι τα παντρεμένα ζευγάρια τσακώνονται πιο συχνά για τα χρήματα παρά για οτιδήποτε άλλο! Γι’ αυτό, δείτε καθαρά πώς προσεγγίζετε το χρήμα, γιατί από εκεί ξεκινά το πρόβλημα. Δείτε ποια είναι η σχέση σας με το χρήμα, πώς οι οικογένειές σας σάς έχουν μεγαλώσει σε σχέση με τα οικονομικά, ποιες είναι οι ανάγκες και οι προτεραιότητες. Αν ξέρετε τις οικονομικές συνήθειες του συντρόφου σας, θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε το θέμα πιο ρεαλιστικά μόλις προκύψει.

Για το "Τίποτα"
Ξέρετε τώρα πώς ξεκινάει: Τριγυρνάει πρωί πρωί μουρμουρίζοντας «πάλι δεν έχω το πουκάμισο σιδερωμένο» ή εσείς λέτε μέσα από τα δόντια σας «πάλι εγώ πρέπει να πλύνω τα πιάτα, γιατί αλλιώς θα βγάλουμε κατσαρίδες»… Πριν καν το καταλάβετε, ξεκινάει το ματς με ουρλιαχτά και φωνές και κανείς από τους δύο δεν έχει τη διάθεση να το σταματήσει. Αυτοί είναι οι τσακωμοί για το «τίποτα», που όμως κρύβουν τελικά πολλά. Γιατί τέτοιου τύπου αφορμές μπορεί να θυμίζουν στον έναν ότι τελικά δεν είναι τίποτε άλλο από υπηρέτης και στον άλλο ότι η μαμά του δεν τον πρόσεχε ως παιδί! Οι ειδικοί συμβουλεύουν να σημειώσετε την επόμενη φορά από πού ξεκίνησε ένας τέτοιος καυγάς και να σκεφθείτε πώς αισθανθήκατε και γιατί. Αντί να υποφέρετε, μιλήστε, ζητήστε βοήθεια ή κάντε διορθωτικές κινήσεις. Άλλωστε, μία καλή σχέση βασίζεται στην καλή επικοινωνία.

Tags τσακωμος, ζευγαρι, αγαπη, σεξ, συγγενεις, ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3626 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3925 s // Total time: 2.7551 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X