Τι θα συμβεί αν κλείσεις δωμάτιο στο λάθος ξενοδοχείο;


Τι θα συμβεί αν κλείσεις δωμάτιο στο λάθος ξενοδοχείο;

Ακόμα και ο πιο έμπειρος ταξιδιώτης, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με απρόοπτα που διακινδυνεύουν τη διαμονή του. Δες τι μπορεί να συμβεί και πώς να το αποφύγεις.

Μπορεί όταν είσαι μικρός να μη σε νοιάζει και να μη δίνεις και πολύ σημασία στις «λεπτομέρειες» του ταξιδιού σου – δηλαδή, αν το δωμάτιο είναι όπως στο περιέγραψαν πριν την κράτηση, αν είναι καθαρό, αν το μπάνιο είναι εντός δωματίου ή όχι και άλλες πολλές περιπτώσεις – μεγαλώνοντας όμως, οι αντοχές και ανοχές μειώνονται και οι απαιτήσεις σου αυξάνονται γεωμετρικά. Ούτε ταλαιπωρία θέλεις να υφίστασαι, ούτε να νιώθεις ότι είσαι κορόιδο έχοντας ταξιδέψει από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη, ούτε να κλαις τα χρήματα που ξόδεψες για λίγες ημέρες ξεκούρασης... Γι αυτό, δες με τι περιστατικά μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος και πώς να τα λύσεις.

Αντί για δύο μονά κρεβάτια, υπάρχει ένα διπλό – ή ακόμα χειρότερα, ένα μονό

Η προφανής λύση σε μια τέτοια περίπτωση είναι να γίνει αμέσως αλλαγή δωματίου, τι γίνεται όμως στην περίπτωση που όλο το ξενοδοχείο είναι γεμάτο; Σήμερα, που η διαπόμπευση μέσω των κοινωνικών δικτύων είναι πολύ εύκολη, τα ξενοδοχεία δεν διακινδυνεύουν τη φήμη τους και την έξωθεν καλή μαρτυρία και αναζητούν γρήγορες λύσεις: από το να προσθέσουν ένα έξτρα κρεβάτι στο δωμάτιο ή να σου κρατήσουν δωμάτιο σε κάποιο άλλο ξενοδοχείο.

Η τελευταία ανακαίνιση του ξενοδοχείου έγινε πριν 25 χρόνια

Πολλές φορές, τις εποχές της αθωότητας του διαδικτύου, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα έμπαινες σε σελίδες με φωτογραφίες που ήταν τουλάχιστον παραπλανητικές για την κατάσταση του ξενοδοχείου και ήταν πολύ συνηθισμένο να βλέπεις μαγικές εικόνες που όμως δεν περιελάμβαναν τη μούχλα, τους λερωμένους τοίχους, τα παλιοκαιρισμένα κλινοσκεπάσματα, τα σαθρά πατώματα. Σ' αυτές τις περιπτώσεις προφανώς το να αλλάξεις δωμάτιο δεν είναι λύση: όπως είναι το δικό σου, πάνω κάτω θα είναι και τα υπόλοιπα. Τι να κάνεις; αν έχεις πληρώσει και νομίζεις ότι μπορείς να μείνεις για ένα βράδυ σ' αυτό το αχούρι, ακύρωσε την υπόλοιπη κράτηση αμέσως (συνήθως στο εξωτερικό δίνουν επιστροφή χρημάτων με μια προειδοποίηση 24 ωρών) και άλλαξε ξενοδοχείο την επόμενη.

Το κρεβάτι είναι πιο σκληρό και από εκείνο του Προκρούστη

Μια γρήγορη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις σαν στρώμα το έξτρα πάπλωμα. Σε μερικά μέρη του κόσμου, όπως στην Ασία και τον Ειρηνικό, τα ξενοδοχεία έχουν πάρα πολύ σκληρά κρεβάτια, λες και πρόκειται οι επισκέπτες τους να εμβαπτιστούν στις συνήθειες της μοναστικής ζωής. Μια γρήγορη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να χρησιμοποιήσεις σαν στρώμα το έξτρα πάπλωμα που θα βρεις στο ντουλάπι του δωματίου σου, διπλωμένο, ώστε να πετύχεις το μάξιμουμ της απόδοσης. Αν δεν αρκεί, ζήτησε να σου φέρουν επιπλέον παπλώματα να χρησιμοποιήσεις γι' αυτή τη δουλειά.

Το ξενοδοχείο είναι καλό αλλά η γειτονιά είναι τρομακτική

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσεις σε μεγάλες πόλεις με μαζικό τουρισμό (π.χ. Παρίσι ή Μπανγκόγκ). Σ' αυτές τις περιπτώσεις καλά θα είναι να μην επιστρέφεις στο δωμάτιο σου πολύ αργά τη νύχτα ή μεθυσμένος, ακόμα κι αν είσαι με παρέα. Αν πρέπει να μείνεις μέχρι αργά έξω, πάρε ένα ταξί για την επιστροφή. Άσε στο δωμάτιο τα κοσμήματα, τα αξεσουάρ ή τις φορητές ηλεκτρονικές σου συσκευές.

Το οικονομικό ξενοδοχείο δεν... τσιγκουνεύεται στους θορύβους

Είναι πολύ πιθανό μια από τις «παγίδες» που μπορεί να κρύβει ένα οικονομικό – ή σε κεντρικό σημείο - ξενοδοχείο να είναι η ανεξέλεγκτη φασαρία – είτε από μια καφετέρια ή ένα κλαμπ, είτε από την κίνηση του δρόμου είτε ακόμα από την έλλειψη ηχομόνωσης όταν στο διπλανό δωμάτιο βλέπουν τηλεόραση με την ένταση του ήχου στο τέρμα. Λύσεις πολλές δεν υπάρχουν: εκτός από το να αλλάξεις δωμάτιο, θα πρέπει να εξετάσεις το σενάριο των ωτοασπίδων ή των ακουστικών που θα αναπαράγουν φυσικούς ήχους ή το αγαπημένο σου άλμπουμ στη διάρκεια του ύπνου.

Το προσωπικό είναι για κλάματα

Πολλές φορές σε προορισμούς που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, το προσωπικό σε κάποια ξενοδοχεία ήταν απαίδευτα, δημιουργώντας μια ποικιλία συναισθημάτων στους επισκέπτες τους με τις ανοίκειες συμπεριφορές. Σήμερα ωστόσο, η τρομακτική δύναμη που έχει ένας άνθρωπος με τα κοινωνικά δίκτυα και με εργαλεία όπως το TripAdvisor, έχει δώσει ένα παραπάνω κίνητρο στους ξενοδόχους να προσπαθούν ώστε το προσωπικό τους να έχει άψογη συμπεριφορά. Σε κάθε περίπτωση χαμογελάς και επιμένεις σ' αυτό που ζητάς και αν δεν σε εξυπηρετούν, με ήρεμο τρόπο πάντα, απευθύνεσαι στον προϊστάμενο για να διευθετήσεις όποιο θέμα έχεις.

Tags Ξενοδοχείο, Διακοπές, προβληματα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9700 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2630 s // Total time: 2.2330 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X