3 ασκήσεις κατά της οστεοαρθρίτιδας


3 ασκήσεις κατά της οστεοαρθρίτιδας

Η οστεοαρθρίτιδα είναι ο πιο κοινός τύπος αρθρίτιδας και οφείλεται στη φθορά των οστικών αρθρώσεων.  

Εμφανίζεται συχνότερα με την αύξηση της ηλικίας ή με την αυξημένη καταπόνηση των αρθρώσεων, όπως στα σπορ ή σε τραυματισμούς, και συνοδεύεται τις περισσότερες φορές από πόνο που προοδευτικά αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. 

Η άσκηση βοηθά τους πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα μειώνοντας τους πόνους των αρθρώσεων και τη δυσκαμψία, αυξάνοντας την ευλυγισία και τη δύναμη. Επιπλέον βοηθά στη μείωση του σωματικού βάρους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τις αρθρώσεις. Όταν κάποιος είναι υπέρβαρος υπάρχει πολύ μεγάλη καταπόνηση στις αρθρώσεις.

Οι 3 τύποι ασκήσεων
Το ασκησιολόγιο πρέπει να ακολουθείται κάθε μέρα για 30 λεπτά. Περιλαμβάνει ήπιες ασκήσεις με αυξανόμενο δείκτη δυσκολίας, χωρίς να πιέζεται ο ασκούμενος.

Οι τρεις κατάλληλοι τύποι ασκήσεων είναι οι ακόλουθοι: 
-Ασκήσεις για το εύρος κίνησης των αρθρώσεων: Σκοπός είναι να διατηρηθεί και να αυξηθεί το εύρος κίνησης των αρθρώσεων. Αυξάνουν την ευλυγισία των ιστών ιδιαίτερα όταν συνδυάζονται με διατάσεις. «Τεντώνοντας» αυτούς τους μυς με ασκήσεις εύρους κίνησης βελτιώνεται η μηχανική του σώματος , η στάση και η λειτουργικότητα.
- Ασκήσεις ενδυνάμωσης: Οι ασκήσεις αυτές πρέπει να γίνονται κάθε μέρα (εκτός αν ο ασκούμενος πονά) με σκοπό την αύξηση της μυϊκής δύναμης. Μπορούν να γίνουν ισομετρικές ασκήσεις ή ισοτονικές με αντίσταση. Οι δυνατοί μύες βοηθούν στη στήριξη και προφυλάσσουν τις προσβεβλημένες αρθρώσεις.
- Αεροβικές ασκήσεις: Τέτοιου είδους ασκήσεις είναι το γρήγορο περπάτημα, το ποδήλατο (σε ίσιο δρόμο ή στατικό) και η κολύμβηση. Όσοι προτιμούν το περπάτημα πρέπει να φορούν ειδικά παπούτσια με προσαρμογές στη σόλα έτσι ώστε να απορροφούν τους κραδασμούς. Οι ασκήσεις αυτές βελτιώνουν το καρδιαγγειακό σύστημα και βοηθούν στη μείωση σωματικού βάρους.

ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ 
Salto Health and Fitness 
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags ΟΣΤΕΟΑΡΘΙΤΙΔΑ, γόνατα, προβληματα, ποδια, πονος, ΑΣΚΗΣΕΙΣ, γυμναστικη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5385 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3094 s // Total time: 2.8479 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X