Μανικιούρ: Έχετε πιάσει τις... σωστές βάσεις;


Μανικιούρ: Έχετε πιάσει τις... σωστές βάσεις;

Ωραίο σχήμα, αψεγάδιαστο, λαμπερό βερνίκι. Μια προσεκτική ματιά όμως στα νύχια, ίσως αποκαλύψει αρκετά μικρά λάθη που κάνουμε στο μανικιούρ, άλλοτε από άγνοια κι άλλοτε από βιασύνη. Κάνουμε ένα μίνι τεστ γνώσεων να τα ανακαλύψουμε;

Πρέπει να αποφεύγουμε το λιμάρισμα των νυχιών με κινήσεις "πίσω-μπρος".

Σωστό: Το λιμάρισμα θα πρέπει πάντα να γίνεται με κινήσεις προς μια κατεύθυνση, παράλληλα με τα νύχια. Διαφορετικά, φθείρουμε την κερατίνη τους και τα νύχια γίνονται εύθραυστα και ξεφλουδίζουν .

Θα πρέπει να δίνουμε σχήμα αμυγδάλου στο νύχι, λιμάροντας τα πλαϊνά, για να μην "μπαίνει" στο δέρμα.

Λάθος: Το σχήμα των νυχιών θα πρέπει να είναι τετραγωνισμένο με παράλληλες άκρες, ελαφρώς στρογγυλεμένες -σίγουρα όχι σε σχήμα αμυγδάλου! Το υπερβολικό λιμάρισμα των πλαϊνών, ευνοεί τον σχηματισμό παρωνυχίδων.

Είναι φυσιολογικό να αισθανόμαστε πόνο όταν σπρώχνουμε τα πετσάκια με το ειδικό ξυλάκι.

Λάθος: Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να είναι εύκολη και εντελώς ανώδυνη. Αν αισθανόμαστε πόνο σημαίνει ότι είτε οι κινήσεις μας είναι πολύ απότομες ή ότι δεν φροντίζουμε τα νύχια μας όσο πρέπει. Όπως συμβουλεύουν οι επαγγελματίες , αν ταλαιπωρούμε τα χέρια μας συστηματικά (με απορρυπαντικά, σκόνη κλπ) δεν θα πρέπει να παραλείπουμε να απλώνουμε, ει δυνατόν και καθημερινά, κάνοντας απαλό μασάζ , το ειδικό θρεπτικό λάδι που περιποιείται τα νύχια και μαλακώνει τα πετσάκια.

Θα πρέπει να κόβουμε τακτικά τα πετσάκια για να "καθαρίζει" η περίμετρος του νυχιού.

Λάθος: Δεν κόβουμε τα πετσάκια γιατί θα ξαναβγούν πιο σκληρά και τραχιά και θα εμποδίζουν το νύχι να αναπνέει. Χρησιμοποιούμε το ειδικό μαλακτικό προϊόν σε κάθε νύχι ξεχωριστά , ή βουτάμε για λίγα λεπτά τα δάχτυλά μας σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό στο οποίο έχουμε ρίξει υγρό σαπούνι ή άλατα μπάνιου και κάνουμε απαλό μασάζ για να αποκολληθεί ευκολότερα το πετσάκι από τη βάση του νυχιού. Στη συνέχεια, με το ειδικό ξυλάκι σπρώχνουμε τα πετσάκια προς τα μέσα. Μόνο εάν χρειαστεί, κόβουμε με το πενσάκι –από τη φαρδιά πλευρά του, παράλληλα με το δέρμα γύρω από το νύχι- τα πετσάκια που περισσεύουν.

Δεν είναι υποχρεωτικό να απλώνουμε κάθε φορά βάση πριν το βερνίκι.

Λάθος: Η βάση είναι απαραίτητη γιατί λειαίνει την επιφάνεια των νυχιών, τα προστατεύει από τις χρωστικές του βερνικιού –διαφορετικά η κερατίνη "βάφει" από τις σκούρες αποχρώσεις- και διευκολύνει τη σωστή εφαρμογή του χρώματος. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, αν βάφουμε συστηματικά τα νύχια με σκουρόχρωμα βερνίκια, μπορούμε να τα περνάμε με διπλή στρώση base coat.

Η λεύκανση των νυχιών με buffer πρέπει να γίνεται κάθε φορά που κάνουμε μανικιούρ.

Λάθος: Το buffer χρησιμοποιείται για να απαλύνει την κιτρινίλα ή τις γραμμές. Όταν όμως γίνεται κατάχρηση ευαισθητοποιεί τα νύχια. Επομένως το χρησιμοποιούμε με φειδώ .

Το βερνίκι νυχιών απλώνεται πάντα σε δύο στρώσεις αν θέλουμε να έχουμε σωστή απόδοση του χρώματος.

Σωστό: Την πρώτη φορά περνάμε σε κάθε νύχι με μια λεπτή στρώση χρώματος. Η δεύτερη και πιο πυκνή στρώση είναι αυτή που θα προσφέρει ομοιογένεια και λαμπερό φινίρισμα, θα κρύψει τις μικρές μας… αστοχίες και θα αποδώσει σωστά την απόχρωση που βλέπουμε στο μπουκαλάκι του βερνικιού.

Έπειτα από κάθε στρώση βερνικιού περνάμε μια στρώση top coat.

Λάθος: Το top coat απλώνεται μόνο στο τέλος, σε μια μόνο στρώση, για να δώσει εξτρά γυαλάδα στο βερνίκι, διάρκεια στο χρώμα και προστασία από τα… ατυχήματα.

Tags beauty, Nail, Νυχια, Ομορφια, μανικιουρ, manicure


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6939 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4829 s // Total time: 3.1768 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X