Εσύ, σήμερα, τον/την φίλησες; - Μετά που θα διαβάσεις δεν θα σταματάς!


 Εσύ, σήμερα, τον/την φίλησες;  - Μετά που θα διαβάσεις δεν θα σταματάς!

Το φιλί είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους έκφρασης συναισθημάτων μας. Το κάθε συναίσθημά μας διαφορετικό, η κάθε στιγμή διαφορετική και συνεπώς το κάθε φιλί ιδιαίτερο αλλά και ξεχωριστό. H ψυχολόγος Χριστίνα Σορόκου μας εξηγεί γιατί τα φιλιά, αυτά τα τόσο λαχταριστά για όλους μας, κάνουν καλό στο σεξ, στη σχέση αλλά και στην υγεία μας!  

Επίσης, το φιλί, είναι και ο καλύτερος μας σύντροφος ενάντια στον πόνο. Φιλί ίσον με παυσίπονο! Αυτό συμβαίνει γιατί κατά τη διάρκεια του φιλιού, το σώμα απελευθερώνει αδρεναλίνη η οποία είναι ένα φυσικό παυσίπονο.  Λόγω του ότι κατά τη διάρκεια του φιλιού η καρδία κτυπά πιο γρήγορα, η αδρεναλίνη απελευθερώνεται στη ροή του αίματος και έτσι καταλήγει σε όλο το σώμα, ταχύτερα. Εννοείτε ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα η καρδιά μας να χτυπά δυνατά, και έτσι να αναπνέουμε γρηγορότερα και πιο βαθιά. Το νευρικό μας σύστημα στέλλει μέσο των νευροδιαβιβαστών εντολές για την προετοιμασία των γεννητικών μας οργάνων για σεξ.  Huston has landed!

Φιλί και Μεταβολισμός!
Τα φιλιά έχουν την ιδιότητα της άσκησης και επιταχύνουν το μεταβολισμό! Αυτό βοηθάει να χάνουμε και θερμίδες. Σκεφτείτε το …

Φιλί και μπότοξ…
Η τέχνη του φιλιού μας ανοίγει την πόρτα της νεότητας μιας και το φιλί φαίνεται να είναι μια φυσική μέθοδος νεότητας η οποία μειώνει τις βαθιές ρυτίδες. Πώς να μην έχει μια τέτοια ιδιότητας όταν κατά τη διάρκεια του φιλιού γυμνάζουμε 34 μύες του προσώπου μας. Όταν γυμνάζουμε τους μυς του προσώπου μας, (όπως τον οποιοδήποτε μυ τον οποίο γυμνάζουμε), διατηρούμε την ελαστικότητα του. Free μπότοξ! Τα αποτελέσματα  του φιλιού φαίνονται στην επιδερμίδα μας. Το φιλί, μιας και αυξάνει τα επίπεδα αδρεναλίνης, η οποία και κυκλοφορεί στον οργανισμό μας σαν Schumaher , προάγει το κυκλοφορικό σύστημα και βοηθάει στην αιμάτωση του οργανισμού του.

Ποιο είδος φιλιού;  Σίγουρα όχι το πεταχτό στα χείλη απλά για να το βγάλουμε από τη μέση… Συγγραφείς, γιατροί, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές  και ερευνητές διατυμπανίζουν το γεγονός ότι στο Κάμα Σούτρα υπάρχουν τουλάχιστον  - αν όχι και περισσότερα από - 30 είδη φιλιών μιας και όσοι άνθρωποι υπάρχουν στον κόσμο, τόσα είναι και τα είδη του φιλιού. Το κάθε φιλί έχει τη δική του στιγμή, το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα, διάθεση και προσωπικότητα…  Διάλεξε και πάρε… απαλό χαλαρό τρυφερό ίσως και ερωτικό, άγριο παθιασμένο «καυτό», στεγνό σχεδόν απλό ….  
Δεν υπάρχει συνταγή για τα φιλιά. Κριτήριο... το συναίσθημα. Μόνο έτσι το κάθε φιλί είναι μοναδικό, ξεχωριστό και ανεπανάληπτο, Μόνο έτσι μπορεί το φιλί να προσφέρει τις ιαματικές ιδιότητες του αλλά και αυτή την μοναδική εμπειρία που αναζητούμε! Εσύ, σήμερα, φίλησες τον άνθρωπό σου..;

Χριστίνα Φ. Σορόκου
Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Ανθρωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
ΜΑ Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές
Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Ψυχομετρικής
https://www.facebook.com/CenterOfPsychotherapyAndPsychometrics
http://www.cyprus-online.org/Nicosia/Psychologists/Nicosia_Psychologists.php
http://www.cyprus-online.org/Psychologists/
Τηλ. 22458750, 99532393

Tags φιλια, αγαπη, ερωτας, ζευγαρι, ΠΑΘΟΣ, σεξ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, ΡΟΥΤΙΝΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5366 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4890 s // Total time: 3.0256 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X