Πάρε θέση!


Πάρε θέση!

Ο ΘΟΚ ανοίγει αυλαία το Σεπτέμβριο με τρεις παραστάσεις, τις \"Όρνιθες\", \"Αστερισμοί\" και \"Οι μπλε ιστορίες της κόκκινης καρδιάς\"

Η νέα θεατρική σεζόν που ξεκινά το Σεπτέμβριο, και η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα είναι γεμάτη πετυχημένες θεατρικές παραγωγές, βρίσκει το ΘΟΚ πανέτοιμο να ριχθεί στη... σκηνή!

Στην Κεντρική Σκηνή του θα δούμε τις Όρνιθες του Αριστοφάνη, παράσταση την οποία παρακολουθήσαμε και στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος τον περασμένο Ιούλιο. Στο έργο δυο φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την ανυπόφορη ζωή της Αθήνας για να συναντήσουν τον Τηρέα Τσαλαπετεινό. Εκεί γεννιέται η ιδέα της ίδρυσης μιας νέας πόλης, της Νεφελοκοκκυγίας στο αιθέριο βασίλειο των πουλιών με στόχο την υφαρπαγή της εξουσίας από το Δία και της μεταβίβασής της στα πουλιά. Αν και πείθουν τους φτερωτούς κατοίκους να χτίσουν και να οχυρώσουν μια πόλη μεταξύ ουρανού και γης, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια σειρά από παρείσακτους επισκέπτες αλλά και θεϊκούς πρεσβευτές. Η αναζήτηση της λύτρωσης που προτείνει ο ποιητής  μέσω μιας ριζικής αλλαγής, όσο ουτοπική κι αν μοιάζει, αντανακλά την ενδόμυχη επιθυμία του σύγχρονου ανθρώπου να απεγκλωβιστεί από ατομικές και κοινωνικές δεσμεύσεις. Να δημιουργήσει μια αλλιώτικη κοινωνία, χωρίς αδικίες, ανηθικότητες και υποκρισία. Τη μετάφραση του έργου έκανε ο Κ. Χ. Μύρης και τη σκηνοθεσία ο Βαρνάβας Κυριαζής.
Οι τελευταίες παραστάσεις του έργου θα δοθούν την Τετάρτη 10, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ στη Λευκωσία, στις 20.30. Περισσότερα στο Time Out Cyprus.

Tags go out, θοκ, θεατρικες παραστάσεις θοκ, Θεατρο, παρασταση, θεατρική παράσταση, ΟΡΝΙΘΕΣ, Αστερισμοί, Οι μπλε ιστορίες της κόκκινης καρδιάς


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2129 s (250 Queries.) // Parse time: 0.5681 s // Total time: 2.7810 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X