Στις διακοπές με χώρισε και τώρα τι; Με θέλει πίσω!


Στις διακοπές με χώρισε και τώρα τι; Με θέλει πίσω!

Κατά το πλείστο, οι ερωτικές σχέσεις είναι έντονες και  παθιασμένες, γεμάτες από ενέργεια και ενθουσιασμό. Πολλές όμως από αυτές τις σχέσεις οι οποίες ξεκινούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τελειώνουν με την επιστροφή μας στην καθημερινότητα,  παρόλες τις υποσχέσεις και τα παραμυθιάσματα.  

Από την άλλη, καθόλου τυχαίο, που τον Σεπτέμβριο πιάνουν δουλειά και οι δικηγόροι εκτός από τους δασκάλους... Σε αυτή την περίοδο τα διαζύγια βρίσκονται στα φόρτε τους. Οι θερινές διακοπές είναι πολλές φορές ένα τεστ για τη σχέση μας. Λόγω του ότι έχουμε περισσότερο χρόνο μαζί παρά στην καθημερινότητα μας, αυτή η καθημερινή  τριβή, μπορεί να επιφέρει καβγάδες μέχρι και χωρισμό.
Ο χωρισμός όσο και ένας καλοκαιρινός έρωτας που προκαλεί χωρισμό, κατά το πλείστο, δεν είναι παρά αφορμές για τη λήξη μιας ήδη προβληματικής σχέσης. Έχουμε την τάση να διατηρούμε «κακές» σχέσεις κατά τη διάρκεια ρουτίνας. Αλλά όταν  λόγω περιστάσεων σταματά να κινείται μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας, το τέλος είναι αναπόφευκτο. Το καλοκαίρι και ιδιαίτερα η πολυπόθητη περίοδος των διακοπών,  ιδίως η περίοδος των διακοπών, αποτελεί μια από της πιο δύσκολες δοκιμασίες για τις κακές σχέσεις.

Φυσικά, πολύ χωρισμοί συμβαίνουν και λόγω του σύνηθες καλοκαιρινού φαινόμενου…. Καλοκαίρι, φίλοι, σεξ, ζέστη, έρωτες χωρίς δέσμευση, χαλαράαα… δεν υπάρχει ανάγκη για συναισθηματικό δέσιμο, νιώθουμε ότι έχουμε όλη τη ζωή μπροστά μας και έτσι εύκολα μπορούμε να διαγράψουμε (για το καλοκαίρι) τη σχέση μας. Δικαιολογίες πάμπολλες. Το κάθε τι του/της έσπαγε τα νεύρα, σεξ γιοκ, ένοιωθε πολύ “ρουτινιασμένο” το πράγμα, δεν ένοιωθε να κύλα η φάση, τίποτα το συναρπαστικό… κι έπρεπε να γυρευτεί αλλού.

Εμείς περάσαμε χάλια, αυτό-μαστιγωθήκαμε ξανά και ξανά, ζήσαμε και κάναμε “διακοπές” με το πικρό γιατί. Βιώσαμε και ίσως και να διανύουμε ακόμα μια περίοδο πένθους, με αισθήματα ενοχής, χαμηλής αυτοεκτίμησης, επιφυλακτικότητα, οργή, απελπισία, απώλεια της εμπιστοσύνης και κάποιοι από εμάς βιώσαμε και ψυχοσωματικές διαταραχές. Το σώμα αντιδρά και στέλνει σήματα sos. Αϋπνία, βαρεμάρα, καταθλιπτικότητα και νευρικότητα. Είμαστε συναισθηματικά ευάλωτοι. Κάποιοι από εμάς έσπευσαν ακόμη και να ακυρώσουν τις διακοπές τους.
Τα καταφέραμε όμως, και τώρα πίσω στην ασφάλεια της ρουτίνας μας. Μας πήρε χρόνο για να τον/την ξεπεράσουμε και να που επιτέλους ξεκινούμε να «βρίσκουμε τα πόδια μας», δεν κλαίμε και είμαστε σε καλό δρόμο! Αποφασίσατε να κοιτάξουμε μπροστά , βρήκαμε ξανά τους φίλους και τις παρέες μας , αρχίσαμε να βγαίνουμε και να διασκεδάζουμε. Ίσως και να γνωρίσαμε και μια «Θεά» ή έναν «Θεό».
Και πάνω που ξαναβρήκαμε τους ρυθμούς μας, μας θυμήθηκε ...

Μάλιστα! Εκεί που καλοκαιριάτικα  ήταν απόλυτα σίγουρος/η πως η σχέση του/της έπρεπε να τελειώσει, με τον ερχομό του Σεπτέμβρη μας θέλει πίσω. Ορίστε μας!
Εμείς φύγαμε και αυτός/αυτή έρχεται σήμερα, μήνες μετά και μας λέει πως κάθε μέρα μας σκέφτεται όλο και περισσότερο, πως έκανε λάθος, μας αγαπάει και μας θέλει και πάλι. Κλισέ!
Όλοι γνωρίζουν ότι οι καλοκαιρινές σχέσεις είναι έντονες, πρόσκαιρες, είναι κάτι το διαφορετικό. Γι’ αυτό και πολλοί/ες προχωρούν με ευκολία στην αναζήτηση του καινούργιου, έχοντας τη βεβαιότητα ότι μετά το τέλος των διακοπών όλα θα επιστρέψουν στους καθημερινούς ρυθμούς τους. Φυσικά με το να μας λέει πόσο χαζή/ος ήταν που μας χώρισε, δεν αλλάζει τίποτα. Από τον/την τέλειο/α έχει γίνει ο ενοχλητικός/η. Ο πρίγκιπας μας, ή η πριγκίπισσα μας μεταμορφώθηκε σε Ξερόλα.

Γι’ αυτό, ο,τι και να κάνει ό,τι και να πει, αν δεν θέλουμε και εμείς, το δικό μας ταγκό μαζί του/της, τελείωσε.
Πριν αποφασίσουμε όμως για ένα τελειωτικό όχι ή ναι στο ενδεχόμενο επανασύνδεσης, καλό θα ήταν να διερωτηθούμε …  Πώς έκανε τέτοιο λάθος;
Η σχέση ήταν μια χαρά και απλά να περνούσε κρίση λόγω της ρουτίνας;  Και μιας και όλα θα μπορούσαν να βελτιωθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ιδιαίτερα μιας και  το σεξ αναμένεται να βελτιωθεί κατακόρυφα στις διακοπές, τι έτρεξε να φύγει;
Εμείς οι γυναίκες το καλοκαίρι είμαστε πιο όμορφες, ντυμένες πιο ελαφριά. Μας άφησε για τα αρπακτικά λόγο κρίσης; Αν εμείς τον πακετάραμε, αυτός σέξι, μαυρισμένος, με τα αποτελέσματα του γυμναστηρίου και της διατροφής να φαίνονται στην παραλία … γιατί τον αφήσαμε να φύγει;
Αποφάσισε να φλερτάρει και να παίξει, μπας και εξασφαλίσει λίγο σεξ, το οποίο στη σχέση  μας έγινε δεδομένο;  Ή μήπως γύρευε κάτι καλύτερο; Όλοι οι φίλοι του/της είναι ζευγαρωμένοι ή η δική του/της σχέση δεν του/της βγήκε; Κατάληξε να κάνει τραγικές διακοπές με άκυρους/άκυρες;
Κατάφερε να βγάλουμε μαζί τον δύσκολο χειμώνα, και κώλωσε στο καλοκαίρι;
Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που μας θέλει ή τον θέλουμε πίσω;

Κατά το πλείστο, εάν ο/η πρώην επιστρέψει στα ξαφνικά … εκτός του ότι για ακόμη μια φορά μας έχει πάρει για δεδομένο … εκεί που έχουμε βάλει τη ζωή μας σε τάξη…  δεν είναι για καλό. Μην τσιμπάτε... ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να έχει καταλάβει την αξία μας. Η δικαιολογία έκανα σχέση για να σε ξεπεράσω – καθόλου πρωτότυπη. Η επιλογή του κατά πόσο θα γίνουμε και πάλι θύμα σε οποιοδήποτε καπρίτσιο είναι δική μας. Γι’ αυτό και η ευθύνη είναι δική μας. Πάνω από όλα, σημαντικό είναι να ξαναβρούμε το χαμόγελό μας. Χρειάζεται να ξαναμπούμε στο «παιχνίδι». Check mate!

Χριστίνα Φ. Σορόκου
Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Ανθρωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
ΜΑ Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές
Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Ψυχομετρικής
https://www.facebook.com/CenterOfPsychotherapyAndPsychometrics
http://www.cyprus-online.org/Nicosia/Psychologists/Nicosia_Psychologists.php
http://www.cyprus-online.org/Psychologists/
Τηλ. 22458750, 99532393

Tags Διακοπές, χωρισμος, ανδρογυνο, ΔΕΣΜΟΣ, σχεση, καυγάς


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.7548 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3508 s // Total time: 2.1056 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X