14 μυστικά ομορφιάς για μαλλιά, δέρμα, κυτταρίτιδα


14 μυστικά ομορφιάς για μαλλιά, δέρμα, κυτταρίτιδα

Ένας κατάλογος με όλα τα μικρά μυστικά ομορφιάς για μια γυναίκα...

1. Βρες το άρωμά σου
Δοκίμαζε τα αρώματα στον καρπό και στο εσωτερικό του αγκώνα και μην τρίβεις το άρωμα που ψέκασες. Απαιτούνται 20 λεπτά για να αποκαλύψει το χαρακτήρα του. Ποτέ μη δοκιμάζεις περισσότερα από 4 αρώματα.

2. Κάνε μασάζ
Μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφώσει το δέρμα σου και είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος καθαρισμού της επιδερμίδας. Όποιο προϊόν κι αν χρησιμοποιείς, από κρέμα ή γαλάκτωμα μέχρι λάδι ή αφρό,  άπλωσέ το στο πρόσωπό σου με τα δάχτυλα και κάνε κυκλικές κινήσεις από το κέντρο προς την περιφέρεια για 2-3'.

3. Προστάτεψε τα μαλλιά σου!
Εάν χρησιμοποιείς σίδερο ισιώματος, προσάρμοσε τη θερμοκρασία του ανάλογα με το επίπεδο υγρασίας των μαλλιών. Όσο πιο στεγνά είναι τόσο περισσότερη προστασία χρειάζονται από τη θερμότητα.

4. Αποτοξινώσου
Ένα καλό μασάζ μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σου και να διευκολύνει την κίνηση του αίματος σε περιοχές όπου έχουν συσσωρευτεί οι τοξίνες, ιδιαίτερα σε «δύσκολα» σημεία, όπως οι γοφοί, οι γλουτοί και οι μηροί.

5. Κάνε πίλινγκ με άμμο και θαλασσινό νερό
Πάρε λίγη από την υγρή άμμο, τρίψε την επιδερμίδα σου, από τα πέλματα μέχρι τον κορμό και το πρόσωπο. Φρόντισε να βρέχεις συχνά τα χέρια σου με θαλασσινό νερό, για να γλιστράει η άμμος πιο εύκολα και να μην ερεθίζει την επιδερμίδα.
1 2 3 »

6. Δείξε νεότερη
Ίσιωσε την πλάτη σου! Η ίσια πλάτη παραπέμπει σε νεανική σιλουέτα. Για να το πετύχεις, περπατά με τα χέρια δεμένα πίσω από τη μέση.

7. Αναζωογόνησε το πρόσωπό σου σε χρόνο dt
Σε μπολ με κρύο νερό πρόσθεσε 3-4 σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας. Ανακάτεψε καλά και με αυτό το μείγμα κάνε κομπρέσες για 5 λεπτά.

8. Καταπολέμησε την κακοσμία
Η λύση είναι η πρόπολη. Σε μορφή διαλύματος, χρησιμοποιείται για την υγιεινή της στοματικής κοιλότητας, καθώς καταπολεμά διάφορες λοιμώξεις, π.χ. τις επίμονες ουλίτιδες και την κακοσμία.

9. Άλλαζε σαμπουάν
Για να έχεις απαλά και λαμπερά μαλλιά, απόκτησε τη συνήθεια να αλλάζεις συχνά σαμπουάν, γιατί τα κύτταρα συνηθίζουν τα καθαριστικά στοιχεία και σιγά σιγά αναπτύσσουν αντιστάσεις σε αυτά. Πότε ακριβώς; Θα το καταλάβεις από τη συμπεριφορά των μαλλιών σου. Αν είναι θαμπά και άτονα, ενώ είναι φρεσκολουσμένα, τότε μην το καθυστερείς.

10. Κορίτσια στον ήλιο
Άπλωνε το αντηλιακό σου μισή ώρα πριν εκτεθείς στον ήλιο. Δύο κ.σ. προϊόντος αρκούν για να καλύψεις όλο το σώμα. Μην ξεχνάς τα ευαίσθητα σημεία: αφτιά, χείλη, μύτη, πέλματα, παλάμες, αστραγάλους.

11. Μάθε το σωστό μήκος στα μαλλιά σου
Αν το πρόσωπό σου είναι μακρύ και με γωνίες, κόψε τα κοντά. Εάν είναι στρογγυλό ή τετράγωνο, μερικές πιο μακριές τούφες μπροστά θα του προσθέσουν τις απαραίτητες γωνίες. Εάν είναι οβάλ, απόφυγε τα πολύ κοντά και προτίμησε ένα μήκος που θα μακραίνει το πρόσωπο.

12. Καθάριζε το πρόσωπό σου το πρωί...
... ακόμη κι αν το νιώθεις ξηρό, για να απομακρύνεις τις ουσίες που εκκρίθηκαν στη διάρκεια της νύχτας. Μην απλώνεις την κρέμα ημέρας χωρίς καθαρισμό. Δε θα απορροφηθεί, αλλά θα ενωθεί με τους ρύπους που συσσωρεύονται στους πόρους και ίσως προκαλέσει επιμόλυνση.

13. Φτιάξε... δέρμα
Βάζε ενυδατική κρέμα πριν από το μακιγιάζ. Η ενυδάτωση βοηθά το make-up να στρώνει καλύτερα και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Έτσι, αποφεύγεις τις ρωγμές του make-up στα κινητικά σημεία, που κάνουν το δέρμα να δείχνει κουρασμένο και άτονο.

14. Κάνε υπομονή
Οι κρέμες αδυνατίσματος που καταπολεμούν το τοπικό πάχος πρέπει να χρησιμοποιούνται για αρκετό καιρό ώστε να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μην περιμένεις θαύματα με μία μόνο εφαρμογή! Τα τεστ αποτελεσματικότητας που πραγματοποιούν οι εταιρείες για τις κρέμες αδυνατίσματος αναφέρονται σε δείγματα γυναικών που έχουν κάνει καθημερινή χρήση του προϊόντος για 3 τουλάχιστον μήνες, δύο φορές την ημέρα.

Tags γυναίκα, περιποίηση, επιδερμίδα, προσωπο, μασκα, μαλλιά, Ομορφια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2795 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3273 s // Total time: 2.6068 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X