Γαμήλιο ταξίδι στη χώρα των εξερευνητών: Πoρτογαλία


Γαμήλιο ταξίδι στη χώρα των εξερευνητών: Πoρτογαλία

Η Πορτογαλία µε την άριστη τουριστική υποδοµή θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ο κοσµοπολίτικος χαρακτήρας της από τη µια, αλλά και η αυθεντικότητα του τόπου και των ανθρώπων, την καθιστούν ιδανικό προορισµό για ένα γαµήλιο ταξίδι που θα χαραχτεί στη µνήµη σας µε ζωηρά χρώµατα

H φύση και η γεωγραφική πολυµορφία, οι εκτενείς ακτογραµµές και οι προστατευµένες περιοχές, το απολαυστικό κλίµα όλη τη διάρκεια του χρόνου και οι ξεχωριστές πόλεις που την κοσµούν, καθιστούν την Πορτογαλία µια χώρα ξεχωριστής οµορφιάς, µε κοσµοπολίτικο αέρα. Aπλώνεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Eυρώπης και περιβάλλεται από τον Aτλαντικό ωκεανό, 

που έπαιξε έναν καθοριστικό ρόλο στην ιστορική εξέλιξη και πορεία της κουλτούρας και του πολιτισµού της χώρας. Όταν το 1415 ξεκίνησαν οι πρώτοι θαλασσοπόροι τις υπερπόντιες εξερευνήσεις τους, ένας νέος θαλάσσιος δρόµος άνοιξε, προς την Kίνα, τη Bραζιλία, την Iαπωνία και την Iνδία, φέρνοντας σε επαφή διαφορετικούς πολιτισµούς και δρώντας αποφασιστικά στη διαµόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας αλλά και στη φιλόξενη φύση των κατοίκων. H Πορτογαλική γλώσσα έγινε µια από τις πιο διαδεδοµένες γλώσσες του κόσµου, ενώ η τεράστια καλλιτεχνική και αρχαιολογική κληρονοµιά αντικατοπτρίζει ιστορία 850 ετών αλλά και την παρουσία Kελτών, Σουηβών, Bισιγότθων, Pωµαίων και Aράβων.

portugal-lisbonΛισαβόνα: Eπίκεντρο της χώρας η πρωτεύουσα φυσικά, κτισµένη σε επτά λόφους (Graca, Monte, Penha de Franca, S. Pedro de Alcantara, Santa Catarina, Castelo και Estrela), µέχρι τον ωκεανό. Σε κάθε σηµείο το παρελθόν και το παρόν δένουν αρµονικά σε ένα σύνολο απίστευτης οµορφιάς και γραφικότητας. Aπό τη µια συναντάµε ιστορικές περιοχές του κάστρου, Alfama και Bairo Alto και από την άλλη το υπερµοντέρνο Parque de Nacoes, αποτελεί το πλέον σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο του 21ου αιώνα. Tο ιστορικό της κέντρο Baixa εκτείνεται στη δεξιά όχθη του Tάγου, στην περιοχή του 18ου αιώνα γύρω από το Rossio. Aνατολικά της Praca de Comercio βρίσκονται οι µεσαιωνικές συνοικίες Alfama και Mouraria, µε επιστέγασµα το επιβλητικό Kάστρο του Aγίου Γεωργίου. Δυτικά εκτείνεται το Bairo Alto και η Mandragoa και ακόµη δυτικότερα, ο πύργος Belém, το µοναστήρι Jeronimos και το πολιτιστικό κέντρο του Bελέµ.

H πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, ωστόσο, φηµίζεται και για την έντονη νυχτερινή ζωή, µε αναρίθµητα µπαρ πλάι στις όχθες του ποταµού Tάγου και νυχτερινά κέντρα όπου η διασκέδαση παίρνει ξεχωριστό νόηµα, ενώ ο χορός και τα παραδοσιακά Fado είναι τρόπος έκφρασης και πηγή ζωής.

Πολύ κοντά βρίσκεται η γραφική Sindra, µε το µαυριτανικό κάστρο και το Eθνικό Παλάτι, αναγνωρισµένη από την Oυνέσκο στη λίστα Mνηµείων Παγκόσµιας Kληρονοµιάς, αλλά και τα κοσµοπολίτικα resorts, Cascais και Estoril, που στο παρελθόν αποτελούσαν καταφύγιο των Eυρωπαίων Mονάρχων. Eδώ βρίσκεται και η µεγαλύτερη αµµουδιά της Eυρώπης, η Costa de Caparica, για απίθανες βουτιές σε πεντακάθαρα νερά.

portugal FAROFaro: To Faro και η Loulé βρίσκονται στην περιοχή Algarve, µια από τις σηµαντικότερες τουριστικές περιοχές της Πορτογαλίας. H περιοχή ήταν η τελευταία που κατέλαβαν οι Mαυριτανοί το 1292. Oι επιρροές είναι ακόµη εµφανείς, στην αρχιτεκτονική, τα µπαλκόνια και τις καµινάδες των ασπροβαµµένων σπιτιών. O επισκέπτης θα απολαύσει µερικές από τις πιο όµορφες παραλίες της νοτίου Πορτογαλίας σε έκταση 850 χλµ., ένα υπέροχο κλίµα και την δυνατότητα επιλογών ανάµεσα στα γαλάζια νερά του Aτλαντικού, τις πράσινες πλαγιές για γκολφ ή τα γραφικά νυχτερινά καφέ και εστιατόρια που κρατούν το κέφι σε υψηλούς ρυθµούς.

Tο Faro είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας, περιβάλλεται από µεσαιωνικό τείχος και διατηρεί ένα σηµαντικό αριθµό καλοδιατηρηµένων µνηµείων, όπως τον Kαθεδρικό σε ρωµαιογοτθικό στιλ, το αναγεννησιακού ρυθµού Mοναστήρι Nossa Senhora de Assuncao και η εκκλησία Sao Francisco.

H πόλη Loulé έχει και αυτή µε τη σειρά της να παρουσιάσει ίχνη από την περίοδο του Mεσαίωνα, ειδικότερα το κάστρο µε τους πύργους και τους προµαχώνες που ξεχωρίζει ανάµεσα στα σπίτια της πόλης. Σήµερα αποτελεί το εµπορικό κέντρο της ευρύτερης περιφέρειας, όπου οι παραλιακές πόλεις στηρίζονται από τον τουρισµό ενώ εκείνες που βρίσκονται εσωτερικά στηρίζονται από το εµπόριο και τις καλλιέργειες.

Όπου κι αν πορευτείτε στην Πορτογαλία, θα απολαύσετε τη φιλικότητα και τη ζεστή φιλοξενία, την πλούσια γαστρονομική παράδοση της χώρας επικεντρωμένη στα ψάρια και τα θαλασσινά (εδώ ο μπακαλιάρος μαγειρεύεται με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους) έναν χαλαρό τρόπο ζωής, παρόμοια με τον ελληνικό καθώς και φθηνές γενικά τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες. Η Πορτογαλία είναι όμορφη όποια εποχή κι αν την επισκεφθείτε, προτιμήστε όμως την άνοιξη ή το φθινόπωρο που οι θερμοκρασίες είναι ακόμα ζεστές αποφεύγοντας τα πλήθη των τουριστών της καλοκαιρινής σεζόν!

Porto: Πρόκειται για τη µεγαλύτερη πόλη του βορρά, δεύτερη µεγαλύτερη της Πορτογαλίας, που έδωσε και το όνοµά της στο περίφηµο κρασί της κοιλάδας του ποταµού Douro. H πόλη και το ιστορικό κέντρο έχουν συµπεριληφθεί στον κατάλογο µνηµείων Παγκόσµιας Kληρονοµιάς της Oυνέσκο και πραγµατικά ο περίπατος στα στενά της πόλης γρήγορα εξηγεί το λόγο. Tυπικές γειτονιές όπως η Ribeira, συνυπάρχουν αρµονικά µε το εµπορικό κλίµα και την ένταση της περιοχής Baixa, ενώ προσφέρει πολλά δείγµατα της µοντέρνας αρχιτεκτονικής όπως το Mουσείο Serralves Σύγχρονης Tέχνης.

Τι πρέπει να ξέρετε  

Γεωγραφικά χαρακτηριστικά  portugal

Πρωτεύουσα (και μεγαλύτερη πόλη): Λισαβόνα

Συντεταγμένες: 38°46′N 9°11′W

Επίσημη γλώσσα: Πορτογαλικά

Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Έκταση:  92.090 km2 (110η)

Πληθυσμός: 10.627.250[1] (77η)

Νόμισμα: Ευρώ 1 (€ EUR)

Οι μεγαλύτερες πόλεις με τον πληθυσμό τους είναι:

Λισαβόνα - 2.547.665 * Πόρτο - 1.509.958 * Φάρο - 391.819

Η καλύτερη εποχή...Η Πορτογαλία έχει σχεδόν ίδιο κλίμα με την Ελλάδα. Μπορεί κανείς να την επισκεφθεί όλο τον χρόνο γιατί κάθε περίοδος αντιπροσωπεύεται από μία πόλη της. Μην σας ξεγελάσει η υψηλή θερμοκρασία της πρωινές ώρες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού γιατί το βράδυ, ειδικά οι πόλεις του βρέχονται από ωκεανό, θα πρέπει να φορέστε κάτι πιο ζεστό.

Που θα μείνετε
Εάν θέλετε να περπατήσετε τα περίφημα σοκάκια της Άνω Πόλης (Bairro Alto) για να φωτογραφήσετε τα πολύχρωμα σπίτια, να ακούσετε παραδοσιακή μουσική fado και να δείτε τα αξιοθέατα της πόλης, η Λισαβόνα παρέχει τεράστια ποικιλία Ξενοδοχείων για να μείνετε.

Για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ & αυτούς που λατρεύουν τα κύματα και τον Ωκεανό η επιλογή τους είναι η Νότια Πορτογαλία στο Sagres ή το Faro.

Τέλος, για τους πιο ρομαντικούς που θέλουν να δοκιμάσουν το φημισμένο κρασί “Porto” σε μπαρόκ στιλ, να διασχίσουν τον ποταμό Douro με καραβάκι και να δούνε το μοναδικό Παλάτι Da Bolsa τότε η διαμονή στο Βορά της Πορτογαλίας, το Πόρτο, θα τους μείνει αξέχαστη.

Tags Πορτογαλια, λισαβόνα, Γαμος, ΜΗΝΑ ΜΕΛΙΤΟΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9989 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2906 s // Total time: 2.2895 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X