How to: Χρήσιμα tips για έξυπνο vintage shopping


How to: Χρήσιμα tips για έξυπνο vintage shopping

Tα vintage ρούχα και αξεσουάρ είναι μόδα, αλλά δεν τα επιλέγετε μόνο γι’ αυτόν τον λόγο.  

Είναι μοναδικά και έχουν ένα κομμάτι της ιστορίας πάνω τους, γεγονός που αναμφισβήτητα θα χαρίσει επιπλέον πόντους στο στιλ σας. Το πρώτο από τα ερωτήματα στο οποίο καλείστε να απαντήσετε προτού ξεκινήσετε την αναζήτηση του απόλυτου vintage θησαυρού, που σίγουρα σας περιμένει κάπου εκεί έξω, είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα vintage piece και σε ένα second hand.
Φέροντας σαν βασικό χαρακτηριστικό το εμφανές στοιχείο κάποιας περασμένης δεκαετίας, μπορεί να είναι το ίδιο το σχέδιο ή ακόμα και ένα ιδιαίτερο print, ένα vintage κομμάτι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είχε και άλλους ιδιοκτήτες πριν από εσάς. Αντίθετα το second hand, ακριβώς όπως μαρτυρά το όνομα του, πριν φτάσει στα δικά σας χέρια έχει περάσει ήδη από μία ή περισσότερες ντουλάπες. Πριν λοιπόν ξεκινήσετε το vintage shopping θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές του InStyle για να μπορέσετε πολύ πιο εύκολα να αποκτήσετε αυτό που πραγματικά χρειάζεστε.

1.Βρείτε το μέγεθος σας. Μην ξεχνάτε ότι μαζί με τις δεκαετίες αλλάζουν και τα μεγέθη, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό τελικά κάνετε τη συναλλαγή, να περάσετε πρώτα από το δοκιμαστήριο. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να δοκιμάσετε όλα όσα έχετε επιλέξει αλλά και για να εντοπίσετε τυχόν ατέλειες που δεν είναι εμφανείς στην κρεμάστρα.

2.Ξεκινήστε με τα βασικά. Αν τώρα ξεκινάτε να ψωνίζετε vintage, καλό θα ήταν να αγοράσετε πρώτα κάποια βασικά και διαχρονικά κομμάτια, όπως ένα μαύρο φόρεμα με 1960s διάθεση ή ένα σακάκι που θα συνδυάσετε με ρούχα που ήδη έχετε. Έτσι το να κάνετε λάθος είναι σχεδόν αδύνατο.

3.Η ποιότητα μετράει. Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως ένα κομμάτι από το παρελθόν, ενδέχεται να έχει υποστεί φθορά η οποία δε διορθώνεται. Έτσι μην παραλείψετε να ελέγξετε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ύφασμα αλλά και οι λεπτομέρειες όπως το φερμουάρ και τα κουμπιά του.

4.Κάντε φίλο σας τον ράφτη. Αν βρίσκεστε μπροστά σε έναν αυθεντικό vintage θησαυρό, να είστε σίγουρη πως αξίζει τα χρήματά σας. Μην το απορρίψετε αν έχει κάποια μικρά ελαττώματα τα οποία μπορεί να διορθώσει ένας έμπειρος ράφτης ή μια μοδίστρα.

5.Πείτε «Όχι» στο πλαστικό. Αφού λοιπόν βρείτε όλα όσα ψάχνατε, χαρίστε παραπάνω χρόνο ζωής στα κομμάτια σας χρησιμοποιώντας υφασμάτινες σακούλες αντί για πλαστικές όταν τα αποθηκεύετε. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπετε στα υλικά να αναπνέουν και άρα να έχουν καλύτερη όψη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Tags vintage, shopping, ψώνια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6069 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3114 s // Total time: 2.9183 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X