Όλη η αλήθεια για το Ice Bucket Challenge Cyprus και που πραγματικά δίνονται τα λεφτά


Όλη η αλήθεια για το Ice Bucket Challenge Cyprus και που πραγματικά δίνονται τα λεφτά

Δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση λέει η Europa Donna και ο Σύνδεσμος \"Ένα όνειρο μια ευχή\"

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες από αρκετούς Κύπριους που διερωτώνται για το αν στα αλήθεια όλοι αυτοί οι επώνυμοι Κύπριοι που συμμετείχαν στο δικό μας Ice Bucket Challenge έχουν δώσει κάπου χρήματα κάνοντας την δική τους εισφορά. Ερευνώντας τα όσα έχουν ακουστεί επιβεβαιωμένες πληροφορίες θέλουν τόσο την Europa Donna Κύπρου όσο και τον Σύνδεσμο "Ένα όνειρο μια ευχή" να μην έχουν λάβει καμιά επιστολή αλλά ούτε και καμιά εισφορά. Μοναδικός διαχειριστής της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι το Telethon αφού τα χρήματα που συγκεντρώνονται αφορούν νόσο που επιφέρει κινητικά και νευρολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας κάποιοι συμπατριώτες μας συμμετέχοντας σε αυτή την προσπάθεια έκαναν κατευθείαν εισφορά στην επίσημη σελίδα του ALS στο εξωτερικό (www.alsa.org). Επόμενος όσοι το έχουν ήδη κάνει ας διαβάσουν λίγα λόγια γι’ αυτόν τον ιερό και φιλανθρωπικό σκοπό για να πράξουν με τον σωστό τρόπο…

ALS Ice Bucket Challenge Cyprus
Ένας διασκεδαστικός τρόπος για την στήριξη των συνανθρώπων μας που πάσχουν από την εκφυλιστική και ανίατη ασθένεια του ALS
Το πρόστιμο για όσους δεν το πράξουν προσφέρενται στο TELETHON

Τι είναι αυτό;
Το ALS Ice Bucket Challenge Cyprus είναι μια  εκδήλωση για την προώθηση της ενημέρωσης του κοινού γύρω από την ανίατη ασθένεια ALS (Αμυατροφική Πλαγια Σκλήρυνση ή αλλιώς, Νόσος του Κινητικού Νευρώνα) καθώς και την συγκέντρωση χρημάτων ώστε να δοθεί η απαραίτητη ώθηση στην επιστημονική έρευνα για την ανεύρεση θεραπείας της ασθένειας. Η εκδήλωση αυτή αλληλεγγύης ξεκίνησε από την Αμερική και διαδίδεται με γοργούς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο.

Ο ρόλος του TELETHON
Το TELETHON στηρίζει διαχρονικά τους στόχους αυτούς. Μέσω της δραστηριότητας του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, στηρίζει οικονομικά τόσο την επιστημονική έρευνα για το ALS όσο και τους πάσχοντες από την συγκεκριμένη ασθένεια σε παραιατρικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο.  

Πως λειτουργεί
Οποιοσδήποτε μπορεί να λάβει μέρος στην εκδήλωση αυτή, φτάνει να έχει το κουράγιο να μπουγελωθεί με ένα κουβά από νερό με παγάκια. Όταν το ολοκληρώσει θα πρέπει να προκαλέσει άλλα τρία άτομα τα επιλογής του τα οποία θα πρέπει να μπουγελωθούν και αυτά μέσα σε 24 ώρες. Όποιος δεν το πράξει θα πρέπει να πληρώσει ένα πρόστιμο 50 ευρώ, δηλαδή θα κάνει μια εισφορά στο TELETHON η οποία θα στηρίξει τον στόχο της εκδήλωσης. ΠΡΟΣΟΧΗ! Κάθε μπουγελωμα θα πρέπει να οπτικογραφείται και να αναρτάται στο internet. Για το σκοπό αυτό έχουμε δημιουργήσει μια ειδική σελίδα στο face book όπου όλοι μπορούν να αναρτήσουν το μπουγελωμα τους.

Επικοινωνία
Για εισφορές ή άλλες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
Τηλέφωνα: 22 392608, 22 392610
Mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/pages/ALS-Ice-Bucket-Challenge-Cyprus/1491564091081809

Τι είναι το ALS
Το ALS ή η νόσος του κινητικού νευρώνα (γνωστή και ως αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση) είναι μια προοδευτική, εκφυλιστική ασθένεια που προσβάλει τα κινητικά νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και νωτιαίο μυελό. Οι αιτίες της νόσου παραμένουν άγνωστες στις περισσότερες περιπτώσεις. Η ασθένεια εμφανίζεται με ατροφία μυών και αδυναμία στα χέρια ή/και στα πόδια και σταδιακά επεκτείνεται σε όλους τους εκούσιους μύες του σώματος και οδηγεί σε προοδευτική παράλυση καθώς και δυσκολία στην ομιλία, στη κατάποση ή ακόμη και στην αναπνοή. Μέσος όρος επιβίωσης μετά τη εμφάνιση της νόσου είναι 3-5 χρόνια.
 

Tags Ice Bucket Challenge,ice bucket challenge cyprus,TELETHON,europa donna,συνδεσμος ενα ονειρο μια ευχη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1078 s (277 Queries.) // Parse time: 0.3838 s // Total time: 3.4916 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X