Άσκηση με δύναμη και ένταση


Άσκηση με δύναμη και ένταση

Τι είναι η πλειομετρική προπόνηση και πώς μετατρέπει τη δύναμη σε ταχυδύναμη και εκρηκτικότητα!  

Η πλειομετρική προπόνηση μιμείται κινήσεις από διάφορα αθλήματα, όπως το σκι, το τένις και η καλαθόσφαιρα, συστήνεται για αύξηση της μυικής δύναμης και της αλτικότητας. Προσοχή όμως, δεν είναι κατάλληλη για άτομα με χαμηλή φυσική κατάσταση ή ορθοπεδικά προβλήματα και ορθό είναι να γίνεται με την καθοδήγηση πτυχιούχου γυμναστή.

Ασκήσεις και άλματα
Κατά τη διάρκειά της χρησιμοποιούμε διάφορες ασκήσεις, που μπορούν να εκμεταλλευτούν τα ελαστικά στοιχεία των μυών, όπως: Πηδηματάκια και αλματάκια, άλματα σε μήκος και ασκήσεις με medicine ball. Κατά την πλειομετρική τα άλματα πρέπει να ξεκινούν από το επίπεδο του εδάφους και να εκτελούνται σε επιφάνειες, όπως, γρασίδι, στρώματα γυμναστηρίου ή ξύλινο πάτωμα. Αυτού του είδους τα άλματα είναι ασφαλή και εύκολα στην εκτέλεσή τους. Μπορούν επίσης να εκτελεστούν άλματα σε κίνηση πάνω από κώνους ή σφουγγάρια.

Καλή φυσική κατάσταση
Για να ενταχθεί κάποιος σε πρόγραμμα πλειομετρικής θα πρέπει να προϋπάρχει καλή φυσική κατάσταση. Η προπόνηση αυτή έχει την ιδιότητα να μετατρέπει τη δύναμη σε ταχυδύναμη και εκρηκτικότητα. Για να γίνει αυτό, όμως, η δύναμη θα πρέπει να υπάρχει ήδη. Πριν από την προπόνηση είναι απαραίτητη η προθέρμανση με ελαφριά αερόβια άσκηση και διατάσεις όλων των μυϊκών ομάδων για πέντε με 10 λεπτά, αντίστοιχα. Έτσι εξασφαλίζεται η προοδευτική επιβάρυνση και καταπόνηση του σώματος. Η προπόνηση δεν θα πρέπει να αφήνει τον αθλούμενο εξαντλημένο ή κουρασμένο. Καλό είναι να σταματάει όσο ακόμα οι ασκούμενοι έχουν δυνάμεις, ενώ οι ασκήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται σε γρήγορους ρυθμούς και με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση. Τέλος, επισημαίνεται ότι ξεκούραση δυο, περίπου, λεπτών είναι απαραίτητη ανάμεσα στις ασκήσεις. Εννοείται, βεβαίως, ότι σε περίπτωση που κάποιος αισθανθεί τράβηγμα σε κάποιον απ’ τους μύες του πρέπει να σταματήσει αμέσως.


ΣΤΑΛΩ ΠΙΣΤΕΝΤΗ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ
PILATES MASTER TRAINER
GROUP & PERSONAL TRAINER

Tags ΠΛΕΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ, άσκηση, γυμναστικη, ΔΥΝΑΜΗ, ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1475 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2650 s // Total time: 2.4125 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X