Ο Ανδρέας Δημητρόπουλος φωτογραφίζεται με τα παιδιά του και μιλά για τη νέα του τηλεοπτική πρόκληση


Ο Ανδρέας Δημητρόπουλος φωτογραφίζεται με τα παιδιά του και μιλά για τη νέα του τηλεοπτική πρόκληση

«Κάθε καινούργια πρόκληση έχει το ενδιαφέρον της»

Επιστρέφοντας ξανά στη μικρή οθόνη μέσα από τη συχνότητα του ΣΙΓΜΑ και την πρωινή εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο Ανδρέας Δημητρόπουλος, φωτογραφίζεται με τα δύο του παιδιά και παράλληλα μιλά για τη νέα πρόκληση που μπαίνει στη ζωή του.

Ύστερα από χρόνια τηλεοπτικής απουσίας, επιστρέφεις με τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην πρωινή ζώνη, παρουσιάζοντας το «Πρωτοσέλιδο», μια εκπομπή αρκετά επιτυχημένη.
Εγώ νόμιζα πως ήταν χτες, η τελευταία φορά που εμφανίστηκα στην τηλεόραση. Πέρασε τόσος καιρός; Βρε πώς περνάνε τα χρόνια τελικά…  Μου αρέσει πάντως το πρωινό ξύπνημα.
Δεν είναι ρίσκο το να παρουσιάζεις μία εκπομπή που θεωρείται αρκετά επιτυχημένη;
Δεν θα το έλεγα ρίσκο. Είναι μια πρόκληση για μένα, γιατί το «Πρωτοσέλιδο» έχει τη δική του επιτυχημένη πορεία και ιστορία. Μου αρέσουν πάντως οι προκλήσεις.
Απέναντί σου θα προβάλλονται δύο πρωινές εκπομπές άλλων καναλιών. Τι διαφορετικό θα έχει η δική σου εκπομπή;
Η κάθε εκπομπή έχει το κοινό της και μακάρι όλες να πηγαίνουν καλά. Η δικιά μας τώρα τι θα έχει; Πολλές αλήθειες, χαμόγελο και καλή διάθεση.
Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές;
Θα εντάξουμε κάποια καινούργια πράγματα, που νομίζω θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Μην τα πούμε κι όλα. Υπομονή μέχρι να βγούμε αέρα. Το σίγουρο είναι πως θα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να κερδίσουμε το δικό μας στοίχημα.
Χρόνια δημοσιογράφος, υπήρξες αρχισυντάκτης περιοδικού και εφημερίδας και αυτή τη στιγμή είσαι ένας επιτυχημένος ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο… Γενικότερα έχεις διαγράψει μία επιτυχημένη καριέρα. Υπάρχει κάτι που σε φοβίζει με την ανάληψη των νέων καθηκόντων σου;
Δε θα έλεγα πια πως κάτι με τρομάζει. Αλλά κάθε καινούργια πρόκληση έχει το ενδιαφέρον της. Ό,τι και να κάνεις χρειάζεται δουλειά και μεγάλη προσπάθεια για να πετύχεις το στόχο που είναι η διάκριση.
Τι είναι αυτό που αναπολείς περισσότερο όσον αφορά στα τόσα χρόνια καριέρας;
Νομίζω πως μου έχει λείψει η δουλειά στην εφημερίδα, η οποία είναι συναρπαστική σαν διαδικασία.
Παλιότερα θεωρείς ότι στον τομέα της δημοσιογραφίας τα πράγματα ήταν καλύτερα;
Δεν ξέρω αν ήταν καλύτερα, το σίγουρο είναι πως ήταν διαφορετικά. Άλλες συνθήκες, καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Έντυπη ή ηλεκτρονική δημοσιογραφία. Ποια μορφή της προτιμάς;
Όλα τα είδη της δημοσιογραφίας έχουν τη χάρη τους αρκεί να τα υπηρετείς με συνέπεια και σεβασμό, μακριά από σκοπιμότητες και μικροσυμφέροντα.
Πόσο αγαπάς την τηλεόραση;
Εγώ την αγαπώ, γιατί θεωρώ πως είναι ένα πολύ διαδραστικό μέσο. Εκείνη δε ξέρω αν με αγαπά…
Ως τηλεθεατής τι είναι αυτό που θεωρείς ότι λείπει από την κυπριακή τηλεόραση;
Δε θεωρώ ότι λείπει κάτι. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια να γίνει ακόμα καλύτερη. Πιστεύω όμως πως υπάρχουν ενδιαφέροντα πράγματα να παρακολουθήσει κάποιος, που δεν αρέσκεται στην πλήρη ισοπέδωση.

Με ποιο άτομο με το οποίο έχεις δουλέψει τηλεοπτικά, θεωρείς ότι είχατε καλή χημεία;
Σίγουρα με τον Παναγιώτη Δημοπουλο, υπήρξαν πολύ όμορφες τηλεοπτικές στιγμές.
Ένιωσες πότε ότι αδικήθηκες στην επαγγελματική σου πορεία;
Κοίταξε, έμαθα να μη στέκομαι σε αυτά που μπορεί να με χαλούν. Κοιτώ μπροστά, γιατί ξέρω πως το δικό μας επάγγελμα έχει τις ιδιομορφίες του και πολλούς αστάθμητους παράγοντες. Αδικίες υπάρχουν παντού και πάντοτε.

Τι έχει αλλάξει στην καθημερινότητα σου μετά τη γέννηση των δύο παιδιών σου;
Άλλαξε όλη μου η ζωή. Τα πιτσιρίκια μου είναι όλα τα λεφτά.

Πόσο χρόνο αφιερώνεις στο μεγάλωμά τους;
Προσπαθώ να συμμετέχω όσο μπορώ περισσότερο στο μεγάλωμά τους όχι λόγω ευθύνης και τα τέτοια, αλλά γιατί το απολαμβάνω να τα βλέπω να μεγαλώνουν και να ζω την κάθε στιγμή τους.

Ποια είναι η σχέση του μεγαλύτερου γιου σου με τα δύο μικρότερα αδέρφια του;
Τα λατρεύει. Είναι ωραίο πράγμα ξαφνικά να βρίσκεσαι με δυο αδελφάκια, εκεί που ζούσες τόσα χρόνια ως μοναχοπαίδι. Αν μη τι άλλο νομίζω έχει ενδιαφέρον.
Η σύζυγός σου στηρίζει τις επαγγελματικές σου αποφάσεις;
Για τις επαγγελματικές μου κινήσεις είναι κάτι που αποφασίζω εγώ, μετά από σοβαρή σκέψη. Γενικά όμως έχω τη στήριξή της σε ό,τι κάνω.
Σου αρέσει γενικότερα να ρισκάρεις στη ζωή σου;
Ο Δημητρόπουλος μια ζωή ρισκάρει. Άλλα του βγήκαν, άλλα όχι και τον πλήγωσαν. Έτσι είναι η ζωή. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Όμως το ρίσκο νομίζω είναι μέσα στο DNA μου, ακόμα και αν ξέρω ότι θα το πληρώσω στο τέλος.
Έχεις μετανιώσει για κάποια πράγματα στη ζωή σου;
Για πολλά έχω μετανιώσει, αλλά δυστυχώς ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω για να επανορθώσει κάποιος. Κουβαλάς μαζί σου τα λάθη σου και ελπίζεις να μην τα ξανακάνεις.
Πώς αντιμετωπίζεις τα ζηλόφθονα άτομα;
Καλυτέρα να σε ζηλεύουν παρά να σε λυπούνται. Αυτό μου το έλεγε η μακαρίτισσα η μανούλα μου και όσο μεγαλώνω διαπιστώνω πως τελικά είχε δίκιο.

Ποιο είναι το καλύτερο που σου έχει συμβεί στη ζωή, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά;
Το καλύτερο είναι η αγάπη του κόσμου, των απλών ανθρώπων που όλα αυτά τα χρόνια που δείχνουν τη συμπάθεια και την αγάπη τους, εκτιμώντας προφανώς τη δουλειά μου. Και ειλικρινά τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.
Μετά από τόσα χρόνια καριέρας κάποιος που δεν σε γνωρίζει μπορεί να θεωρήσει ότι είσαι άτομο που έχει καβαλήσει το καλάμι. Τι απαντάς στα τυχόν κακεντρεχή σχόλια.
Νομίζω πως δεν έχω καβαλήσει κανένα καλάμι, γιατί απλούστατα δε πιστεύω ότι κάνω κάτι τόσο σημαντικό, που να μου δίνει αυτό το δικαίωμα. Απεχθάνομαι γενικώς τα καλάμια και τους… καβαλημένους.

Πηγή: Περιοδικό "ΟΚ!"

Tags ανδρέας δημητρόπουλος, Τηλεοραση, ΣΙΓΜΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4859 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2453 s // Total time: 2.7312 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X