Clinique Calyx: Ένα απίστευτα φρέσκο και μοντέρνο άρωμα


Clinique Calyx: Ένα απίστευτα φρέσκο και μοντέρνο άρωμα

Η Clinique ανακαλύπτει ξανά το Calyx, προσθέτοντάς το στο ζωηρό portfolio των αρωμάτων της, το κάθε ένα με ξεχωριστή άποψη

Το Calyx λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 1986 σαν ένα φρέσκο και μοντέρνο άρωμα που ακόμη και σήμερα είναι αναγνωρίσιμο. Δημιουργήθηκε για την γυναίκα που θέλει ένα άρωμα υπογραφής, που την ταξιδεύει τολμηρά, αλλά ταυτόχρονα αφήνει την αίσθηση του καθαρού και φρέσκου, το Calyx είναι ένα συναρπαστικό άρωμα που περισσότερο εξερευνάται, παρά εξηγείται. Εξυψώνει την αναζωογονητική διάθεση, εγκλωβίζοντας τις αισθήσεις, με την ορμητικότητα του κίτρου και την καρδιά των λουλουδιών.

Μια μοναδική καινοτομία
Από την δημιουργία του ακόμη, το Calyx δεν ήταν ένα συνηθισμένο άρωμα. Η τάρτα, οι νότες κορυφής του γκρέϊπφρουτ ξαφνιάζουν τους ανθρώπους. Είναι αποπλανητικό, αλλά φρουτώδες και διαφορετικό από την πρώτη του νότα. Το άρωμα παραμένει τόσο ζωηρό από τις πρώτες του νότες έως την βάση του. Σαν ένα από τα πρώτα αρώματα με χαρακτηριστική υπογραφή, μοντέρνα συμφωνία εσπεριδοειδών, το Calyx ήταν ένα άρωμα που σου έκοβε την ανάσα και που άνοιξε το δρόμο στην κατηγορία των φρουτώδη και λουλουδάτων αρωμάτων. Βραβευμένο σε 5 αστέρων διαγωνισμό από διάφορες Επιτροπές, συμπεριλαμβανομένης της Luca Turin και Tania Sachez, συγγραφείς του Οδηγού Α-Ζ, το Calyx διήρκησε στο χρόνο. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με έναν πρώην κριτικό αρωμάτων της NY Times, τον Chandler Burr, το Calyx παραμένει ως "ένα από εκείνα τα σπάνια αρώματα, που μια γυναίκα μπορεί να το φορά για μια ζωή".

Η  μύτη
Η θρυλική αρωματοποιός, Sophia Grojsman ξεκίνησε την βελτίωση του Calyx μετά από ένα ταξίδι της στην Μεσόγειο. Δεν μπορούσε λοιπόν, να μην παρατηρήσει ένα μεθυστικό λουλουδένιο και φρουτώδες άρωμα που περιστοίχιζε το σπίτι, προερχόμενο από τα δυο δέντρα έξω από το παράθυρο: ένα δέντρο γκρέϊπφρουτ και ένα πορτοκαλιάς. Η συνδυαστική μυρωδιά ήταν μοναδική και αξέχαστη.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής έμπνευσης του Calyx, η Sophia πειραματίστηκε με την μίξη των λουλουδιών του γκρέϊπφρουτ και του πορτοκαλιού και συνεργαζόμενη με έναν χημικό στο IFF Εργαστήριο, κατάφερε να ισορροπήσει την γλυκύτητα, με την απίστευτη δριμύτητα. Το τελικό άρωμα, ήταν η επαναδημιουργία της εμπειρίας που η Sophia είχε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Μεσόγειο. Σημαίνει φύση, συνδυάζοντας τα πράσινα και τα λουλουδένια και αντιπροσωπεύει όλα εκείνα τα πράγματα που τονώνουν και αναζωογονούν, όπως η πλούσια βλάστηση.

Ο χυμός
Το Calyx είναι βασισμένο πάνω σε μια έντονη και απλή δομή. Από την κορυφή του έως το τέλος του, παραμένει η υπέροχη ισορροπία μεταξύ της καθαρής φρεσκάδας και της ροζ γλυκύτητας. Δύο νότες κλειδιά φέρνουν το άρωμα στη ζωή:
1. Το τραγανό γκρέϊπφρουτ: δίνει αυτή την συναρπαστική υπογραφή και προσδίδει μια ζουμερή, χυμώδη και ζωντανή αίσθηση. 
2. Το πράσινο φύλλο: δίνει μια υγρή, δροσιστική και αναζωογονητική αίσθηση, με μια αξέχαστη επιτήδευση. 

Νότες κορυφής: Mάνγκο, φρούτα του πάθους, παπάγια,
μανταρίνι, γκρέϊπφρουτ, γκουάβα, πράσινο φύλλο.
Νότες καρδιάς : Φρέζια, μιγκέ, τριαντάφυλλο, νερολί, γιασεμί, κρίνος, κατιφές.
Νότες βάσης : Βρύα, ίρις, σανδαλόξυλο, βέτιβερ.

Το Calyx είναι απίστευτα φρέσκο, μοντέρνο και βοήθησε στην έμπνευση της επόμενης γενιάς αρωμάτων, των φρουτώδη, καθαρών, λουλουδένιων. Είναι ένα κλασσικό άρωμα, έτοιμο να ανακαλυφθεί ξανά.

Tags αρωμα, Ομορφια, Clinique, calyx, clinique calyx, beauty, perfume


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9528 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3631 s // Total time: 2.3158 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X