Πώς να απαλλαχτείτε από την φλεβίτιδα στα πόδια!


Πώς να απαλλαχτείτε από την φλεβίτιδα στα πόδια!

Το τελευταίο διάστημα αισθάνεστε  τα πόδια σας  πρησμένα, κουρασμένα και βαριά ή μήπως προσέξατε πως  εμφανίστηκαν  μικρές μπλε και κόκκινες φλεβίτσες, που απλώνονται σαν τον ιστό της αράχνης;  

Βήμα 1
Να  περιορίσετε το πολύ αλάτι διότι  όταν τρώτε  περισσότερο από αυτό που έχει ανάγκη το σώμα σας στην προσπάθεια να το διαλύσει κατακρατά υγρά με επακόλουθο το πρήξιμο στα πόδια.

Βήμα 2
Αν η δουλειά σας είναι καθιστική τότε οπωσδήποτε πρέπει να προσθέσετε στο πρόγραμμα σας  άσκηση. Το καλύτερο για τα πόδια είναι ένας συνδυασμός συστηματικών ασκήσεων περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι, τρέξιμο που διεγείρουν το κυκλοφορικό σύστημα. Στην χείριστη περίπτωση που είστε πολύ πολυάσχολη και δεν μπορείτε να αφιερώσετε μια ώρα της ημέρας για το σώμα σας και την υγεία σας μπορείτε να γυμνάζεστε 10-15 λεπτά καθημερινά σε ένα ποδήλατο γυμναστικής, στις εύκολες ταχύτητες, αρκούν για να τονώσουν τη μικροκυκλοφορία στην προβληματική περιοχή όλου του σώματος.

Βήμα 3
Καλό θα ήταν να κάθεστε  καθημερινά στην άκρη της μπανιέρας και να ρίχνετε κρύο νερό στα πόδια σας  για ένα λεπτό. Έπειτα, γυρίστε το σε μέτριο ζεστό για ένα λεπτό πάλι. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε εναλλάξ ζεστό και κρύο νερό για πέντε λεπτά συνολικά τελειώνοντας με κρύο. Η άσκηση αυτή ξεκουράζει τα πόδια και είναι ιδιαίτερα ευεργετική για το φλεβικό σύστημα.

Βήμα 4
Οπωσδήποτε πρέπει να εμπλουτίσετε το διαιτολόγιό σας  με τροφές πλούσιες σε νερό, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Τρόφιμα που μπορούν να σε βοηθήσουν είναι το καρπούζι, το αγγούρι, τα πορτοκάλια και τα σταφύλια. Aκόμη μπορείς να τρως φράουλες, κεράσια, μπρόκολα και παντζάρια. Όλα αυτά τα τρόφιμα εκτός του ότι είναι αντιοξειδωτικά εμποδίζουν τα οιδήματα και την κατακράτηση υγρών.

Tags ΦΛΕΒΙΤΙΔΑ, κιρσοί, ποδια, ΦΛΕΒΕΣ, κούραση, φούσκωμα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2721 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2197 s // Total time: 2.4917 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X