H μητέρα του μόντελινγκ έφυγε στα 92 της


H μητέρα του μόντελινγκ έφυγε στα 92 της

Η Ιλέιν Φορντ ίδρυσε το διασημότερο πρακτορείο μοντέλων και πέρασε ολόκληρο τον χώρο της μόδας σε ένα άλλο (πιο λαμπερό) επίπεδο.  

H γυναίκα που κυριολεκτικά έδωσε λάμψη στο επάγγελμα του μοντέλου και ίδρυσε ένα από τα διασημότερα πρακτορεία έφυγε την περασμένη εβδομάδα στα 92 της.

Αν και ήταν ο άνδρας της, Τζέρι Φορντ που διοικούσε το πρακτόρειο ήταν εκείνη που συνέδεσε το όνομα της με αυτό αλλά και έγινε γνωστή σαν η γυναίκα που έχτισε την καριέρα της Λορίν Χάτον, την Τζέιν Φόντα, της Κιμ Μπάσιντζερ αλλά και της Ναόμι Κάμπελ, της Κρίστι Τέρλινγκτον και της Ελ Μακφέρσον.


Ταυτόχρονα έζησε μια συναρπαστική ζωή και ακόμη μια πιο συναρπαστική εποχή. Από το 1947 που ιδρύθηκε, και για περισσότερο από έξι δεκαετίες το πρακτορείο Ford εκπροσωπούσε τα πιο διάσημα μοντέλα, δημιούργησε μια λαμπερή βιομηχανία που τροφοδοτούσε και αυτήν του Χόλιγουντ.

Αμέτρητες φιλόδοξες νέες συνέρρεαν στο πρακτορείο της. Συχνά η Ford της φιλοξενούσε στο διαμέρισμα της στην Νέα Υόρκη αλλά και στο εξοχικό της στο Λονγκ Άιλαντ για να μπορεί να ελέγχει το πρόγραμμά τους. «Δεν μου αρέσει να είμαι αυτή που θα πρέπει να πω σε μια μητέρα ότι δεν ξέρω που είναι η κόρη της στις δύο το πρωί" είχε πει χαρακτηριστικά.


Σύντομα το πρακτορείο αποκτά την καλύτερη φήμη. Πληρώνει καλά,  δουλεύει με υψηλά επαγγελματικά στάνταρ και προστατεύει τα νεαρά κορίτσια από την σεξουαλική ή την οικονομική εκμετάλλευση για την οποία είναι γνωστός ο χώρος.

Ταυτόχρονα η Φορντ δεν μασά τα λόγια της. Δεν φοβάται να απορρίψει ένα μοντέλο λεγοντάς της ότι έχει παραπάνω κιλά ή στραβά δόντια. Δεν είναι ποτέ απολογητική. Έχει τόσα χιλιάδες κορίτσια να δει που δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια.


Το Ford είναι το πρακτορείο που έκανε το μόντελινγκ από μια part time ενασχόληση σε μια καριέρα που μπορέσει να αποφέρει δισεκατομμύρια. Η λίστα με τα μοντέλα που έγιναν household name χάρη σε αυτήν περιλαμβάνουν τις Άλι Μαγκρό, την Μαργκό Χέμινγουει, την Σάρον Στόουν την Μέλανι Γκρίφιθ και την Μπρουκ Σιλντς.

Γίνεται γνωστή για τους σιδηρούς τρόπους της, για το ακονισμένο της μάτι να αναγνωρίζει το επόμενο top model, για τις εξαντλητικές δίαιτες στις οποίες υποβάλλει τα μοντέλα της και για το πόσο εύκολα απολύει τα μοντέλα που είχαν ροπή στα ξενύχτια και την νυχτερινή ζωή. To τυπικό μοντέλο του πρακτορείου της είναι ψηλό αδύνατο, ξανθό, με μεγάλα μάτια και ψηλό λαιμό. Ϊσως η πιο αμφιλεγόμενη και διάσημη ατάκα της είναι αυτή που είπε σε ένα τηλεοπτικό σόου όταν  ρωτήθηκε για την επιμονή της στα αδύνατα μοντέλα. «Δεν ανησυχώ για τους χοντρούς ανθρώπους που ανησυχούν για τους αδύνατους» 


Στα νιάτα της και η ίδια όπως και η μητέρα της είχε δουλέψει σαν μοντέλο. Επίσης έχει εργαστεί σαν βοηθός φωτογράφου, σαν στιλίστρια αλλά και σαν ατζέντισσα κάποιον φιλενάδων της που δούλευαν σαν μοντέλα. Ήταν τότε που μαζί με τον άνδρα της είχαν την ιδέα για την ίδρυση ενός μεγάλου και οργανωμένου πρακτορείου. Τα υπόλοιπα είναι λαμπερή ιστορία Από το 1995 το ζευγάρι αποσύρθηκε δίνοντας τον χώρο στην κόρη τους Κέιτ που ανέλαβε το πρακτορείο.

 

Tags μοντελινγκ, μοντελο, μοντελα, θανατος, μόδα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6680 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3807 s // Total time: 3.0487 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X