Κρεβάτι με λερωμένα σεντόνια είναι καλλιτεχνικό έργο και πουλήθηκε 2,8 εκατομμύρια ευρώ


Κρεβάτι με λερωμένα σεντόνια είναι καλλιτεχνικό έργο και πουλήθηκε 2,8 εκατομμύρια ευρώ

Αυτό το κρεβάτι δεν είναι για στρώσιμο. Αποκαλείται «My bed», είναι έργο της υπερ-διάσημης βρετανίδας  Tracey Emin και πουλήθηκε 2,8 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία από τον οίκο Christie\'s στο Λονδίνο.  

ο έργο δημιουργήθηκε το 1998. Παρουσιάζει ένα ξέστρωτο κρεβάτι και ολόγυρα αποτσίγαρα, χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, άδειες μπουκάλες βότκα και τεστ εγκυμοσύνης. Εκτέθηκε για πρώτη φορά στην Tate Gallery στο Λονδίνο και προκάλεσε σκάνδαλο γιατί προτάθηκε για το πολύτιμο βραβείο Turner.
Το κρεβάτι με τα λερωμένα σεντόνια δείχνει το μέρος που πέρασε η καλλιτέχνης αρκετές ημέρες, σε μια στιγμή κατάθλιψης, ύστερα από ερωτική απογοήτευση.
Πρώτος το αγόρασε ο συλλέκτης Charles Saatchi για 180.000 ευρώ, το 2000, και η τιμή του αμέσως εκτιμήθηκε σε 1-1,5 εκατ. ευρώ.
Η καλλιτέχνης Tracey Emin βρισκόταν στην αίθουσα της δημοπρασίας τη στιγμή της πώλησης, η οποία έγινε μέσα σε έναν κυκεώνα από χειροκροτήματα.
«Είμαι θλιμένη γιατί δεν ξέρω πού θα πάει. Είναι λίγο τρομακτικό. Αυτό το κρεβάτι το αγαπώ. Το αγαπώ πραγματικά», δήλωσε στο BBC η καλλιτέχνης, 51 ετών, μέλος της ομάδας Young British Artists, η οποία πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του '90 στο Λονδίνο, διάσημη για τα έργα της που εκθέτουν τις πιο προσωπικές στιγμές της ζωής της.

Tags ΚΡΕΒΒΑΤΙ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3981 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3808 s // Total time: 2.7790 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X