5 λόγοι για να κοιμάσαι γυμνή τα βράδια


5 λόγοι για να κοιμάσαι γυμνή τα βράδια

Είναι πολλοί και καλοί οι λόγοι που πρέπει να κοιμάσαι γυμνή...  

Βοηθά στο να μην πεινάς
Κατά τον ύπνο όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή, τα επίπεδα κορτιζόλης (της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για το αίσθημα της πείνας) στο σώμα αυξάνονται με αποτέλεσμα να ξυπνάμε πεινασμένοι. Χωρίς ρούχα καταφέρνεις να ρίξεις την θερμοκρασία του σώματος σου, είσαι πιο δροσερή και δεν ξυπνάς πεινασμένη.

Βαθύτερος ύπνος
Η λανθασμένη κυκλοφορία της θερμοκρασίας έιναι από τις βασικότερες αιτίες για συγκεκριμένες μορφές αϋπνίας, δυσκολεύοντας να κρυώσει αρκετά το σώμα έτσι ώστε να μπει σε ένα βαθύτερο στάδιο ύπνου, με αποτέλεσμα να ξεκουράζεται ο εγκέφαλος σου όπως πρέπει. Άν κοιμάσαι γυμνή θα καταφέρεις να κατεβάσεις τη θερμοκρασία του σώματος σου και έτσι δεν θα ξυπνάς συχνά κατά την διάρκεια της νύχτας και δεν θα ιδρώνεις.

Προστατεύεις το ανοσοποιητικό σύστημα
Αν τα επίπεδα κορτιζόλης είναι υψηλά, αποδυναμώνετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με αποτέλεσμα να ανεβεί η αρτηριακή πίεση, η χοληστερόλη, ενώ αυξάνεται η επιθυμία για υδατάνθρακες και ζάχαρη. Όσο κοιμάσαι γυμνή, απολαμβάνεις τις κανονικές συνήθειες ύπνου, αποφεύγοντας ορμονικές ανισορροπίες και διάφορες διαταραχές.

Ενισχύεις τη δράση των αντιγηραντικών ορμονών
Η θερμοκρασία του σώματος μας όταν κοιμόμαστε τείνει να κατεβαίνει. Τα ρούχα όμως προκαλούν μια αύξηση της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να διακόπτεται η απελευθέρωση των ορμονών με αντιγυραντική δράση.

Ερωτικό κάλεσμα
Η Μέριλιν Μονρό είχε δηλώσει κάποτε πως κοιμόταν μόνο… με το άρωμα της! Τα «οφέλη» εάν δεν κοιμάσαι μόνη σου είναι πολλά και η ορμόνη οξυτοκίνη είναι η κύρια αιτία. Αν ξαπλώσεις γυμνή δίπλα στον σύντροφό σου, με το άγγιγμα των κορμιών σας, ακόμα και αν δεν είναι ερωτικό, απελευθερώνεται η οξυτοκίνη. Η λεγόμενη ορμόνη του σεξ, η οποία συμβάλει στη μείωση της πίεσης, του άγχους και της κατάθλιψης. Η οξυτοκίνη αυξάνει την ερωτική επιθυμία και βελτιώνει τους οργασμούς!

Tags ύπνος, γυμνος, ΚΑΛΟΣ ΥΠΝΟΣ, αϋπνία, ΛΟΓΟΣ, ΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ, ΒΑΘΥΤΕΡΟΣ ΥΠΝΟΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1812 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3438 s // Total time: 2.5250 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X