Κλινική Ενδομητρίωσης λειτουργεί για πρώτη φορά στην Κύπρο


Κλινική Ενδομητρίωσης λειτουργεί για πρώτη φορά στην Κύπρο

Το Κέντρο Γυναικολογικής Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, μετά από δύο χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας υπό τη διεύθυνση του διαπρεπούς Γυναικολόγου - Ενδοσκοπικού Χειρουργού Δρος Στέφανου Χανδακά, δημιουργεί για πρώτη φορά στην Κύπρο, Κλινική Ενδομητρίωσης.  

Στόχος είναι να αποτελέσει την πρώτη εξειδικευμένη κλινική στον τομέα αυτό και να καταστεί κέντρο αναφοράς στη θεραπεία της ενδομητρίωσης, με εχέγγυα τη μακρά εμπειρία της ιατρικής ομάδας, τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας και τον υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

Η Κλινική Ενδομητρίωσης, διευθύνεται από το διακεκριμένο γυναικολόγο Δρ Ιωάννη Κουτουκό, εξειδικευμένο στη λαπαροσκοπική αντιμετώπιση  γυναικολογικών παθήσεων, όπως η ενδομητρίωση. Ο Δρ Κουτουκός είναι εκπαιδευτής της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Γυναικολογικής Χειρουργικής EAGS στο Βέλγιο και της Εταιρείας Ενδοσκόπησης της Αργεντινής, επιστημονικός κριτής περιοδικών Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης με θέμα τις τεχνικές μίας οπής, ενώ έχει προεδρεύσει και σε διάφορα διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Με τη λειτουργία της Κλινικής Ενδομητρίωσης, οι κύπριες ασθενείς οι οποίες πάσχουν από ενδομητρίωση, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα, να υποβληθούν σε θεραπεία από μία εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων, με την εφαρμογή μιας ελάχιστα επεμβατικής μεθόδου, διαμέσου μιας μικρής οπής στον ομφαλό, που διενεργείται με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Η ενδομητρίωση είναι μια πολύ συχνή πάθηση στις γυναίκες, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αυξητική τάση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι η πάθηση αυτή τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα, καθώς 176 εκατομμύρια γυναίκες παγκόσμια πάσχουν από ενδομητρίωση. Ένα ποσοστό 5% του γυναικείου πληθυσμού, αναπτύσσει ένα ιστό που λέγεται ενδομήτριο, σε διαφορετικά σημεία μέσα στο σώμα, συνήθως γύρω από τη μήτρα, τις σάλπιγγες, τις ωοθήκες ή το έντερο. Η ενδομητρίωση επηρεάζει μια στις 10 γυναίκες κυρίως κατά την αναπαραγωγική τους ηλικία και αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες της υπογονιμότητας.

Τα συμπτώματα της ενδομητρίωσης είναι δυσμηνόρροια (επώδυνη περίοδος), αίμα πριν την περίοδο ή αιμορραγία στη διάρκεια της περιόδου, πόνο κατά τη συνουσία ή ακόμα και γαστρεντερικές ενοχλήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ: 22 502215 ή 0030 69 74442000,
Email: doctor@woman.com.gr, Web: www.drchandakas.com

Tags Ενδομητρίωση, πονος, ΚΟΙΛΙΑΚΗ ΧΩΡΑ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΑΘΗΣΗ, ΕΜΜΗΝΟΣ ΡΥΣΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5274 s (230 Queries.) // Parse time: 0.2920 s // Total time: 2.8194 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X