5 μικρά μυστικά για να ανανεώσετε το γάμο σας


5 μικρά μυστικά για να ανανεώσετε το γάμο σας

Μέσα από τη καθημερινότητα, τη ρουτίνα, το άγχος της δουλειάς, τα παιδιά και το «τρέξιμο», συνήθως αυτό που μένει πίσω είναι η σχέση των συντρόφων που «χάνονται» με το πέρασμα του χρόνου.   

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν πως είναι καταδικασμένοι σε αυτή την πραγματικότητα.  Άλλοι πιστεύουν πως η ζωντανή σχέση, η έκφραση συναισθημάτων και η έντονη σεξουαλική ζωή αφορά μόνο τα νέα ζευγάρια και πως αυτά τα χαρακτηριστικά ανήκουν στο παρελθόν της σχέσης τους και όχι στο παρόν και στο μέλλον. Είναι, αλήθεια, η σχέση καταδικασμένη να υπομένει τη ρουτίνα μετά το πέρας των πρώτων χρόνων; Η απάντηση είναι κάθετη και απόλυτη: όχι! Η ποιότητα της συντροφικής μας σχέσης εξαρτάται από εμάς. Ας δούμε λοιπόν μερικές απλές συμβουλές για να διατηρήσουμε ζωντανή και  ενδιαφέρουσα τη σχέση μας, ανεξάρτητα από το χρόνια που είμαστε με τον/την σύντροφό μας.

• Επικοινωνήστε. Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των ζευγαριών που χωρίζουν έχουν ως βασικό πρόβλημα την κακή ή ανύπαρκτη επικοινωνία. Η ικανότητα να μοιράζεστε με τον/την σύντροφο σας τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις ανησυχίες,  τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας δεν σημαίνει βέβαια μονόλογος ή γκρίνια. Αφορά το διάλογο και την ικανότητα να ακούτε  και να κατανοείται τον σύντροφό σας ακριβώς όπως θέλετε να σας ακούει και να σας κατανοεί και εκείνος/η.

• Επενδύστε στη καλή σεξουαλική ζωή. Το σεξ είναι παιχνίδι αισθήσεων, δεν περιορίζεται στη κρεβατοκάμαρα, ούτε είναι αντιβίωση να το παίρνουμε σε συγκεκριμένη ώρα και ίδια δοσολογία. Χρειάζεται φαντασία, πρωτοτυπία, αυθορμητισμό. Επίσης φροντίστε την εμφάνισή σας και την προσωπική σας υγιεινή. Μην ξεχνάτε πως η εμφάνιση είναι το κλειδί για το σεξουαλικό πόθο και το σεξ έχει να κάνει με την εικόνα και τον ερωτισμό που εκπέμπουμε στο σύντροφό μας (και φυσικά δεν ισχύει μόνο για τις γυναίκες!).

• Σεβαστείτε τον προσωπικό χώρο και χρόνο του/της συντρόφου σας. Είναι απόλυτα θεμιτό, αναγκαίο και υγιές οι δύο σύντροφοι να έχουν  ζωή και έξω από το ζευγάρι. Ο σύντροφός μας δεν είναι η εγωιστική προέκταση του εαυτού μας και ευτυχισμένη σχέση δεν είναι εκείνη που μας πνίγει. Δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε την κοινή ζωή και την συμβίωση με τη ζηλοτυπία και την καταπίεση.

• Βγείτε από τη καθημερινότητα και τη ρουτίνα να σας απομακρύνουν. Είναι ζωτικής σημασίας να αφιερώνετε χρόνο ο ένας στον άλλον. Κάντε μικρές αποδράσεις το Σαββατοκύριακο ή  βγείτε μόνοι σας έξω. Η ευκαιρία να απομονωθείτε θα σας βοηθήσει  να βρείτε πράγματα να συζητήσετε, να φλερτάρετε, να ξαναερωτευτείτε.

• Πείτε «σ’ αγαπώ». Η έκφραση των συναισθημάτων μας είναι βασικό συστατικό για μια υγιή σχέση. Μην θεωρείται δεδομένο πως ο άλλος το ξέρει. Ακόμα και αν το ξέρει σίγουρα θα θέλει και να το ακούει. Κάντε δωράκια και εκπλήξεις χωρίς να έχετε επέτειο ή γενέθλια, στείλτε ένα γλυκό sms από τη δουλειά  λέγοντας απλά «μου λείπεις». Εκφράστε τον θαυμασμό σας για κάτι που έκανε, πείτε ευχαριστώ όταν σας προσφέρει κάτι.

Θέκλα Βασιλείου
Ψυχολόγος
Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-16.00
Τηλέφωνο 77.77.28.77

Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, 3ος όροφος
Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555, 22459556
Fax: 22777197
www.askitis-cy.com

Tags Γαμος, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, ΡΟΥΤΙΝΑ, προβληματα, ανανέωση, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ, σεξ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7337 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2543 s // Total time: 2.9880 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X