Τα δάκρυα του Πρίγκιπα Χάρι


Τα δάκρυα του Πρίγκιπα Χάρι

Οι θλιβερές ιστορίες παιδιών από τη Βραζιλία του θύμισαν την Νταϊάνα

Η περιοδεία του στη Βραζιλία έμελλε να τελειώσει με δάκρυα. Ο πρίγκιπας Χάρι άκουσε τις συγκινητικές ιστορίες παιδιών που έχουν βιώσει τον πόνο χάνοντας τους γονείς τους από ναρκωτικά και εγκλήματα ή επειδή βρίσκονται στη φυλακή. Όλα αυτά του έφεραν στο μυαλό του τη μητέρα του που «έφυγε». Με τη μνήμη της Νταϊάνας στο μυαλό του δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Ο Χάρι συνάντησε τα παιδιά κατά την επίσκεψη του στο ACER –την Οργάνωση για την Υποστήριξη Παιδιών σε Κίνδυνο- η οποία βοηθά παιδιά στην Ντιαντέμα κοντά στο Σάο Πάολο. Αφού έπαιξε μαζί τους ποδόσφαιρο και τους πρόσφερε λίγες ώρες χαράς και ξενοιασιάς, κουβέντιασε μαζί τους. γνώρισε δύο αδελφές, την οκτάχρονη Καρίνα και την εννιάχρονη Καρολίνα, αλλά και την γιαγιά τους Κριστίνα ντα Κρουζ Νασιμέντο, η οποία τις μεγαλώνει, καθώς ο πατέρας τους βρίσκεται στη φυλακή και η 24χρονη μητέρα τους δολοφονήθηκε πέρυσι, ενώ φροντίζει και την 3χρονη κόρη της αδελφής της, καθώς η τελευταία είναι ναρκομανής.

Παράλληλα, μίλησε και με άλλα παιδιά, τα οποία έχουν μείνει ορφανά, καθώς η βία «θερίζει» στις φτωχογειτονιές της Βραζιλίας. Όπως ένα πεντάχρονο αγόρι που η μητέρα του το εγκατέλειψε στο δρόμο σε ηλικία οκτώ μηνών, μη μπορώντας να το μεγαλώσει, καθώς δεν επαρκούσαν τα χρήματα και για το παιδί και για τη δόση της.

Κατά τη διάρκεια δεξίωσης που δόθηκε χθες βράδυ, ο πρίγκιπας Χάρι θέλησε να μοιραστεί τα όσα έζησε κατά την επίσκεψη του στο Ίδρυμα και το πόσο του θύμισαν το θάνατο της μητέρας του. «Κάποιες από τις ιστορίες των παιδιών που άκουσα στη Ντιαντέμα με έκαναν να δακρύσω. Όπως αυτή των δύο κοριτσιών, της Καρίνα και της Καρολίνα, που ήταν πολύ συγκινητική».

Δεν παρέλειψε να πει όμως ότι «τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών με έκαναν να καταλάβω ότι στο ACER γίνεται καλή δουλειά και τα φροντίζουν όπως πρέπει», ενώ πρόσθεσε ότι «τα όσα μου είπαν κάποια από τα παιδιά ήταν σοκαριστικά. Δε μπορώ να πω ότι είναι τυχερά, αλλά είναι καλό το ότι έχουν ξεφύγει μακριά από όλη αυτή τη βία και ενώθηκαν με άλλα παιδάκια σε μια κοινότητα»

Η… βόλτα του στη Βραζιλία δεν τελείωσε εκεί όμως. Επισκέφθηκε και ένα χωριό στο Κουμπατάο, όπου υπάρχει ένα τροπικό δάσος και μια κοινότητα που στηρίζει τη διατήρηση του και φύτεψε δέντρα μαζί με τα μέλη της.

Tags πριγκιπας χαρι, διασημοι, Prince Harry, diana


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9172 s (248 Queries.) // Parse time: 0.3203 s // Total time: 2.2374 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X