Πως συνδέεται η σχιζοφρένεια με την χρήση κάνναβης;


Πως συνδέεται η σχιζοφρένεια με την χρήση κάνναβης;

Τα γονίδια τα οποία ενδεχομένως να ευθύνονται για την ανάπτυξη σχιζοφρένειας σε ορισμένους ανθρώπους , είναι τα ίδια με αυτά που ίσως οδηγούν και σε χρήση κάνναβης δείχνει νέα μελέτη.  

Η μελέτη έγινε με δείγματα 2,082 ανθρώπων από τους οποίους οι 1,011  έκαναν χρήση κάνναβης.

Και στο παρελθόν είχαν γίνει μελέτες για το θέμα όμως η πλέον πρόσφατη αφορά το κοινό γονίδιο που ευθύνεται στην ανάπτυξη σχιζοφρένειας και στη χρήση κάνναβης που είναι το πιο διαδεδομένο ναρκωτικό στο κόσμο . Υψηλά είναι τα ποσοστά χρήσης ανάμεσα σε άτομα που έχουν σχιζοφρενικές τάσεις ενώ όπως εξηγούν οι επιστήμονες, όσοι κάνουν χρήση κάνναβης έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν την ασθένεια.

Η μελέτη έγινε από την ψυχιατρική κλινική του King`s College στο Λονδίνο. Η σχιζοφρένεια εμφανίζεται συνήθως στα τέλη της εφηβείας ή στην αρχή της ενηλικίωσης,  με συμπτώματα διαταραχών της σκέψης, της ομιλίας αλλά και της αντίληψης. Τα ακριβή αίτια της ασθένειας είναι άγνωστα αλλά οι ειδικοί θεωρούν ότι μια σειρά από γενετικούς, ψυχολογικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες ευθύνονται για την ανάπτυξή της.

Προηγούμενη μελέτη το 2011 έδειξε ότι άτομα που έκαναν χρήση κάνναβης σε νεαρή ηλικία , είχαν αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν διάφορες ψυχιατρικές διαταραχές.

Η σχιζοφρένεια αποδείχθηκε ότι επηρεάζει ένα στα εκατό άτομα παγκοσμίως.
ΚΥΠΕ

Tags ΚΑΝΑΒΗ, ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ, ερευνα, γιατροι, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8650 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3749 s // Total time: 3.2399 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X