Οι 8 πιο εκνευριστικές συνήθειες των ανδρών


Οι 8 πιο εκνευριστικές συνήθειες των ανδρών

Όλα όσα κάνει και σε νευριάζει  

Κλείνεται στον εαυτό του όταν κάτι τον απασχολεί: Αυτό που εσύ μεταφράζεις ως κλείσιμο στον εαυτό του ή και αδιαφορία, είναι η διαδικασία εσωτερικού μονολόγου! Αυτό σημαίνει πρακτικά πως την ώρα που χρησιμοποιεί το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου του προσπαθώντας να λύσει κάποιο πρόβλημα, το αριστερό που είναι υπεύθυνο για την επικοινωνία αδρανεί.

Δεν μπορεί να σε διαισθανθεί: Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες από τη φύση τους μπορούν να εντοπίσουν γρηγορότερα μια ευρεία γκάμα συναισθημάτων (γι’ αυτό και οι φίλες σου σε καταλαβαίνουν αμέσως) σε αντίθεση με τους άντρες που το συναισθητικό συναισθηματικό τους πεδίο είναι πολύ πιο περιορισμένο.

Σιχαίνεται να του δίνουν συμβουλές: Έχεις παρατηρήσει πως οι άντρες σπάνια θα ζητήσουν οδηγίες για το οτιδήποτε, ακόμη κι αν είναι προφανές πως δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι να κάνουν; Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν την ανάγκη να νιώθουν ικανοί να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους.

Λατρεύει να δίνει συμβουλές: Όταν δεν πρόκειται για κάποιο δικό του πρόβλημα είναι ικανός να σου προτείνει 1000+1 λύσεις, ακόμη κι αν δεν του το ζητήσεις, ειδικά αν το μόνο που θέλεις είναι κάποιον να σε ακούσει. Αυτό συμβαίνει γιατί το μυαλό των ανδρών είναι προγραμματισμένο από ένστικτο στο να σκέφτεται λογικά και να λύνει προβλήματα.

Οι απαντήσεις του είναι μονολεκτικές: Πόσες φορές σου έχει τύχει να προσπαθείς να ανοίξεις διάλογο μαζί του και να πέφτεις ξανά και ξανά σε ένα τοίχο μονολεκτικών απαντήσεων; Αυτό συμβαίνει γιατί στον εργασιακό του χώρο αυτό συνεπάγεται με γρήγορες στρατηγικές κινήσεις και διατήρηση του ελέγχου της κατάστασης.

Δεν μπορεί να βρει τίποτα ακόμη κι αν είναι μπροστά του: Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε κατηγορεί πως εσύ ήσουν που άλλαξες θέση στα κλειδιά, το πορτοφόλι ή το κινητό του.

Είναι τόσο ανέκφραστος: Ενώ του μιλάς δεν μπορείς να καταλάβεις αν χαίρεται, αν λυπάται, αν σοκάρεται ή αν καν ακούει, κι όμως και αυτή του η συνήθεια έχεις τις βάσεις της στην εξέλιξή του ως είδος. Από τους προγόνους τους ακόμη οι άνδρες μάθαιναν να μένουν απαθείς ώστε να μην προδώσουν τα συναισθήματά τους και να διατηρήσουν τον έλεγχο της κατάστασης.

Αρνείται πεισματικά να πάει για ψώνια μαζί σου: Για μια γυναίκα το να πηγαίνει για ψώνια, ακόμη κι αν δεν έχει σκοπό να αγοράσει κάτι, είναι χαλαρωτικό και αναζωογονητικό. Αντίθετα, μια τόσο τυχαία, απροσδιόριστης σκοπιμότητας ή λογικής -για εκείνον- διαδικασία, μπορεί να εξοργίσει, να μπερδέψει και να αγχώσει έναν άντρα, ο οποίος λειτουργεί πάντα βάση σχεδίου, στόχου και στρατηγικής.

Tags αντρας, γυναίκα, ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ, νεύρα, ΣΠΑΣΤΙΚΟΣ, συμπεριφόρα, ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΟΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0597 s (230 Queries.) // Parse time: 0.3825 s // Total time: 3.4422 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X