10 tips για σταθερή απώλεια βάρους


10 tips για σταθερή απώλεια βάρους

Τέρμα οι δίαιτες που που δεν έχουν αποτέλεσμα. Τα 10 σωτήρια μυστικά που θα φέρουν την αλλαγή είναι τα ακόλουθα.  

Ξεκίνα με μικρές αλλαγές
Αν έχεις προσπαθήσει στο παρελθόν, να προβείς σε ριζικές αλλαγές, το πιο πιθανό είναι κόλλησες στην πρώτη δυσκολία. Το μυστικό για να μείνεις πιστή στην προσπάθειά σου είναι να ξεκινήσεις με μικρές αλλαγές. Κάνε μία θετική αλλαγή κάθε εβδομάδα, αντί να επιβάλλεις στον οργανισμό σου να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε μέχρι πρότινος.

Βρες το κίνητρό σου
Αναζήτησε τον λόγο για τον οποίο θέλεις να χάσεις κιλά, και μείνε πιστή σε αυτόν. Θέλεις να ανανεώσεις την ντουλάπα σου; Θέλεις να νιώθεις πιο ‘ελαφριά’ και πιο υγιής; Βρες το κίνητρό σου.

Μην εστιάζεις στη στέρηση
Σύμφωνα με την celebrity trainer Heidi Powell, όσο περισσότερο σκέφτεσαι ότι δεν μπορείς να έχεις ένα φαγητό τόσο πιο πολύ το θέλεις. Προσπάθησε να εστιάσεις στους υγιεινούς σου στόχους και όχι σε όσα πρέπει να στερηθείς.

Μάθε να είσαι συνεπής
Όταν έχεις ένα τακτικό πρόγραμμα γευμάτων και το ψυγείο σου είναι γεμάτο με φρέσκα και θρεπτικά φαγητά, δεν θα νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μία διαρκή μάχη για να κάνεις υγιεινές επιλογές. Θυμήσου όμως ότι δεν πρόκειται να συμβεί από τη μία στιγμή στην άλλη, αφού πρόκειται για έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής.

Βρες υγιεινά φαγητά που να σου αρέσουν
Ποιος είπε ότι τα υγιεινά φαγητά δεν μπορούν να είναι νόστιμα; Ίσως αργήσεις λίγο να βρεις τα αγαπημένα σου, αλλά μόλις το κάνεις θα απολαμβάνεις λαχταριστές και θρεπτικές συνταγές.

Αναζήτησε το είδος άσκησης που σε ευχαριστεί
Η διαδρομή προς το γυμναστήριο δεν θα πρέπει να μοιάζει με καταναγκαστικά έργα. Δοκίμασε νέα προγράμματα, καινούρια μηχανήματα και διαφορετικά στιλ ασκήσεων. Όταν βρεις τη δραστηριότητα που σε κάνει να νιώθεις χαρούμενη, θα ξέρεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή.

Προγραμμάτισε όσο γίνεται τις διατροφικές σου ατασθαλίες
Οι παρασπονδίες είναι μέρος του προγράμματος, αν θέλουμε να μιλάμε για υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Το καλύτερο όμως που έχεις να κάνεις είναι να σχεδιάζεις από πριν τις διατροφικές σου ατασθαλίες. Για παράδειγμα, αν έχεις όρεξη για burger στο BBQ που θα οργανώσεις την Κυριακή ή για παγωτό στην παραλία, προσπάθησε να μείνεις πιστή στη δίαιτά σου όλη την εβδομάδα.

Να είσαι επιεικής με τον εαυτό σου
Με τόσους πειρασμούς γύρω σου είναι φυσικό να κάνεις κάποια παρασπονδία χωρίς να την έχεις προγραμματίσει. Αν λοιπόν, πιάσεις τον εαυτό σου να απολαμβάνει μία λιχουδιά, δεν χρειάζεται να είσαι αυστηρή μαζί του. Δέξου το και συνέχισε την προσπάθειά σου.

Ανανέωσε τους στόχους σου
Όσο προοδεύεις και εξελίσσεσαι, οι στόχοι σου θα πρέπει να ανανεώνονται συνεχώς. Η πτώση της ζυγαριάς δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να χαίρεσαι. Οι μικρότεροι στόχοι, όπως να φορέσεις και πάλι το παλιό σου τζιν ή να προπονηθείς για έναν αγώνα, θα σε βοηθήσουν να μείνεις πιστή στην προσπάθειά σου.

Φαντάσου τον νέο σου εαυτό
Αν παλεύεις εδώ και καιρό με τα περιττά κιλά θα σου είναι δύσκολο να φανταστείς πώς θα είσαι μόλις τα χάσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να “κάνεις εικόνα” τον νέο σου εαυτό και να προσπαθήσεις να φανταστείς την ικανοποίηση που θα νιώσεις με το αποτέλεσμα.

Tags Σώμα, Δίαιτα, μυστικά, ΕΚΓΥΜΝΑΣΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, άσκηση, ΦΑΓΗΤΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0766 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3328 s // Total time: 2.4094 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X