Όλα για τα κουστούμια της ταινίας YSL


Όλα για τα κουστούμια της ταινίας YSL

Ο Jalil Lespert αποκαλύπτει κομμάτια της ζωής του διάσημου μόδιστρου και μιλάει για την εντυπωσιακή παραγωγή της ταινίας.  

Η πολυαναμενόμενη βιογραφία του Yves Saint Laurent κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες απόψε κιόλας και εμείς μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη της, Jalil Lespert αναζητώντας λεπτομέρειες πίσω από την εντυπωσιακή αυτή παραγωγή. Με πρωταγωνιστή τον συγκλονιστικό Pierre Niney στον ομώνυμο ρόλο και συμπρωταγωνιστή τον ταλαντούχο Guillaume Gallienne στον ρόλο του συντρόφου και μάνατζερ του Saint Laurent, Pierre Bergé, η ταινία έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία και αποτελεί μία γνήσια αναπαράσταση της εποχής, από τα πρώτα βήματα της καριέρας του μέχρι τη δεκαετία του 1970. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στους πραγματικούς χώρους, όπου έζησε ο YSL, όπως η διάσημη βίλα στο Marrakesh και το στούντιο όπου σχεδίαζε, ενώ χρησιμοποιήθηκαν αυθεντικές δημιουργίες του σχεδιαστή από το αρχείο του.

Πώς προετοιμάστηκε όμως ο Jalil Lespert για τα γυρίσματα; "Χρειάστηκε να μελετήσω, γιατί αρχικά δεν ήξερα πολλά για εκείνον και γιατί στα βιβλία που είχα στα χέρια μου δεν υπήρχαν στοιχεία για την προσωπική του ζωή. Ως εκ τούτου, έπρεπε να διπλοτσεκάρω όλες τις πληροφορίες και να τις συνδέσω. Ήταν μια μακροχρόνια και επίπονη διαδικασία. Ήμουν σε θέση να συνθέσω τη ζωή του κατά τη διάρκεια μιας εικοσαετίας. Μετά αποφάσισα να πάρω απόσταση προκειμένου να αφήσω χώρο για τη μυθοπλασία και να χρησιμοποιήσω τα γεγονότα ώστε να δώσω ρυθμό στην εξέλιξη της ιστορίας. Μετά ξεκίνησε το γύρισμα" απαντά ο Lespert.

Όσο για τη συνεργασία του με το Pierre Berge, αποκαλύπτει πως δε θα έκανε την ταινία χωρίς τη συναίνεσή του επειδή τον ήξερε τόσο καλά. "Σε ό,τι αφορά τη ζωή του Saint Laurent, ο Pierre Bergé είναι αναπόσπαστο κομμάτι της. Ήθελα να νιώσω ότι ο Pierre ήταν στο πλευρό μου καθώς και να έχω πρόσβαση σε πληροφορίες που μόνο αυτός μπορούσε να μου δώσει. Επίσης, ήταν σημαντικό να έρθω σε επαφή με την οικογένεια YSL -τον οίκο. Όλοι τους αισθάνονται κοντά στον σχεδιαστή που πέθανε πριν από πέντε χρόνια. Παρ’ όλο που αυτός ο οίκος ήταν ήδη μια βιομηχανία, είχαν αναπτύξει ομαδικό πνεύμα. Αυτό είναι καταλυτικό στοιχείο καθώς αντηχεί την ιστορία αγάπης του Yves με τον Pierre, με την έννοια ότι ήταν αυστηρά προσωπική και ταυτόχρονα δημόσια." λέει ο Lespert.

Tags Yves Saint Laurent


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0605 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3543 s // Total time: 2.4148 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X