Ιδρώνω άρα αδυνατίζω;


 Ιδρώνω άρα αδυνατίζω;

Υπάρχει η εντύπωση ότι με τον ιδρώτα χάνουμε κιλά και λίπος. Κι όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως ακούγονται.  

Ο ιδρώτας δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας μηχανισμός με τον οποίο το σώμα προσπαθεί να μειώσει τη θερμοκρασία του. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδέεται με την απώλεια λίπους. Από μόνος του δεν αποτελεί ένδειξη του πόσο αποτελεσματική είναι η αερόβια προπόνηση στην καύση του λίπους.

Αν γυμναστώ σκληρότερα θα κάψω περισσότερες θερμίδες και λίπος;
Αν θέλετε να κάψετε περισσότερο λίπος προτιμήστε ασκήσεις μέτριας έντασης για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, ώστε να αυξήσετε στο μέγιστο το ποσοστό ενέργειας που καταναλώνει ο οργανισμός από τις λιποαποθήκες.
Μιλώντας για αερόβια προπόνηση εννοούμε οποιαδήποτε δραστηριότητα διαρκεί περισσότερο από 20’ και έχει συνήθως μέτρια ένταση (60-80% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας).

Με τα βάρη θα κάψω λίπος;
Μάλιστα, με την προπόνηση στα βάρη μπορείτε να κάψετε και λίπος, αυξάνοντας παράλληλα τη δύναμη και τη μυϊκή σας μάζα. Πώς; Κάνοντας μια κυκλική προπόνηση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις σας, η οποία θα περιλαμβάνει από επτά μέχρι δώδεκα ασκήσεις - σταθμούς, τις οποίες θα εκτελείτε χωρίς διαλείμματα μεταξύ τους και για ένα μόνο σετ, σε τρεις ή τέσσερεις κύκλους.

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης βοηθάνε στο κάψιμο λίπους;
Ο υψηλός μεταβολισμός είναι αυτός που ουσιαστικά θα βοηθήσει στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Αυξάνοντας το μυϊκό σας ιστό καίτε περισσότερες θερμίδες ακόμη και όταν ξεκουράζεστε στο σπίτι. Kαι πώς θα το πετύχετε αυτό; Mε το «χτίσιμο» του μυϊκού ιστού, κάτι που θα γίνει με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης. Συνεπώς, επιβάλλεται να εντάξετε στο ημερήσιο πρόγραμμα και κάποιες ασκήσεις με αντιστάσεις-βάρη.


ΣΤΑΛΩ ΠΙΣΤΕΝΤΗ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ
PILATES MASTER TRAINER
GROUP & PERSONAL TRAINER
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags ιδρώτας, βαρος, κιλά, λίπος, γυμναστικη, θερμίδες, ΑΣΚΗΣΕΙΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4785 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2097 s // Total time: 2.6882 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X