Γυμναστείτε στην παραλία


Γυμναστείτε στην παραλία

Ιδανικές ασκήσεις για τα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές  

Οι ζέστες έπιασαν για τα καλά. Το καλοκαίρι είναι και πάλι εδώ και είναι «συνώνυμο» με το κολύμπι, το οποίο ασφαλώς και προτείνουμε ανεπιφύλαχτα, όπως και τις διάφορες ασκήσεις στο νερό. Πέρα όμως αυτών, η παραλία προσφέρεται και για ένα εκτός νερού ασκησιολόγιο και μάλιστα πλούσιο, το οποίο συστήνουμε στους αποφασισμένους να παραμείνουν και το καλοκαίρι σε φόρμα κατά τα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές.

Κυκλική προπόνηση:
1. Εκτέλεση push ups (άσκηση στήθους)
2. Κάμψεις κορμού και σανίδα (ασκήσεις κοιλιακών)
3. Καθίσματα-squats  και προβολές (ασκήσεις ποδιών και γλουτών)
4. Τροχάδην επιτόπου
5. Χαλαρό τρέξιμο
6. Sprint
7. Βυθίσεις , στηριζόμενοι στην άκρη της ξαπλώστρας (άσκηση τρικεφάλων).         

Οι πιο πάνω ασκήσεις μπορούν να αποτελέσουν μια κυκλική προπόνηση ενός έως τριών κύκλων σε ένα σετ με 12-15 επαναλήψεις της κάθε άσκησης.    
Συνάμα, μια λαμπρή ιδέα για άσκηση στην παραλία παραμένουν πάντοτε τα θαλάσσια σπορ, με… αξιόλογες επιδόσεις ωφελιμότητας και καύσης θερμίδων. Για παράδειγμα, ανά ώρα καίγονται με ρακέτες 450 θερμίδες, με μπιτς βόλεϊ 550 και με μπιτς σόκερ 600.             

Όσο κι αν διασκεδάζετε όμως, ακόμα κι αν σας έχει συνεπάρει η γυμναστική στην παραλία, μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και πολύ συχνά νερό για αποφυγή του ενδεχομένου αφυδάτωσης. Καλού κακού πάρτε κι ένα ελαφρύ φανελάκι μαζί. Τον έχουμε καημό το ήλιο, ειδικά στις αρχές του καλοκαιριού, όμως πάντα με προσοχή και μέτρο. Ακόμα, μην ξεχάσετε τα αθλητικά σας παπούτσια για τις εκτός νερού ασκήσεις, όπως το τρέξιμο ή το περπάτημα, που γενικά πρέπει να γίνονται σε ώρες με όσο το δυνατό λιγότερη ή καθόλου ηλιοφάνεια. Αυτά εν ολίγοις, καλά μπάνια και ακόμα καλύτερα διαλείμματα με γυμναστική.

ΦΑΝΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ
Bokwa Fitness Instructor,
Group και Personal Trainer,
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags γυμναστικη, παραλία, θερμίδες, αμμος, Σώμα, ΑΣΚΗΣΕΙΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1215 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3023 s // Total time: 3.4238 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X