8+1 τρόποι να τα βγάλετε πέρα με τον ιδρώτα


8+1 τρόποι να τα βγάλετε πέρα με τον ιδρώτα

Αν και πρόκειται για ένα απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο δεν είναι λίγες οι φορές που προκαλεί έντονη αμηχανία. Να σταματήσετε τον ιδρώτα, αδύνατον. Μπορείτε όμως, τουλάχιστον, να προλάβετε την ενοχλητική μυρωδιά

1. Σωστή διατροφή

Τα καφεϊνούχα ποτά και οι πικάντικες τροφές ανήκουν στις βασικές αιτίες για την έντονη εφίδρωση, που εκδηλώνεται στο πρόσωπο και το κεφάλι. Το αλκοόλ, επίσης. Περιορίζετε λοιπόν την κατανάλωση καφείνης και επιλέγετε φρέσκα αρωματικά βότανα ή φυτά για πλούσιο άρωμα και γεύση στα φαγητά.

2. Τα μυστικά του μπάνιου

Στο μπάνιο ή στο ντους χρησιμοποιείτε ένα απαλό προϊόν καθαρισμού. Αν νιώθετε την ανάγκη να κάνετε ντους περισσότερες φορές στη διάρκεια της μέρας επιλέγετε ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι, για να περιορίσετε τα βακτήρια στην επιδερμίδα, τα οποία είναι η αιτία της κακοσμίας. Τέλος, σκουπίζετε πάντα πολύ καλά τη επιδερμίδα, γιατί το νωπό δέρμα είναι ιδανικό «περιβάλλον» για βακτήρια και μύκητες.

3. Επενδύστε στο σωστό ρουχισμό

Προτιμάτε φαρδιά, χαλαρά ρούχα από βαμβακερό ύφασμα , λινό ή μετάξι που απορροφούν τον ιδρώτα σε αντίθεση από τα συνθετικά που «εγκλωβίζουν» τη θερμότητα, εμποδίζουν τον ιδρώτα, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται βακτηρίδια που οδηγούν στην κακοσμία

4. Καταπολεμήστε το στρες

Στην πραγματικότητα πρόκειται για φαύλο κύκλο. Το στρες προκαλεί έντονη εφίδρωση η οποία, με τη σειρά της, οδηγεί σε αμηχανία. Μερικές βαθιές εισπνοές σε στιγμές έντασης και ολιγόλεπτη αυτοσυγκέντρωση δεν λύνουν μεν το πρόβλημα αλλά αποτρέπουν τις …εκρήξεις.

5. Επιλέγετε το κατάλληλο αποσμητικό

Αν και έχει επικρατήσει ο παραπάνω όρος, το σωστό για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων είναι ο διαχωρισμός ανάμεσα σε αντιιδρωτικά και αποσμητικά. Τα πρώτα ρυθμίζουν, κυρίως, την εφίδρωση και τα δεύτερα εξουδετερώνουν την οσμή του ιδρώτα. Στην αγορά βέβαια δεν είναι πάντα τόσο ξεκάθαρα και υπάρχουν φόρμουλες που καλύπτουν και τις δύο δράσεις. Τα χρησιμοποιείτε καθημερινά σε καθαρή και απόλυτα στεγνή επιδερμίδα.

6. Φροντίδα στα άκρα

Αν ιδρώνουν συχνά τα πόδια σας , αποφεύγετε τις συνθετικές κάλτσες. Επιλέγετε βαμβακερές , τις αλλάζετε καθημερινά με νέες και καθαρές και φροντίζετε να είναι τελείως στεγνά τα παπούτσια σας . Αυτό σημαίνει ότι δεν φοράτε το ίδιο ζευγάρι παπούτσια για δύο, συνεχόμενες, μέρες. Μία ακόμη λύση στο πρόβλημα της εφίδρωσης των ποδιών είναι οι απορροφητικοί πάτοι. Τέλος, φροντίζετε , όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν, να περπατάτε ξυπόλητες.

7. Σε δροσερό περιβάλλον

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους εσωτερικούς χώρους … προς τα κάτω. Ανοίγετε συχνά τα παράθυρα για να διατηρείται δροσερό το περιβάλλον, πίνετε άφθονο δροσερό νερό και κάνετε συχνά ντους . Στη διάρκεια του καλοκαιριού αποφεύγετε την έκθεση τις μεσημεριανές ώρες .

8. Εν υγεία

Παχυσαρκία, κάπνισμα και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσουν ή να εντείνουν την εφίδρωση. Που σημαίνει ότι έχετε έναν ακόμη λόγο για να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

9. Βοήθεια από τους ειδικούς

Αν ιδρώνετε παραπάνω από το φυσιολογικό, ζητήστε τη βοήθεια του γιατρού. Η υπεριδρωσία, όπως ονομάζεται το φαινόμενο της υπερβολικής εφίδρωσης, εμφανίζεται σε παλάμες, μασχάλες και πόδια. Επίσης, ζητάτε άμεσα ιατρική βοήθεια αν η έντονη εφίδρωση συνοδεύεται από πυρετό, απώλεια βάρους ή πόνο στο στήθος.

Tags body, beauty, ιδρώτας, Ομορφια, Σώμα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2283 s (230 Queries.) // Parse time: 0.4322 s // Total time: 3.6605 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X