Ποτέ πια πόνος στην πλάτη!


Ποτέ πια πόνος στην πλάτη!

Έξι απλές και καθημερινές πρακτικές, ώστε να αποφεύγονται τραυματισμοί και πόνοι στη σπονδυλική στήλη  

Οι πιο συχνοί τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη προκαλούνται κυρίως από λανθασμένες τεχνικές ασκήσεων στο γυμναστήριο, μη ορθή στάση στο γραφείο, ακινησία και μετακίνηση βαριών φορτίων.  Παρόλα αυτά, με σωστά καθοδηγούμενο πρόγραμμα στο γυμναστήριο και λίγη περισσότερη προσοχή στο σπίτι και το γραφείο, τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις θα γίνουν παρελθόν.
Προσέξτε, λοιπόν, έχοντας υπόψη τις έξι ακόλουθες απλές και καθημερινές πρακτικές:

• Βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας.
• Προσοχή στις τεχνικές των ασκήσεων-κυρίως με ελεύθερα βάρη- στο γυμναστήριο. Αν δεν είστε σίγουροι για την τεχνική σας, συμβουλευτείτε το γυμναστή σας.
• Ενδυναμώστε τον κορμό σας (κοιλιακούς και ραχιαίους). Όταν είναι δυνατός ο κορμός το σώμα έχει τη σωστή στάση και είναι πιο δύσκολο να υπάρξουν τραυματιμοί.
• Όταν θέλετε να μετακινήσετε βαριά φορτία βεβαιωθείτε ότι δεν επιβαρύνεται η σπονδυλική στήλη. Ενεργοποιήστε τους μυς του πυρήνα (κοιλιακούς και ραχιαίους)
• Στο γραφείο βεβαιωθείτε ότι η καρέκλα σας βρίσκεται σε αναπαυτική στάση για τη σπονδυλική στήλη, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται.
• Σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης ενημερώστε το γυμναστή σας και φέρτε τον σε επαφή με τον γιατρό και το φυσιοθεραπευτή σας για την καλύτερη και ασφαλέστερη αποκατάστασή σας. Οι ασκήσεις σας θα πρέπει να είναι ειδικά διαμορφωμένες και να εκτελούνται υπό την επίβλεψη του γυμναστή σας.

ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ    
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ       
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ  ΚΑΙ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ 
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags πλάτη, πονος, ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΑΚΤΙΚΗ, γυμναστικη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3767 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4994 s // Total time: 2.8761 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X