4 λόγοι για να ξεκινήσετε υδρογυμναστική


4 λόγοι για να ξεκινήσετε υδρογυμναστική

Οι ασκήσεις στο νερό έχουν χαμηλή ένταση και είναι κατάλληλες για άτομα κάθε φυσικής κατάστασης  

Οι ιδιότητες του νερού, οι οποίες το καθιστούν ιδανικό για άσκηση είναι: η Θερμοκρασία , η Άνωση, η Αντίσταση και η Υδροστατική πίεση.

1. Θερμοκρασία
Το νερό βοηθάει να ρυθμίζεται πιο εύκολα η θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα να το κάνει το ιδανικό μέσο γύμνασης για έγκυες, παχύσαρκους, καρδιοπαθείς και άτομα με παθολογικά προβλήματα.

2. Άνωση
H άνωση του νερού αντισταθμίζει τη βαρύτητα και ελαχιστοποιεί την επιβάρυνση στα οστά και τις αρθρώσεις. Η ελάττωση του σωματικού βάρους στο βαθύ νερό είναι περίπου 90% . Γι’ αυτό το λόγο το νερό βοηθά ιδιαίτερα άτομα τα οποία είναι υπέρβαρα ή έχουν ορθοπεδικά ή παθολογικά προβλήματα, όπως, αρθρίτιδα, πόνους στη μέση, στα γόνατα κτλ. Παράλληλα η άνωση δημιουργεί ευχάριστη διάθεση και όταν η άσκηση γίνεται συστηματικά οδηγεί στη μείωση του σωματικού λίπους.

3. Αντίσταση
Κάθε κίνηση που κάνει ο αθλούμενος συναντά την αντίσταση του νερού, γεγονός που του προσφέρει πιο αποτελεσματική και ολοκληρωμένη άσκηση. Ο πιο εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε αντίσταση μέσα στο νερό είναι να σπρώξετε με τα χέρια ή τα πόδια σας το νερό μακριά από το σώμα σας.

4. Υδροστατική πίεση
Η υδροστατική πίεση ασκεί ένα συνεχόμενο μικρο-μασάζ στην επιφάνεια του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι να διευκολύνεται η κυκλοφορία του αίματος και ο αθλούμενος να έχει 17 παλμούς λιγότερους σε σχέση με την ίδια άσκηση στη ξηρά! Λόγω της υδροστατικής πίεσης το νερό είναι ο ιδανικός χώρος άθλησης για γυναίκες με κυτταρίτιδα ή άτομα που πάσχουν από κυκλοφορικό πρόβλημα και φλεβίτιδα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ
PILATES MASTER TRAINER
GROUP & PERSONAL TRAINER
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags γυμναστικη, πισινα, νερο, Σώμα, θερμίδες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0908 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3405 s // Total time: 2.4313 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X