Τι προκαλεί το οίδημα στα κάτω άκρα και πως αντιμετωπίζεται


Τι προκαλεί το οίδημα στα κάτω άκρα και πως αντιμετωπίζεται

Το οίδημα ή πρήξιμο των κάτω άκρων και των αστραγάλων είναι ένα κοινό πρόβλημα ιδιαίτερα τώρα που μπαίνουμε στους καλοκαιρινούς μήνες.  

Αίτια
Οι  παράγοντες που επηρεάζουν και επιβαρύνουν τα κάτω άκρα και ιδιαίτερα τους αστραγάλους είναι η καθιστική ζωή, η παρατεταμένη ορθοστασία, η παχυσαρκία, η κακή διατροφή, τα σοβαρά τραύματα στα κάτω άκρα, το κάπνισμα και ορισμένα φάρμακα.

Φλεβική ανεπάρκεια
Η πιο συνήθης κατάληξη ως απόρροια των παραπάνω είναι η φλεβική ανεπάρκεια, είτε από διεύρυνση των φλεβών και δυσλειτουργία των φλεβικών βαλβίδων ή από αγγειοδιαστολή προκαλούμενη από κάποια φαρμακευτική αγωγή ή απλώς λόγω υψηλής περιβαλλοντικής θερμοκρασίας. Η φλεβική ανεπάρκεια είναι από τις πιο συχνές παθήσεις των γυναικών σε ποσοστό 45-50% και των ανδρών σε ποσοστό 20-25%.

Κιρσοί
Οι  φλέβες είναι τα αγγεία που επιστρέφουν το αίμα από τα κάτω άκρα στη καρδιά. Όταν  τα τοιχώματα των φλεβών χαλαρώνουν, τότε αυτές διογκώνονται, αποκτούν ελικώσεις και ονομάζονται κιρσοί. Το φαινόμενο των κιρσών εμφανίζεται περισσότερο στα κάτω άκρα, γι’ αυτό και χρειάζεται θεραπεία. Όσον αφορά στους αστραγάλους, το πρήξιμο αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο, αίσθημα καύσης, φαγούρα, μούδιασμα ακόμη και νυχτερινές κράμπες.

Αντιμετώπιση
Διατροφικά προϊόντα που περιέχουν Εσπεριδίνη και Διοσμίνη, όπως το Cantalin micro, φέρονται να είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση οιδήματος / πρηξίματος των κάτω άκρων, αφού οι ουσίες αυτές μέσω του μηχανισμού δράσεως τους, αυξάνουν τον φλεβικό τόνο, μειώνοντας αισθητά το πρήξιμο, με αποτέλεσμα την αποτελεσματική ανακούφιση.

Του Νάσου Αθανασίου
Χημικού

Tags ΦΛΕΒΕΣ, κιρσοί, Σώμα, ποδια, κούραση, φαρμακα, κάπνισμα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2721 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2275 s // Total time: 2.4995 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X