Τυπογραφικό λάθος προκάλεσε έλλειψη προφυλακτικών στην Κούβα


Τυπογραφικό λάθος προκάλεσε έλλειψη προφυλακτικών στην Κούβα

Αντιμέτωποι με την έλλειψη προφυλακτικών φαίνεται να είναι οι πολίτες της Κούβας, όπως τουλάχιστον μεταδίδει η ανταποκρίτρια του BBC.  

Το θέμα έχει προβληθεί και από αρκετά ΜΜΕ της νησιωτικής χώρας, ενώ πολίτες ακόμα και στον δρόμο σχολιάζουν (ή επιβεβαιώνουν) το γεγονός με αρκετή δόση χιούμορ.

Σημειώνεται ότι η πώληση προφυλακτικών επιδοτείται από την κυβέρνηση της Κούβας, για ευνόητους λόγους. Ένα πακέτο με τρία προφυλακτικά κοστίζει μόλις 4 σεντς του αμερικανικού δολαρίου (1 πέσο).

Φαίνεται ότι οι Αρχές έχουν μια εξήγηση. Πριν από αρκετό διάστημα έφτασε στην Κούβα μια μεγάλη παρτίδα προφυλακτικών από την Κίνα. Η ημερομηνία λήξης τους ήταν το 2012.

Ωστόσο, οι κινέζοι διαβεβαίωσαν ότι έγινε λάθος στις συσκευασίες και ότι τα προφυλακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια μέχρι τα τέλη του 2014.

'Έτσι, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία διάθεσής τους ανέλαβαν τη διαδικασία αλλαγής της σχετικής ετικέτας που αφορά στην ημερομηνία λήξης.

Η διαδικασία φαίνεται ότι εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς, μοιραία λοιπόν άρχισαν να εμφανίζονται ελλείψεις από τα σημεία πώλησης.

Παράλληλα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι «εξελίξεις» πολλά φαρμακεία έχουν πάρει εντολές να πωλούν τα κινέζικα προφυλακτικά και να εξηγούν προφορικά στον κόσμο το θέμα με την ημερομηνία λήξης.

Βέβαια από την επίσημη εξήγηση -όπως σχολιάζει το BBC- απουσιάζει ένα γεγονός: γιατί οι αρμόδιοι χρειάστηκαν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για να συνειδητοποιήσουν το λάθος;

Η σεξουαλική αγωγή δεν απουσιάζει από τα σχολεία της χώρας για αυτό και ο κόσμος δεν έχει πρόβλημα να συζητά ανοικτά για το σεξ.

Μάλιστα κατά καιρούς οι Αρχές μοιράζουν δωρεάν προφυλακτικά σε κεντρικά σημεία, γεγονός που επίσης εξηγεί τις ελλείψεις.

«Οι εκστρατείες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα όπως το HIV έχουν μεγάλη απήχηση» δηλώνει η Γιαδίρα Άλβαρες του Κέντρου Σεξουαλικής Αγωγής.

Tags Aβανα, κούβα, προφυλακτικά


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1147 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3058 s // Total time: 2.4204 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X