Νικήστε το χρόνο με τα πιο κάτω αντιγηραντικά ποτά


Νικήστε το χρόνο με τα πιο κάτω αντιγηραντικά ποτά

Αν θέλετε να κρατήσετε την ομορφιά και την νεανικότητα σας τότε μπορείτε να πιείτε τα αντιγηραντιά ποτά που ακολουθούν.  

Χυμός πορτοκάλι
Οι μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα με χαμηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας ( AMD) από εκείνους με υψηλότερα επίπεδα. ( Η AMD είναι η κύρια αιτία τύφλωσης σε άτομα άνω των 60 ετών ). Η  βιταμίνη C - η οποία βρίσκεται σε αφθονία στο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού -είναι ένα αντιοξειδωτικό που φαίνεται να είναι ιδιαίτερα προστατευτικό έναντι της νόσου. Παρόλο δεν είναι εντελώς σαφές πώς τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα μάτια μας , φαίνεται ότι συσσωρεύονται στον αμφιβληστροειδή , όπου μπορούν να εκκαθαρίσουν τις ελεύθερες ρίζες .

Χυμός απο ροζ γκρέιπφρουτ
Το γκρέιπφρουτ αυτό παίρνει το ροζ - κόκκινο χρώμα του από το λυκοπένιο , ένα καροτενοειδές που, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Pharmaceutics and Biopharmaceutics, βοηθά στη διατήρηση της απαλής επιδερμίδας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που είχαν υψηλότερη συγκέντρωση λυκοπενίου στο δέρμα τους, είχαν λεία επιδερμίδα .

Χυμός απο παντζάρι
Τα παντζάρια είναι πλούσια σε φυσικά νιτρικά άλατα , τα οποία - σε αντίθεση με τα ανθυγιεινά τεχνητά  νιτρικά στο επεξεργασμένο κρέας , μπορούν  να είναι ευεργετικά . Σε μια μελέτη του 2011, οι ενήλικες που κατανάλωναν διατροφή πλούσια σε νιτρικά άλατα σημείωσαν αύξηση της ροή του αίματος στο μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου -μια περιοχή που συνήθως σχετίζεται με την γεροντική άνοια- μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης της .

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι γεμάτo από ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταστολή  οποιασδήποτε φλεγμονής . Η χρόνια φλεγμονή παίζει σημαντικό ρόλο  σε πολλές ασθένειες , όπως ο διαβήτης τύπου 2 , τα αυτοάνοσα νοσήματα, καρδιαγγειακές παθήσεις  και ο καρκίνος. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το πράσινο τσάι μπορεί να αναστείλει το οξειδωτικό στρες και όποια φλεγμονή  μπορεί να προκύψει από αυτό .

Γάλα σόγιας
Οι ισοφλαβόνες στο γάλα σόγιας μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση του κολλαγόνου . Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American College of Nutrition , τα ποντίκια που κατανάλωναν ισοφλαβόνες και εκτίθονταν σε υπεριώδη ακτινοβολία είχαν λιγότερες ρυτίδες και πιο απαλό δέρμα από ό, τι τα ποντίκια που είχαν εκτεθεί σε υπεριώδες φως , αλλά δεν κατανάλωναν ισοφλαβόνες . Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι ισοφλαβόνες μπορούν να βοηθήσουν  στην αναστολή καταστροφής του κολλαγόνου .

Καφές
Πίνοντας ένα μόνο φλιτζάνι καφέ ημερησίως μπορείς να μειώσεις τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος . Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Cancer Prevention στην οποία έλαβαν μέρος 93.000 γυναίκες , όσες  έπιναν 1 φλιτζάνι καφέ με καφεΐνη την ημέρα μείωσαν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος (non melanoma) κατά περίπου 10% . Όσο περισσότερο έπιναν -μέχρι περίπου 6 φλιτζάνια  την ημέρα - τόσο χαμηλότερος  και ο κίνδυνος . Ο καφές χωρίς καφεϊνη δεν φαίνεται να προσφέρει την ίδια προστασία .

Μαργαρίτα Σωκράτους
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, BSc (Hons), RD
Διεύθυνση: Σπετσών 18 - Άγιοι Ομολογητές - Λευκωσία 1082
Διαμέρισμα 102
Τηλέφωνο: 22-108 231
Email: margarita@margaritasocratous.com 

Tags καφες, χυμος, Πορτοκαλι, Ομορφια, Νέα, ποτά, φρούτα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0179 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3924 s // Total time: 2.4104 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X