Fit στην παραλία


Fit στην παραλία

Πώς θα χάσετε τα περιττά κιλά πριν από την πρώτη βουτιά  

Το καλοκαίρι είναι, περίπου, εδώ. Εδώ είναι, επίσης, κι εκείνα τα περιττά ενοχλητικά κιλά. Παραμείνετε, όμως, ψύχραιμοι! Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά. Φτάνει να ξεκινήστε αμέσως γυμναστική και δίαιτα. Ειδικά για το θέμα της άσκησης επιλέξτε ένα  καλό γυμναστήριο και μιλήστε με το γυμναστή για το στόχο σας, έτσι ώστε να καταρτίσει ένα κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς. Καλό θα ήταν αυτό να περιλαμβάνει συνδυασμό αερόβιας και αναερόβιας άσκησης.

Πάμε να δούμε μαζί μερικές από τις πιο αποτελεσματικές  μορφές εκγύμνασης:    

Αερόβια άσκηση
Με την αερόβια άσκηση χαμηλής έντασης και μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας  πετυχαίνουμε την καύση λίπους.  Όσο χαμηλότερα είναι τα επίπεδα έντασης της άσκησης άνω των 20 λεπτών τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό λίπους που χρησιμοποιείται από τον οργανισμό. Παρόλα αυτά οι συνολικές θερμίδες που ξοδεύονται από τον οργανισμό είναι λιγότερες από ό,τι σε άσκηση μεγαλύτερης έντασης και πιο μικρής χρονικής διάρκειας.

Μεταξύ άλλων, είδη αερόβιας άσκησης είναι:
Περπάτημα, ποδήλατο, διάδρομος, κολύμπι, low/non impact aerobics, aqua aerobics και χορός.

Αναερόβια άσκηση
Σε αυτή τη μορφή άσκησης χρησιμοποιούνται αντιστάσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης , μηχανήματα στο γυμναστήριο (βάρη), αλλά και πολύ μικρής διάρκειας δραστηριότητες σε έντονη ταχύτητα.         Όταν γίνονται σωστά, οι ασκήσεις προσφέρουν σημαντικά λειτουργικά οφέλη, όπως αυξημένη δύναμη, σκληρότητα και αντοχή οστών, μυών, τενόντων και συνδέσμων, μειωμένες πιθανότητες για τραυματισμούς, βελτιωμένη καρδιακή λειτουργία και διατήρηση της δίχως λίπος μάζας.

Ομαδικά προγράμματα
Σε μια τάξη ομαδικής εκγύμνασης, που μπορεί να περιλαμβάνει από γιόγκα και πιλάτες μέχρι χορό και αεροβική, το άτομο βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση, επιτυγχάνει βελτίωση της καρδιοαναπνευστικης  ικανότητας, μείωση του σωματικού  λίπους, μυϊκή τόνωση και διαμόρφωση σώματος. Χρησιμοποιείται, συνήθως, εξοπλισμός όπως μπάρες, μπάλες, λάστιχα και αλτήρες.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ
GROUP & PERSONAL TRAINER                                                          
Salto Health and Fitness saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags παραλία, Σώμα, fitness, καλοκαιρι, ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ, ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ, γυμναστήριο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3339 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2295 s // Total time: 2.5634 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X