Αυτοί είναι οι 7 λόγοι που πεινάς


Αυτοί είναι οι 7 λόγοι που πεινάς

Τώρα η πείνα μπορεί να εξηγηθεί...αφού θα ξέρεις μπορείς να την αποτρέψεις.  

Είσαι αφυδατωμένη
Μπορεί το νερό να μην διώχνει έτσι απλά τα κιλά, αλλά η επαρκής κατανάλωση σε βοηθά να διατηρήσεις τη γραμμή σου. Μην μπερδεύεις τη δίψα με την πείνα.

Κοιτάς συνεχώς #foodporn
Σταμάτα να κοιτάς το instagram. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Neuroscience έδειξε ότι οι φωτογραφίες υπερ-λαχταριστών φαγητών ενεργοποιούν το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου και οδηγούν σε υπερφαγία.

Δεν κοιμάσαι αρκετά
Η έλλειψη ύπνου κάνει το φαγητό να δείχνει πιο δελεαστικό, αυξάνοντας την πείνα και τις μερίδες στο πιάτο σου. Βεβαιώσου ότι κοιμάσαι επτά με οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

Τρως υπερβολική ζάχαρη
Μια μελέτη του 2011 έδειξε ότι η κατανάλωση υπερβολικών γλυκών μπορεί να διαταράξει την ορμονική ισορροπία στο έντερό σου. Τρώγοντας γλυκά σε υπερβολικές ποσότητες, επιβραδύνεται η παραγωγή της λεπτίνης (μιας ορμόνης που καταστέλλει την όρεξη) και επιτρέπεται η παραγωγή της γκρελίνης (μιας ορμόνης που λέει στο μυαλό σου ότι πεινάς), με αποτέλεσμα να ξεγελιέσαι και να τρως παραπάνω.

Δεν χάνεις ποτέ το happy hour
Το αλκοόλ επηρεάζει με τη σειρά του τη λεπτίνη, ευνοώντας το τσιμπολόγημα. Προσοχή λοιπόν στις συναντήσεις μετά τη δουλειά στο απέναντι μπαρ.

Είσαι αγχωμένη
Όταν περιμένεις κάτι πολύ σημαντικό (μία εκδήλωση για παράδειγμα), είναι πολύ πιθανό να αγχωθείς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκτοξευθεί στα ύψη η γκρελίνη και να ενεργοποιήσει το αίσθημα της πείνας, σημειώνει μία έρευνα. Ommm…

Παρακολουθείς τηλεόραση
Όταν βλέπεις το ολοκαίνουριο επεισόδιο του New Girl, πρέπει να μείνεις μακριά από οτιδήποτε βρώσιμο. Γιατί; Δεν μπορείς να εστιάσεις ταυτόχρονα σε αυτό που βλέπεις και τρως, με αποτέλεσμα να τρως ανούσια. Θα πρέπει να διαλέξεις λοιπόν: pause ή φαγητό.

Tags πεινα, ΣΤΟΜΑΧΙ, βαρος, fitness, φαγητο, αγχος, Τηλεοραση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9986 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3407 s // Total time: 2.3393 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X