6 τροφές που πρέπει να ξεφορτωθείς την άνοιξη


6 τροφές που πρέπει να ξεφορτωθείς την άνοιξη

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις είναι οι πιο κάτω.  

Δημητριακά: “Τα περισσότερα δημητριακά είναι φτιαγμένα από επεξεργασμένη γλουτένη και περιέχουν ζάχαρη και σιρόπι”, λέει ο Christian Henderson, RD, “κανένα από τα οποία δεν σου εξασφαλίζει ένα υγιεινό ξεκίνημα για τη μέρα σου”. Ο Henderson προτείνει να ελέγξεις τις ετικέτες και να αποφύγεις τα δημητριακά με αυτά τα συστατικά.

Dressing σαλάτας σε μπουκάλι: Τα επιλέγουμε για τις σαλάτες μας αλλά πολλά από αυτά είναι γεμάτα με ζάχαρη, αλάτι και τεχνητά συστατικά που απλά δεν αξίζουν τις θερμίδες τους, λέει η Carolyn Brown διαιτολόγος στο Food Trainers στη Νέα Υόρκη. Επιπλέον, είναι τόσο εύκολο (και οικονομικό!) να φτιάξεις μόνη σου ένα dressing. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλό ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι ή οποιοδήποτε ξύδι προτιμάς (λευκό, από κόκκινο κρασί ή βαλσάμικο). 

Κουσκούς: Η Brown λέει πως αυτό το δημητριακό με βάση το σιμιγδάλι είναι στην ουσία ένας λευκός υδατάνθρακας με αστείο όνομα. “Παρότι στα χαρτιά φαίνεται καλό (χωρίς λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά ή σάκχαρα σε μια μερίδα) το κουσκούς δεν έχει πολλά να σου προσφέρει. Προτίμησε καλύτερα την κινόα που είναι γεμάτη με πρωτεΐνες.

Χορτοφαγικά μπιφτέκια με σόγια: Ο Henderson λέει πως τα περισσότερα από τα χορτοφαγικά μπιφτέκια στην αγορά φτιάχνονται από επεξεργασμένες εκδοχές της σόγιας, η οποία  μπορεί να είναι γενετικά μεταλλαγμένη και πολύ αλλεργιογόνα. Έλεγξε την ετικέτα της αγαπημένης σου μάρκας προτού τα αγοράσεις.

Τροφές διαίτης: Το mantra της Brown. Οτιδήποτε ψεύτικο πρέπει να φύγει. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να κοιτάζεις πιο προσεκτικά τις ετικέτες στα προϊόντα που αποκαλούνται διαίτης, με λίγα λιπαρά, λίγα σάκχαρα και λίγες θερμίδες – συχνά αυτά τα συστατικά έχουν αντικατασταθεί με κάτι χειρότερο (δες trans λιπαρά). Δεν αναγνωρίζεις κάποιο από τα συστατικά στην ετικέτα; Απλά πέταξέ το.

Και τσέκαρε τα γαλακτοκομικά σου: Παρότι τα άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να είναι καλή επιλογή για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος, το λίπος σε τρόφιμα όπως το γιαούρτι και το γάλα είναι βασικό για την απορρόφηση της βιταμίνης D, η οποία βοηθά στο κτίσιμο των δυνατών οστών, λέει η Brown. Επίσης έλεγξε για τεχνητά συστατικά στα γιαούρτια με γεύσεις,τα οποία μπορεί να είναι όξινα για τον οργανισμό”, λέει ο Henderson.

Tags τροφες, άνοιξη, Σώμα, γυμναστικη, κιλά, θερμίδες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3460 s (249 Queries.) // Parse time: 0.6013 s // Total time: 2.9473 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X