Mickey Mouse: "Aρνητική" επιρροή για τα παιδιά


Mickey Mouse: "Aρνητική" επιρροή για τα παιδιά

Ο Mickey Mouse, o Winnie the Pooh και γενικά τα βιβλία και τα κινούμενα σχέδια που δείχνουν τα ζώα να μιλούν ή να φορούν ρούχα επηρεάζουν την ικανότητα του παιδιού να αντιληφθεί τα πραγματικά γεγονότα σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ψυχολόγων.  

Συγκεκριμένα, έρευνα του Τμήματος εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, που δημοσιεύτηκε στην Daily Mail, υποστηρίζει ότι τα κινούμενα σχέδια που περιλαμβάνουν ζώα που μιλούν ή φορούν ανθρώπινα ρούχα μπορεί να επηρεάσουν τη μάθηση των παιδιών αφού στην πραγματική ζωή τα ζώα ούτε μιλούν αλλά ούτε φοράνε ανθρώπινα ρούχα.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν δοκιμές σε παιδιά ηλικίας μεταξύ τριών και πέντε ετών. Σε κάποια παιδιά διάβασαν βιβλία που περιέγραφαν την πραγματική ζωή των ζώων και σε άλλα διάβασαν βιβλία στα οποία τα ζώα έχουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, τους έγιναν διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την  άγρια ζωή. «Τα παιδιά που είχαν ακούσει ιστορίες για ζώα με ανθρώπινα χαρακτηριστικά είχαν περισσότερες πιθανότητες να πιστεύουν ότι τα πραγματικά ζώα μπορούν να μιλήσουν», δήλωσαν οι ψυχολόγοι.


«Τέτοια βιβλία , όχι μόνον αναστέλλουν την ρεαλιστική αντίληψη του φυσικού κόσμου, αλλά επίσης επηρεάζουν την αφηρημένη σκέψη των παιδιών» δήλωσε η καθηγήτρια ψυχολογίας  Patricia Ganea.

Παρόλα αυτά, οι γονείς δεν πρέπει να σταματήσουν την ανάγνωση τέτοιων βιβλίων, συμπλήρωσε η Patricia, αλλά θα πρέπει οι γονείς να προσθέσουν στη συλλογή των παιδιών βιβλία με πιο ρεαλιστικές ερμηνείες των ζώων και του φυσικού κόσμου.
 

Tags Mickey Mouse


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6113 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3161 s // Total time: 2.9274 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X