5 τρόποι να δαμάσετε τα απείθαρχα μαλλιά σας


5 τρόποι να δαμάσετε τα απείθαρχα μαλλιά  σας

Πόσες φορές τα μαλλιά σας, σας έχουν φέρει σε απόγνωση; Πόσες φορές λίγες σταγόνες βροχής ακυρώνουν κάθε προσπάθεια που κάνατε λίγη ώρα πριν να τα ισιώσετε ή απλά να τα φορμάρετε; Πόσες φορές έχοντας καταθέσει πια τα όπλα καταλήγετε εκνευρισμένες να τα κάνετε αλογοουρά; Αμέτρητες φορές, θα πείτε, ιδίως τα μαλλιά σας είναι σπαστά ή σγουρά.  

1. Όταν ο καιρός είναι κρύος, αποφύγετε το συχνό λούσιμο-ποτέ πάνω από 3 φορές την εβδομάδα- γιατί στερεί από τα ξηρά μαλλιά τα φυσικά τους έλαια και την υγρασία, τα ταλαιπωρεί και ευνοεί το φριζάρισμα. Αν αισθάνεστε ότι χρειάζονται φρεσκάρισμα, απλώστε μόνο στις άκρες λίγο κοντίσιονερ και ξεβγάλετε. Εναλλακτικά, δοκιμάστε τα νέας τεχνολογίας ξηρά σαμπουάν.

2. Μην τρίβετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα αν δεν θέλετε να φριζάρουν και να ηλεκτρίζονται. Ένα απαλό ταμπονάρισμα αρκεί.

3. Αν τα μαλλιά σας είναι ταλαιπωρημένα από τεχνικές εργασίες ή πολύ ξηρά, το χειμωνιάτικο κρύο-όταν εμφανίζεται- επιδεινώνει την κατάστασή τους και τα κάνει ακόμα πιο απείθαρχα. Η λύση στο πρόβλημα ακούει στο όνομα «βαθιά ενυδάτωση» . Χρησιμοποιείστε μια μάσκα επανόρθωσης, ένα θρεπτικό λάδι ή ένα πλούσιο ενυδατικό κοντίσιονερ σαν θεραπεία απλώνοντάς το στα μαλλιά λίγο πριν κοιμηθείτε. Το επόμενο πρωί θα δείτε τη διαφορά…

4. Αν φορμάρετε μόνες σας τα μαλλιά, επιλέξτε προϊόντα styling που προστατεύουν την τρίχα από τον στατικό ηλεκτρισμό. Τα leave-on προϊόντα λείανσης ή οι οροί με σιλικόνη κάνουν θαύματα! Ακόμα όμως κι αν τα μαλλιά σας δεν έχουν ανάγκη καθημερινού styling επενδύστε σε ένα θρεπτικό λάδι , όποιος κι αν είναι ο τύπος ή η κατάσταση της τρίχας –υπάρχουν άλλωστε εξειδικευμένες προτάσεις για κάθε περίπτωση. Θα …βάλει στη θέση τους τα μαλλιά που «πετάνε», χωρίς να τα βαρύνει και θα τους προσφέρει εξαιρετική λάμψη.

5. Όπως έχουμε ξαναπεί, οι υψηλές θερμοκρασίες του σεσουάρ ή της πρέσας ισιώματος ταλαιπωρούν την τρίχα και ευνοούν το φριζάρισμα. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα, προσθέτετε πάντα diffuser στο σεσουάρ και, το σημαντικότερο, μην «ψήνετε» τα μαλλιά κρατώντας τη συσκευή ακίνητη στο ίδιο σημείο για ώρα. Η διαρκής κίνηση σώζει-όσο γίνεται δηλαδή….

Tags μαλλιά, πειθαρχία, λάμψη, ΥΓΡΑΣΙΑ, κρύο, ΖΕΣΤΗ, ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5132 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2403 s // Total time: 2.7535 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X