In the Studio


In the Studio

Η νέα ατομική έκθεση της Κύνθιας Λιβανίου.

“Μέσα από το ‘For a Helen’, τη μεταφορά και τη μνήμη, τα περάσματα της φαντασίας και τους υπαινιγμούς που έχουν ως επίκεντρο το γυναικείο σώμα, αναζητώ τις πολλαπλές ταυτότητες της γυναικείας ύπαρξης. Προσπαθώ μέσα από το κύρος κάποιου είδους celebrity και της προσωπικής θηλυκής ταυτότητας, να παράξω μια εικαστική εμπλοκή, με αφορμή το μύθο της Ελένης, ‘για ένα πουκάμισο αδειανό για μια Ελένη’, και να συνθέσω μια νέα γυναικεία φόρμα, σε μια προσπάθεια αυτή να δραπετεύσει από την παρατεταμένη ιστορία των αναπαραστάσεων πέραν του ανδρικού βλέμματος. Οι εικόνες αυτές παρουσιάστηκαν ως κομμάτι μιας performance που σκηνοθέτησα, στην οποία η περφόρμερ ήταν εκ πρώτης όψεως γυμνή, αλλά στολισμένη με προβολές από εικόνες άλλων γυναικείων μορφών, που έχω δανειστεί από την ταινία ‘City of Women’ του Federico Fellini. Από την εμπειρία τής performance που δημιουργήθηκε σε πραγματικό χρόνο, προχώρησα σε μια καταγραφή εικόνων, σαν μια ανάμνηση γεγονότων, εκδίδοντας έναν κατάλογο σε περιορισμένα αντίτυπα. Στην ατομική αυτή έκθεση ξανά-ξεκινώ, παρεκκλίνοντας από την αρχική μου αφετηρία και επιλέγοντας στιγμές αυτού που αισθάνομαι να είναι μια ‘γυναικεία’ εμπειρία, θέλοντας έτσι να δημιουργήσω διάφορα επίπεδα υπαινιγμών, από τα οποία, αντί να προβάλλεται μόνο μια ‘γυναικεία’ ταυτότητα, μάλλον αναδύονται οι γυναίκες μέσα από μια πράξη ενσάρκωσης των εαυτών τους, έτσι που να τις απαλλάσσει από τον αυτοπεριορισμό και το μόνο στόχο της τολμηρής επίδειξης του ίδιου τους του εαυτού”.

Η Κύνθια Λιβανίου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1985. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Central Saint Martins στο Λονδίνο και Communication Art and Design στο Royal College of Art. Εργάστηκε ως Editor in Chief Assistant και Fashion Assistant στο περιοδικό Under/current του Λονδίνου. Το 2010 υπήρξε Exhibition assistant για το ‘Museum of small things’ στο Selfridges του Λονδίνου ενώ έλαβε μέρος στην Biennale Βενεζουέλας. Το 2011 παρουσίασε ατομική έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στην Κύπρο.

Info: Η έκθεση εγκαινιάζεται στην Γκαλερί 50-1 την Παρ 28/9, στις 20.00, και θα διαρκέσει μέχρι τις 27/10. Τηλ. 99522977.

Tags Living, go, out, τεχνη, εικαστικα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9958 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2829 s // Total time: 3.2787 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X