Ανζέρ, σαν παραμύθι


Ανζέρ, σαν παραμύθι

Μία ονειρική γραφική πόλη βγαλμένη μέσα από μια άλλη εποχή, μακριά από καυσαέρια και τη «φασαρία» μιας μεγαλούπολης, με καταπράσινο και «υγιές» περιβάλλον εμπνευσμένο από τις σελίδες ενός παραμυθιού.

Όταν ακούς τη λέξη Γαλλία οι πρώτες λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό είναι Παρίσι, πύργος του Άιφελ και Σηκουάνας. Η Γαλλία όμως στην ευρύτερη περιοχή της έχει τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης αλλά και -χωρίς υπερβολή- ολόκληρου του πλανήτη. Μεγάλη απόδειξη η γραφική πόλη Ανζέρ, που βρίσκεται λίγες ώρες μακριά από το Παρίσι. Μία πόλη βγαλμένη από παραμύθι του Charles Dickens, με χαρακτηριστικά ξύλινα σπίτια, κάστρα, καθεδρικούς ναούς και καταπράσινο περιβάλλον με πινελιές από ολάνθιστα λουλούδια.
Την πόλη διασχίζει ο ποταμός Loire (Λίγηρας), ο μεγαλύτερος στη Γαλλία, ο οποίος αποτελείται από έξι γέφυρες. Ο ποταμός έδινε στο Ανζέρ από τον καιρό της δημιουργίας του εμπορικό χαρακτήρα, αλλά αποτελούσε και πηγή έμπνευσης για τους εκάστοτε καλλιτέχνες της χώρας. Το Ανζέρ είναι αποδεδειγμένα η πιο πράσινη πόλη της Ευρώπης με πολλά πάρκα -22 τον αριθμό-, που σε αναλογία με τη μικρή του έκταση, είναι υπέρ αρκετά, αλλά όλα περιποιημένα και επενδυμένα με γλυπτά, σιντριβάνια, λίμνες και λουλούδια ποικίλων ειδών. Το παράδοξο είναι ότι η πόλη είναι ευρύτερα γνωστή ως η «Μαύρη πόλη», λόγω του σχιστόλιθου που παράγεται στα λατομεία της, με τον οποίο και κατασκευάζονται οι στέγες των σπιτιών. Το πιο γνωστό αξιοθέατο του Ανζέρ είναι φυσικά το φρούριο Château d'Angers, ένα από τα πιο διάσημα φρούρια της Γαλλίας.

Πού να μείνετε:
1. ΤΟ MERCURE ANGERS CENTRE, (4 αστ.), βρίσκεται κοντά στο πανεπιστήμιο και τον Καθεδρικό Ναό Ανζέ. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο με οικείο περιβάλλον, κατάλληλο για ξεκούραση μετά από μία εξαντλητική ξενάγηση στη λιλιπούτεια πόλη.
2. ΤΟ HOTEL DE FRANCE, (4 αστ.), βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δίπλα από μουσεία και γκαλερί που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε. Η αρχιτεκτονική του αλλά και το εσωτερικό του κτιρίου χαρακτηρίζονται από μία κλασική διάθεση που δένει απόλυτα με το ρομαντικό αέρα της πόλης.
3. ΤΟ ALL SEASONS ANGERS CENTRE GARE είναι ένα οικονομικό ξενοδοχείο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις που απαιτούνται. Το design του χώρου είναι απόλυτα σύγχρονο, με χρώματα και διακόσμηση που σας δίνουν μια πιο «χαρούμενη» διαμονή.
4. ΤΟ CONTINENTAL, (2 αστ.), είναι ένα λιλιπούτειο ξενοδοχείο με πρόσοψη βγαλμένη από αμερικανική ταινία δράσης των ’50s. Το Continental είναι ένα από τα πιο φθηνά ξενοδοχεία που θα βρείτε στη γαλλική αυτή πόλη, με πρόσφατα ανακαινισμένους χώρους και δωμάτια.
5. ΤΟ ARCANTIS HOTEL DE CHAMPAGNE, (2 αστ.), χαρακτηρίζεται από ένα ζεστό κλίμα, ενώ φέρει υπέροχους και πρόσφατα ανακαινισμένους, οικονομικούς χώρους.

Τι να κάνετε:
1. ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ την υπαίθρια αγορά που στήνεται κάθε Κυριακή στη μικρή πλατεία της πόλης, με πλήθος μικρών θησαυρών προς ανακάλυψη, όπως αντίκες, βιβλία, φωτογραφικές μηχανές και διακοσμητικά αντικείμενα μιας άλλης εποχής.
2. ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ την γκαλερί του διάσημου Γάλλου γλύπτη David d'Angers, που στεγάζεται σε ένα Αββαείο του 13ου αιώνα, από τον οποίο πήρε και το όνομά της η πόλη. Εκεί θα δείτε αγάλματα διάφορων προσωπικοτήτων, όπως του Victor Hugo και του Honoré de Balzac.
3. ΤΟ CHATEAU D'ANGERS, το πιο διάσημο και καλοδιατηρημένο φρούριο της Γαλλίας, βρίσκεται στο Ανζέρ. Εκεί θα δείτε και το μεγαλύτερο χειροποίητο χαλί στον κόσμο, το «Χαλί της αποκάλυψης
4. ΟΙ ΚΡΕΠΕΡΙ της Γαλλίας είναι από τις πιο γνωστές στον κόσμο, έτσι, η Creperie du chateau είναι μία καλή επιλογή για έξοδο. Εκεί θα απολαύσετε μία «συναρπαστική» κρέπα δίπλα στη φινετσάτη ταράτσα του κτιρίου ή έχοντας για «ζεστή συντροφιά» σας το τζάκι.
5. ΤΟ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Parc Anjou, βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο δάσος, λίγο έξω από την πόλη. Εκεί θα επιλέξετε ανάμεσα σε πλήθος δραστηριοτήτων, από αναρρίχηση, μέχρι ένα υπέροχο πικ-νικ στο αίθριο του χώρου.
6. ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ L’hoirie παρέχει στους πελάτες του υπέροχα πιάτα βγαλμένα από τη διεθνή κουζίνα, αλλά και από την αξεπέραστη γαλλική γαστρονομία. Το ντεκόρ αλλά και η μουσική δένουν μοναδικά με τα πιάτα, αποτελώντας αναμφισβήτητα την καλύτερη επιλογή για ένα υπέροχο δείπνο.

Μη χάσετε το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΝΤΑΜ, το πρώτο σπίτι που κτίστηκε στην πόλη από το 1500, η όψη του οποίου θυμίζει κουκλόσπιτο και ρομαντικό γαλλικό φιλμ.

Πηγή φωτογραφίας: Brodyaga.ru

Tags Living, travelling, Ταξιδι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0633 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2402 s // Total time: 2.3035 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X