Ανόρθωση φρυδιών: Μύθοι και πραγματικότητες


Ανόρθωση φρυδιών: Μύθοι και πραγματικότητες

Είναι πραγματικότητα ότι το άνω τριτημόριο του προσώπου συμμετέχει σημαντικά στην αισθητική εμφάνιση ενός προσώπου. Τα φρύδια είναι το ανατομικό στοιχείο που καθορίζει, αν το άνω τριτημόριο του προσώπου μας φαίνεται νεανικό και όμορφο.  

Η αισθητική του ανθρώπου επιβάλλει το φρύδι μας να είναι καμπυλωτό, με φορά προς τα πάνω και να έχει σχήμα καμάρας. Δεν είναι τυχαίο που εδώ και χιλιάδες χρόνια  το σχήμα που δίνει η γυναίκα στο φρύδι είναι καμπυλωτό, με την κορυφή προς τα πάνω. Ένα τέτοιο φρύδι  υποδηλώνει υγεία, νιότη και χαρά. Άλλωστε ο λαός μας όταν λέει ότι κάποιος κατέβασε τα μούτρα του εννοεί κάποιον ο οποίος είναι θυμωμένος και άγριος.

Η Πλαστική Χειρουργική λοιπόν, μπορεί να ανυψώσει μόνιμα το φρύδι σε ένα πρόσωπο με μία επέμβαση, που λέγεται Βrow Lift (Ανόρθωση Φρυδιών). Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική ή γενική αναισθησία, ανάλογα με το πρόβλημα της πτώσης. Η προσπέλαση γίνεται μέσα από τα μαλλιά οπότε πρακτικά το σημάδι δε φαίνεται. Με το Βrow Lift μπορούμε να ανορθώσουμε όλο το φρύδι, σε όλο το μήκος του. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια η επέμβαση γινόταν με μία μεγάλη τομή, από το ένα αυτί μέχρι το άλλο. Σήμερα το Brow Lift μπορεί να γίνει ενδοσκοπικά (Endoscopic Brow Lift, Ενδοσκοπική ανόρθωση φρυδιού). Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε τρεις μικρές τρύπες 2-3 εκατοστών μέσα στα μαλλιά και χρησιμοποιούμε ενδοσκόπιο, δηλαδή η όλη επέμβαση γίνεται μέσω μίας οθόνης, μέσω ενός monitor. Αυτή η εξέλιξη, από το κλασσικό Brow Lift στο Endoscopic Brow Lift, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μικρότερες τομές, λιγότερα πρηξίματα και μικρότερο χρόνο αποθεραπείας.

Το Endoscopic Brow Lift αρκετές φορές μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις, όπως τη Βλαφαροπλαστική, το Face Lift ή με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες, όπως τα Εμφυτεύματα τύπου Yαλουρονικού Oξέος. Άλλωστε στην Πλαστική Χειρουργική μας ενδιαφέρει το σύνολο και ποτέ ένα μεμονωμένο χαρακτηριστικό. Κανένα μεμονωμένο χαρακτηριστικό του προσώπου δεν περπατά μόνο του στο δρόμο!

Μπορεί λοιπόν η Πλαστική Χειρουργική να ανορθώσει τα φρύδια, για να κάνει ένα πρόσωπο αισθητικά πιο νεανικό και όμορφο. Όπως άλλωστε τραγουδούσε και ο ίδιος ο λαός μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η «Αροδαφνούσα», η όμορφη αυτή κοπέλα είχε τα φρύδια της ψηλά σαν καμάρα ήταν δηλαδή «καμαροφρυδούσα»! 

Χάρης Ζαβρίδης M.D, Ph.D
Πλαστικός Χειρουργός
«Κέντρο Πλαστικής χειρυργικής Χάρης Ζαβρίδης»
Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 20, 1075, Λευκωσία
Τηλ: 22445588
e-mail:  info@harriszavrides.com
www.harriszavrides.com

Tags ΦΡΥΔΙ, ανόρθωση, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ, πλαστικη χειρουργικη, προσωπο, υγεια, FACE LIFT


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9817 s (250 Queries.) // Parse time: 0.5084 s // Total time: 2.4901 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X