7 τροφές που υπόσχονται ...μακροζωία


7 τροφές που υπόσχονται ...μακροζωία

Η επίτευξη της μακροζωίας έχει απασχολήσει τους επιστήμονες συχνά στο πέρασμα των αιώνων. Πολλές μελέτες έχουν γίνει για το θέμα αυτό και για τον ρόλο που μπορεί να παίζει η διατροφή. Ανακαλύψαμε, λοιπόν, βάσει αυτών των μελετών, επτά τροφές που εμπεριστατωμένα συμβάλουν στην καλύτερη ζωή και που υπόσχονται να μας χαρίσουν πολλά ακόμη χρόνια.  

Πράσινο τσάι
Έρευνα στην Ιαπωνία έδειξε ότι το πράσινο τσάι αποτελεί πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό ρόφημα, το οποίο παρουσιάζει αντικαρκινικές ιδιότητες, καθώς οι πολυφαινόλες του προστατεύουν τα κύτταρα του σώματος και βοηθούν στην απομάκρυνση των κυττάρων που παρουσιάζουν αρνητικά στοιχεία. Βοηθά πολύ και στην παρεμπόδιση εμφάνισης καρκίνου του γαστρεντερικού, ενώ δρα αποτρεπτικά και στον καρκίνο των πνευμόνων και του στήθους.

Ξηροί καρποί
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Harvard, οι ξηροί καρποί κάνουν θαύματα! Καρποί όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια, είναι πλούσια σε γ-τοκοφερόλες αλλά και βιταμίνη Ε που βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο του λιπιδαιμικού προφίλ, μειώνοντας τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης για να αποφευχθεί η απόφραξη των αρτηριών με σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας.

Σολομός
Σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου Harvard, ο σολομός αποτελεί πολυ σημαντική τροφή και σύμμαχο για μακροζωία. Η κατανάλωση ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων, που περιέχονται στον σολομό έχει φωτοπροστατευτική δράση και αυξάνει την αντοχή του δέρματος στις βλαβερές επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας. Τα συστατικά του σολομού είναι καρδιοπροστατευτικά, βοηθούν στη μείωση των επιπέδων τριγλυκεριδίων στο αίμα και αποτελούν βασικό συστατικό για την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, προλαμβάνοντας την εμφάνιση άνοιας.

Ελαιόλαδο
Έρευνα που διεξήχθη στη Γερμανία το 2013, έδειξε ότι το ελαιόλαδο είναι η πιο αντιπροσωπευτική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων καθώς επίσης ότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Είναι καρδιοπροστατευτικό και έχει πλέον αποδειχθεί ότι η συνεισφορά του στην αύξηση της καλής χοληστερόλης είναι μεγαλύτερη από εκείνη που επιτυγχάνεται αντίστοιχα με την κατανάλωση πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Επιπλέον το ελαιόλαδο εμφανίζει προστατευτική δράση ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Σκόρδο
Σε έρευνες έχει βρεθεί ότι το σκόρδο έχει προστατευτική δράση στην καρδιά, αλλά και στα κύτταρα του εγκεφάλου. Για το λόγο αυτό πιστεύεται ότι συμβάλει στη μακροζωία. Είναι αποτοξινωτικό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έπειτα από συστηματική χρήση, έχει την ιδιότητα να μειώνει τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση. Μια άλλη ιδιότητα του σκόρδου είναι ότι καταπολεμά τα βακτηρίδια και τους μύκητες, και κατά συνέπεια μειώνει τον κίνδυνο μολύνσεων και τροφικών δηλητηριάσεων.

Βατόμουρα
Έρευνες που έχουν γίνει στο Μιλάνο δείχνουν ότι τα βατόμουρα είναι ευεργετικά για τον οργανισμό. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Α, C, Ε , Β-καροτίνη, κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο και φυτικές ίνες. Τα οφέλη του καρπού είναι η αντιοξειδωτική του δραστηριότητα, η αντιγήρανση, η πρόληψη καρκίνου, η καρδιακή και εγκεφαλική λειτουργία, η υγεία της όρασης και του ουροποιητικού συστήματος.

Δημητριακά ολικής άλεσης
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στους New York Times έδειξε ότι είναι καλό να προτιμάτε τα ολικής άλεσης δημητριακά σε σχέση με τα λευκά, διότι έχουν υποστεί λιγότερη επεξεργασία, με αποτέλεσμα να διατηρούν μεγαλύτερη από τη διατροφική τους αξία. Το ψωμί ολικής άλεσης, τα μακαρόνια και το ρύζι μπορούν εύκολα να ενταχθούν στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο ασκώντας προστατευτική δράση ενάντια σε διάφορα είδη καρκίνου, στον διαβήτη και στην καρδιαγγειακή νόσο. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό, εμπλουτίζεται το διαιτολόγιο με περισσότερες φυτικές ίνες για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Tags μακροζωία, τροφες, υγεια, οργανισμός, ελαιόλαδο, ξηροι καρποι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4482 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3041 s // Total time: 2.7523 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X