6 μυστικά για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου


6 μυστικά για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου

Μπορεί η γενετική να παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στο πώς λειτουργεί ο μεταβολισμός σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις λόγο να προσπαθήσεις για τον πιο fit και αδύνατο εαυτό σου. Επειδή όμως είσαι μελετηρό κορίτσι, γνωρίζεις ήδη ότι πρέπει να τρως πάντα πρωινό για να σου δώσει ενέργεια και δεν κάνεις αυστηρές δίαιτες. Έτοιμη να ανέβεις επίπεδο; Βρήκαμε τι κάνουν οι άνθρωποι με αυξημένο μεταβολισμό και αποκαλύπτουμε τα μυστικά τους.  

Κατανάλωσε τον σωστό αριθμό θερμίδων
«Ο Βασικός Μεταβολικό Ρυθμό (BMR) είναι ο αριθμός των θερμίδων που καίει καθημερινά το σώμα σε κατάσταση ηρεμίας», λέει ο Louis Aronne, MD, ειδικός στα θέματα παχυσαρκίας. Το μυστικό είναι να γνωρίζεις πόσες ακριβώς θερμίδες καταναλώνεις ανάλογα με το αν θέλεις να διατηρήσεις το βάρος σου ή να χάσεις κιλά.

Υπολόγισε τις θερμίδες που καις
Φυσικά και δεν κάθεσαι όλη μέρα. Για να έχεις μία ολοκληρωμένη εικόνα του αριθμού των θερμίδων που καις, θα πρέπει να κάνεις τους υπολογισμούς σου. Θέλεις να χάσεις βάρος; Κόψε 500 θερμίδες, είτε τρώγοντας λιγότερο είτε πηγαίνοντας πιο συχνά στο γυμναστήριο, αν και το ιδανικό θα είναι να τα συνδυάσεις.

Βάλε την άσκηση στην καθημερινότητά σου
«Η αερόβια άσκηση τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα έχει συσχετιστεί με υψηλότερο μεταβολικό ρυθμό σε κατάσταση ηρεμίας», εξηγεί ο Wayne Westcott, PhD. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζεις να καις θερμίδες ακόμη κι όταν έχεις φύγει από το γυμναστήριο, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν είχες μείνει καρφωμένη στον καναπέ σου.

Μην υποτιμάς τα βάρη
«Η άρση βαρών είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξορκίσεις τη μείωση του μεταβολισμού που έρχεται με το πέρασμα των χρόνων» αποκαλύπτει η η Pamela Peeke, MD, επίκουρη καθηγήτρια της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Maryland School of Medicine.

Μην κάνεις ποτέ δίαιτες yo-yo
Με τις δίαιτες yo-yo υπονομεύεις τον μεταβολισμό σου. «Οι ασθενείς μου με τον χαμηλότερο μεταβολισμό είναι αυτοί που ανακυκλώνουν το βάρος τους» επισημαίνει ο Scott Isaacs, MD, κλινικός καθηγητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ιατρικής Σχολής του Emory. »Όταν χάνεις βάρος, χάνεις μύες και λίπος, αλλά όταν το πάρεις πίσω, είναι κυρίως λίπος, το οποίο καίει λιγότερες θερμίδες» τονίζει.

Φάε ένα σνακ πριν κοιμηθείς
Δύο πρόσφατες μελέτες από το Florida State University έδειξαν ότι αν καταναλώσεις 150 θερμίδες μισή ώρα πριν τον ύπνο είναι σαν να μην έχεις πάρει καθόλου θερμίδες. Για καλύτερα αποτελέσματα, το βραδινό σνακ σου θα πρέπει να είναι πρωτεΐνη χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως γάλα ή τυρί cottage). Το μειονέκτημα όμως είναι ότι αυτό ισχύει μόνο αν γυμνάζεσαι τακτικά.

Tags μεταβολισμός, θερμίδες, άσκηση, σνακ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9258 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3157 s // Total time: 2.2415 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X