Tips για μεγαλύτερη παραγωγικότητα στο γραφείο


Tips για μεγαλύτερη παραγωγικότητα στο γραφείο

Απλοί τρόποι για να επικεντρωθείς στη δουλειά σου και να μειώσεις το στρες

Πόσες φορές κοίταξες τις δεκάδες σημειώσεις πάνω στο γραφείο και είπες «δεν υπάρχει περίπτωση να βγω από μέσα»; Το εργασιακό άγχος έχει αυξηθεί κατακόρυφα όπως δείχνουν οι πιο πρόσφατες μελέτες αλλά αυτό δεν πρέπει να μας πανικοβάλλει! Με απλές και εύκολες λύσεις, μπορείς να «κερδίσεις» χρόνο.

Όταν αρχίζεις κάτι να το ολοκληρώνεις
Αν σου το επιτρέπει η δουλειά σου, καλό θα ήταν να ολοκληρώνεις μια εργασία και μετά να ξεκινάς την επόμενη. Κάνοντας πολλά πράγματα την ίδια στιγμή, όχι μόνο αυξάνεις τις πιθανότητες να μην τα ολοκληρώσεις αλλά φορτώνεις τον εαυτό σου με μεγαλύτερο στρες.

Μην κάνεις μικρά διαλείμματα...μεγάλης διαρκείας
Αν τα μικρά διαλείμματα γίνονται μεγάλα και από 2 κάνεις τελικά 10 λεπτά μέχρι να επιστρέψεις στο καθήκον, είναι βέβαιο πως δεν θα προλάβεις να ολοκληρώσεις την εργασία σου εγκαίρως. Ένα διάλειμμα μερικών λεπτών πριν από το μεσημεριανό και ένα μετά απ’ αυτό είναι αρκετά.

Γράψε τι πρέπει να κάνεις εντός της ημέρας
Όταν σου ζητά κάτι ο συνάδελφος ή ο προϊστάμενός σου, κράτησε σημείωση. Ακόμη και για απλά πράγματα, όπως για παράδειγμα να πάρεις κάποιον τηλέφωνο. Επίσης, για να βοηθήσεις ακόμη περισσότερο τον εαυτό σου, γίνε πιο ακριβής. Έτσι, αντί για παράδειγμα να γράψεις «τηλ. Μαρία» γράψε «τηλ. Μαρία τιμολόγιο εταιρίας Χ». Έτσι θα γλυτώσεις χρόνο από το να αναρωτιέσαι για ποιο λόγο έπρεπε να κάνεις το τηλεφώνημα.

Κράτησε μακριά τους πειρασμούς
Διατήρησε σε τάξη το γραφείο σου και όσο πιο λιτό γίνεται για να μην παρασύρεσαι από εξωτερικούς παράγοντες (περιοδικά, βιβλία, γλυκά, κλπ). Επίσης εάν ακούς ραδιόφωνο, δοκίμασε για μερικές ημέρες να δουλέψεις χωρίς αυτό. Ακόμη και ασυνείδητα, πολλοί άνθρωποι επιβραδύνουν τις σκέψεις τους ενώ ακούνε ειδήσεις, μουσική, κλπ.

Tags health, υγεια, παραγωγικότητα, γραφειο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1839 s (252 Queries.) // Parse time: 0.5076 s // Total time: 3.6915 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X